Dogdugumda yanimda bir kullanma klavuzum yoktu. Nereden geldigim, yaraticimin kim oldugu falan yazmiyordu.
hiç mi merak etmiyorsun bu kadar aklına güvenen birinin bunları düşünmemesi çelişki değil mi siz bu söylediklerinize inanıyor musunuz
Ne kendime, ne insanlara zarar vermiyorum. Empati kurarak insanlari anlamaya ve sevmeye calisiyorum. Bugune kadar bir dusmanim olmadi. Insanlarin arkasindan ne konusurum ne de konustururum. Ama hatalarini direkt yuzlerine vururum.
Kendinize yani nefsinize zulm ediyor sunuz da haberiniz yok, kendine iyilik yapmayanın başkasına nasıl iyiliği olur söylermisin, insanları aldatan ve insanlara zarar verenler le sömürenlerle dost musun ki hiç düşmanın olmadı,insanların arkasında konuşturmaman ve hatalarını yüzlerine vurman sana düşman kazandırmıyor mu
Annem ve Babam terketmis olsaydi, yine severdim. Sevginin karsiliksiz olmasi gerektigine inaniyorum.
Sevginin karşılıksız olması konusunda sana katılıyorum, ancak surumluluk bilinciyle hareket etmeyenlere ne diyeceksin sana(insana veya canlıya) acı çektirenlere ve bencil davrananlara nasıl ve hangi nedenler le sevgi, senin kendine saygın yok mu
Yuregim ve aklim bana, sen sev yeter. Sen sev yeter. diyor. Bende bunu yapiyorum. Yüreyin ve aklın, seninde herkes gibi onurlu bir yaşam hakkının olduğunu sana söylemiyor mu
Varsin Tanri beni yaksin farketmez. Cehenneme odun olayim, sadece tanrinin gonderdigi kitaplara peygaberlere inanmadigim icin. Varsin sakalini sivazlayarak 14 yasinda ki cocuklara taciz eden adam inaniyor diye kurana en sonunda cezasini cekip cennete gitsin. Ben ve benim gibiler de sonsuz ateste yanalim, sorun degil.
Tanrı insanları yakmaz, ancak insan kendini yakar ve ateşe odun eder,bilakis ALLAH kendimize zulm etmememizi emreder... bir ülkede yaşıyorsan kimliğini taşıma, vergisini verme, yasalarına uyma zorunluluğun var...kur'an'a inanan onu yaşar...sakalını sıvazlayarak 14 veya her hangi bir yaştaki birine bırak tecavüzü fiili etmeyi, aklından bile kötülük geçiremez... kim demiş cehennemden sonra cennete girileceğini...yazık ediyorsun kendine
Dostumun kim olacagina, kiminle evlenecegimi kurana mi soracagim ? Sana zarar verecek, seni uçuruma götürecek birini dost etmeni kur'an istemez tabii kendini kur'an'a teslim edersen ancak tercih senindir,seni ateşe odun edecek birisini hayat arkadaşı etmene kur'an razı olmaz tercih senin
Ceza ve odul sistemini sevmiyorum. Insanlar riyaya alisiyorlar. Yapma hareketlere, ezberlere, oyunlara alisiyorlar. Sevmedigi halde seviyormus gibi yapiyorlar. Yapip yapip tovbe etmeye alisiyorlar. Bilincli olmasada bilincalti bunu yaptiriyor rahatlikla. Sevsek te sevmesek te her şeyin bir karşılığı yok mu,veya olmalı değil mi,her şeyin bir zıddı olduğu gibi, kendini kandırmıyor musun, karşılıksız mı çalışıyorsun neyle geçiniyorsun yaşamını nasıl ve neyle idame ediyorsun,senden daha dürüstçe cümleler beklerdim,sence ALLAH kanar mı!!asla ALLAH'ı kandıramayız, ancak kendimizi kandırmış oluruz ki yaptıklarımız hiç bir anlamı olmaz,tövbenin ne olduğunu bilmediğin belli,tövbe yanlışı anladığın yerde bırakıp bir daha yapmama üzere hakk'a doğruya dönüştür tövde Insan insan oldugu icin iyi olmalidir. Cok zor birsey degil. Gunese bakip temiz havayi icinize cekip, yasadiginiz her saniyenin sizin oldugunu bilerek, herkesi sizin yerinize koyarak yasamak.
Egoist düşünüyorsun ve kendinle çelişiyorsun,sanat'a bakıp sanatcıyı inkar ediyorsun nankörlük yapıyorsun,havayı ve havayı içine doldurduğun o çiyerlerin sahibini neden görmek istemiyorsun
Tanriyi aramak, bulmak, onu anlamak, onun kitaplari peygamberleri vs. bunlarla ugrasmak yerine kendi kendinizin rehberi olmayi denemelisiniz. Sorumluluk almalisiniz.
Kargayı kılavuz edenleri çok gördü insanlık, ancak sonları hep hüsran oldu keşkelin fayda vermediği gün gelmeden toparlanman ümidiyle
|