Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sünnetleri ve hadisleri bir çok "çelişki"(!) olduğu için "saçma" diye nitelendiriliyor. Peki buna göre, namaz nasıl olacak? Sünnet namazlar kılınmayacak mı?
Merak ettim de...
Ayrıca sünnet namazlarımızın farz namazlarımızın kabulüne etki edeceğini de bir yerde okumuş olduğumu belirteyim.
Dinde bir Allah'ı, bir de Resulullahı razı etmek için iki ayrı iş yapılamaz. Rızasını gözeteceğimiz tek varlık Allahtır.
"Allah'ı razı etmek yetmez, Resulü için de ayrı çaba gerekir" anlayışı batıldır.
"Farz namazları kılarsan Allah razı olur ama Sünnetleri kılmazsan Peygamber şefaat etmez. Ve sonuçta Cennete giremezsin" demek saçmadır ve dindışıdır. Birileri böyle söylüyor.
Peygamberimiz fazladan namaz kılmış olabilir. Bizler de kılabiliriz. Bunun sakıncalı bir yönü yok. Sakınca sünnet olarak etiketlenenlerin aynen farz gibi sunulmasıdır ve kabul olunmasıdır.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Dinde bir Allah'ı, bir de Resulullahı razı etmek için iki ayrı iş yapılamaz. Rızasını gözeteceğimiz tek varlık Allahtır.
"Allah'ı razı etmek yetmez, Resulü için de ayrı çaba gerekir" anlayışı batıldır.
"Farz namazları kılarsan Allah razı olur ama Sünnetleri kılmazsan Peygamber şefaat etmez. Ve sonuçta Cennete giremezsin" demek saçmadır ve dindışıdır. Birileri böyle söylüyor.
Peygamberimiz fazladan namaz kılmış olabilir. Bizler de kılabiliriz. Bunun sakıncalı bir yönü yok. Sakınca sünnet olarak etiketlenenlerin aynen farz gibi sunulmasıdır ve kabul olunmasıdır.
Apaçık ŞİRKTİR!
Ancak Kur'an temelli olarak ben İbrahim ben Muhammed ya da Musa ya da İsa ya da Zekerriyya gibi nasıl Allah'a samimi yaklaşabilirim anlayışı büyük bir çaba ve gayrettir. Ama bunların tüm kaynağı sadece Kur'andır.
namaza durduğunda ayağından diken çıkarıldığında hissetmeyen Ali ya da Muhammed arasındaki kaynak farkı çok ama çok önemlidir. Biri Vahy kaynaklı bir diğeri ise tarih biliminin henüz amatör devresinde olduğu bir zaman dilimi üretimidir.
Saatlerce Salat ve o hisse erişmek aslında Allah'a erişmektir.
"Dinde bir Allah'ı, bir de Resulullahı razı etmek için iki ayrı iş yapılamaz. Rızasını gözeteceğimiz tek varlık Allahtır.
Peygamberimiz fazladan namaz kılmış olabilir. Bizler de kılabiliriz. Bunun sakıncalı bir yönü yok. Sakınca sünnet olarak etiketlenenlerin aynen farz gibi sunulmasıdır ve kabul olunmasıdır".
Bu yazıya katılmamak mumkun değil. Elinize sağlık, Böyle düşünenler Kuranın için de ne var ne yok bilmezler,okumazlarda söylesen aynen yükarıdakı yazdığınız gibi cevaplarlar. Kuranda her şey apaçıktır. Herşey vardır. Böyle konuşanlar,yapanlar,Allah böyle demiş diye değil de "o ,bu ne demiş" o onlar için daha doğrudur. Çünkü onlara göre Kuran herşeyi açıklamaz. Ancak hadisler Kuranı tamamlar. Bu tur inanişlar İnsanları Kurandan uzak tutuyor. Kendilerine sorsalar bu kitap Allahın bize indirdığı kılavuzdur sadece doğru yolu Kuran gösterir hidayet onun ışğındadır bilselerdi sanırım tüm dışarıdan gelen saçma sapan bilgilerı kabul etmezlerdi.
Alıntı: "Camilerde namaz kılan cemaat, imam yanlış yapıyor da siz doğru mu yapıyorsunuz?"
Evet aynen öyle kıymetli kardeşim!Camideki cemadat "uydum imama "diyor,imam da "bana uyan saf'larla ve müşterilerle huzurundayım ya rabbi"deyü yolunu buluyor. Ahirette iki tarafın cevabı da hazır!cemadatlar diyecek "biz bu imamları adam sandık,uyduk imama dedik,ne bilek kurban olduğum rabbim bizi aldattığını,davacıyız." İmam efendi(!)ler diyecek"Biz atalarımızdan böyle gördük,aynen devam ettirdik.Onlar da uymasalardı bize,zorla çağırmadık yaa!
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Alıntı: "Camilerde namaz kılan cemaat, imam yanlış yapıyor da siz doğru mu yapıyorsunuz?"
Selamlar
İmamdan imama değişir eğer imam Allaha ortak etmeyıp imamlık yapıyorsa cemaatte imamın düşündüğü gibi düşünüyorsa sorun yoktur. Ama benim bildiğim tanıdığım imamlar hepsi takıl bana hiç birşey bilmesende olur. Yani koyun gibi olun ben sizdende sorumluyum der gibi. Cemaat de "gunahımız imamın boynuna" deyip kurtuluyor. Halbukı Allah derki gelene de,götürene de sorcağız.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma