Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam efrayim
ateşle barut yanyana durmazsa ya zinaya yaklaşılır ya zina olur yada evlilik olur:)
ateş ve barut olabilmek için
iki tarafın birbirine karşı cinsel yönden istekli olması lazım.
Issız bir adada başbaşa kalmış kadın ve erkeğin aralarında birbirine karşı cinsel istek varsa evet bublar sizin verdiğiniz sözdeki ateş ve baruttur.Ancak bu istek yoksa bu kişilerin bir arada yaşıyor olma durumunu ateş ve barut olarak tanımlayamazsınız.Sırf biri kadın diğeri erkek iki kişiye tahmine dayalı zina isnad edemeyiz bunlar ateş ve barut bir arada bulunamaz bir arada durmazlar mutlaka zina ederler mantığıyla yaklaşamayız.İnsanların içinde olanı ancak kendileri bilir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Bakış açımıza göre, diyelim ki ben barutum (kadın), çalışan bir bayanım.İşyerinde masamda oturuyorum ve içeri bir erkek(ateş) giriyor.Ve bana doğru yaklaşıyor, belli ki konuşacak benimle. Yani ateş baruta yaklaşıyor. Patlama (zina) tehlikesi belirdi değil mi, adım adım yaklaşıyor. Ne yapayım, masanın altına saklansam kurtulur muyum?
Abartılı oldu biliyorum ama işte bu bakış açısı kadının çarşaf giymesini,evde oturmasını ve yolda erkek gördü mü arkasını duvara dönüp tehlike geçene kadar beklemesini gerektiren bakış açısıdır. Aklımızı kilitlemiş olan ateş-barut hadisesinin patlamasından kesin korunma yöntemi budur.
Dostlar bu konuda şu ayetleri değerlendirsek daha iyi olmazmı?
12/23- Evinde kalmakta olduğu kadın, ondan murad almak
istedi ve kapıları sımsıkı kapatarak: "İsteklerim
senin içindir, gelsene" dedi. (Yusuf) Dedi
ki: "Allah'a sığınırım. Çünkü o benim Efendimdir,
yerimi güzel tutmuştur. Gerçek şu ki, zalimler kurtuluşa
ermez."
24- Andolsun kadın onu arzulamıştı, -eğer Rabbinin
(zinayı yasaklayan) kesin kanıt (burhan)ını görmeseydi-
o da (Yusuf da) onu arzulamıştı. Böylelikle Biz
ondan kötülüğü ve fuhşu geri çevirmek için (ona
delil gönderdik). Çünkü o, muhlis kullarımızdandı.
25- Kapıya doğru ikisi de koştular. Kadın onun
gömleğini arkadan çekip yırttı. (Tam) Kapının yanında
kadının efendisiyle karşılaştılar. Kadın dedi ki:
"Ailene kötülük isteyenin, zindana atılmaktan
veya acı bir azaptan başka cezası ne olabilir?
Burada saldırgan olan kadın mı ,erkekmi?Yusuf peygamberin kapalı
kapılar arasında kadınla işi ne?Yusufta mı nefsine uydu da barut(!)olmaya
niyetlendi?Yusuf'a verilen burhan ne?Bize de böyle anlarda yardım
gelirmi?Kimlerin gömleği önden,kimlerin gömleği arkadan yırtık olur?.. sanal değerlendirmeler yapmak yerine gerçek olanları değerlendirmek temennisiyle..
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Katılma Tarihi: 13 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
Selam dostlar...
Zinanın iyi bir şey olmadığını kuranda nasıl anlatıldğını da biliyorum! allaha şükür lakin cinsellik denen olgunun sadece aklın kenarında olan birşey olmadığını su içmek yemek yemek gibi bir ihtiyaç olduğunu biliyorum...Bunu duyguyu bastırmanın ne gibi sorunlara yol açtığı günümüz toplumlarında aşikar..
Şimdi benim anlıyamadığım şey zina haram da şu anda kendi gücünü(ekmek parası) kazanamamış veyada 25 ile 30 yaşlarına kadar okumak isteyen ve okuyan ve sonrasında durumu olmadığını bilen insan ne yapsın duvarlaramı tırmansın ki bu bir...
4'e kadar evlenme mevzuu yok bunu es geçiyorum peki kişi eşinin istememesi(kadın erkek farketmez)durumunda cinsel ihtiyacını nasıl giderecek (yani günlük hayata bunu olumsuzluk olarak yansıtacağı aşikar) ellerinin altında cariyeler olmadığına göre ne yapsın...
Zinanın yanlışlığını uzun uzun anlatan dostlar bunlarada bir cevap verirseniz memnun olurum...şimdiden allahrazı olsun
Şimdi benim anlıyamadığım şey zina haram da şu anda kendi gücünü(ekmek parası) kazanamamış veyada 25 ile 30 yaşlarına kadar okumak isteyen ve okuyan ve sonrasında durumu olmadığını bilen insan ne yapsın duvarlaramı tırmansın ki bu bir...demişsin
Bu söylediğin şeyler şimdiki dünya düzeninin gerekleri .Allah'ın kullarından istediği bunlar değil.
4'e kadar evlenme mevzuu yok bunu es geçiyorum . Demişsin
Bu da yaşdığımız toplumun gereği. Allah'ın kullarından istediği durum değil.
kişi eşinin istememesi(kadın erkek farketmez)durumunda cinsel ihtiyacını nasıl giderecek (yani günlük hayata bunu olumsuzluk olarak yansıtacağı aşikar) Demişsin
Eşler arasında sevgı saygı güven sürdüğü sürece söylediğiniz şeyler mümkün değildir. Hastalık olursa o başka...
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
asTRal Yazdı:
Selam dostlar...
Zinanın iyi bir şey olmadığını kuranda nasıl anlatıldğını da biliyorum! allaha şükür lakin cinsellik denen olgunun sadece aklın kenarında olan birşey olmadığını su içmek yemek yemek gibi bir ihtiyaç olduğunu biliyorum...Bunu duyguyu bastırmanın ne gibi sorunlara yol açtığı günümüz toplumlarında aşikar..
Şimdi benim anlıyamadığım şey zina haram da şu anda kendi gücünü(ekmek parası) kazanamamış veyada 25 ile 30 yaşlarına kadar okumak isteyen ve okuyan ve sonrasında durumu olmadığını bilen insan ne yapsın duvarlaramı tırmansın ki bu bir...
4'e kadar evlenme mevzuu yok bunu es geçiyorum peki kişi eşinin istememesi(kadın erkek farketmez)durumunda cinsel ihtiyacını nasıl giderecek (yani günlük hayata bunu olumsuzluk olarak yansıtacağı aşikar) ellerinin altında cariyeler olmadığına göre ne yapsın...
Zinanın yanlışlığını uzun uzun anlatan dostlar bunlarada bir cevap verirseniz memnun olurum...şimdiden allahrazı olsun
Selam
Allahın koymuş olduğu emir ve yasaklar insanın nefsinin mutluluğunun temini içinmidir yoksa emre itaatin ölçülmesi içinmidir?
Bu soruya bulacağınız cevap yukarıda sorduklarınızında cevabı olacaktır.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Katılma Tarihi: 13 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
savana Yazdı:
asTRal Yazdı:
Selam dostlar...
Selam
Allahın koymuş olduğu emir ve yasaklar insanın nefsinin mutluluğunun temini içinmidir yoksa emre itaatin ölçülmesi içinmidir?
Bu soruya bulacağınız cevap yukarıda sorduklarınızında cevabı olacaktır.
Güzel bir tespit ..fakat tespitler sorunları çözseydi..dünya güllük gülüstanlık olurdu..
Kardeş, doğru yol üzerinde olduğuna emin olarak, Allah'a güvenerek ilerleyeceksin. Allah beşerin ihtiyaçlarını biliyor. Sana düşen genel ifadeyle Kuranı dikkate alarak Allah odaklı yaşama gayretidir.
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma