Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 14 temmuz 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 15
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
tekrar merhaba arkadaşım
MÜDDESİR SURESİ 26. Onu Sekar'a fırlatacağım. 27. Bilir misin nedir Sekar? 28. Ortada bir şey bırakmaz, hiçbir şeyi görmezlik etmez o. 29. İnsan için tablolar/levhalar/ekranlar sunandır o. ...30. Üzerinde ondokuz vardır onun. 31. Biz, cehennem yârânını hep melekler yaptık. Ve biz, onların sayılarını da küfre sapanlar için bir imtihandan başka şey yapmadık. Ta ki, kendilerine kitap verilenler iyice ve apaçık bilsinler. İman etmiş olanların imanı artsın. Kendilerine kitap verilmiş olanlarla iman sahipleri kuşkuya düşmesin. Kalplerinde hastalık olanlarla küfre sapmış bulunanlar da; "Allah bununla neyi örneklendirmek istiyor?" desinler. İşte böyle. Allah, dilediğini/dileyeni saptırır, dilediğini/dileyeni de doğruya ve güzele kılavuzlar. Rabbinin ordularını ancak O bilir. Bu, insan için bir öğüt verici ve düşündürücüden başka şey değildir. 32. Hayır, sandıkları gibi değil! Yemin olsun Ay'a, 33. Yemin olsun geceye, sırtını döndüğünde; 34. Yemin olsun sabaha, ağarıp ışıdığında, 35. Ki o gerçekten en büyüklerden biridir. 36. İnsan için bir uyarıcıdır. 37. Sizden, öne geçmek yahut arkaya kalmak/erken davranmak yahut gecikmek isteyen için.
** buradaki sekar sözcüğünün meton döngüsünün hesabının yapıldığı tablolarının çizildiği parşümenler veya levhalar olma ihtimali bence bayağı yüksek üzerinde 19 var ifadesinde meton döngüsünün 19 sene olmasına vurgu yapılıyor.bu hesabın kalansız olmasıda meton döngüsünün bir başka özelliğidir.
37. ayettede ""nesi fesadına"" vurgu var.
bir kısmını buraya astığım müddesir suresini baştan sona farklı bir gözle okumanı rica edeceğim bu sure müslümanların nasıl bir takvim kullanmaları gerektiğiyle ilgilidir çok tartışmalı bir sure olup üzerinde ihtilaflar vardır.yanlış biliyorsam beni uyarın türkiyede ilk defa bu sureye bu şekilde anlam yükleyen benim 19 rakamının bir takvim sisteminin parçası olması sebebiyle bu surede bu sisteme bir gönderme var meton dögüsüne atıf var.
gerek senin keşfettiğin "sıcak dolunay" ifadesi gerekse bu sure birbirini tamamlıyor.
bu takvim sisteminin en büyük özelliği güneşin ve ayın hesaplamalarda birlikte kullanılmasıdır.ve hesabın kalansız olmasıdır.
şu sitedeki türkiyedeki av yasağı dönemlerine dikkatini çekerim ağırlıklı olarak senin haram aylar dediğin dönemde avlanmak serbest yılın diğer dönemlerindede bazen yasak uygulaması olmasına rağmen ""ilk baharda"" av yasağı mutlak,istisnası yok, yazın değil.
bu linkleri inceleyerekte hayvanların üreme ve avlanma mevsimi ile ilgili bilgi sahibi olabilirsin.
sonuca gelirsek mevsimsel, av mevsimi, tarihsel, meteorolojik,astronomik bütün deliller sıcak dolunayın 21 mart ekinoksundan sonra olduğunu gösteriyor.
ay tutulması anı diğer alışıldık ay hareketlerinden farklı bir vakit.. kuranda ramazan kelimesini karşılaştıracağımız bir kelime mevcut değil. tek karşılaştırma ay üzerinde bir sahip sıfat olacaktır... ... siz arkadaşlarında fikrini almak isterim... zira rabbimiz kim ramazan ayına şahit olursa diye bir lafzı var ve bu ay tutulmasıda bir ölçü ile.... bu ay tutulmasında hurma dalı gibi eğri yörünge faktörü mevcut... bu sebeble yılda bazen 2-3- veya 1 kere oluyor tutlma bazende olmuyor...
kadir gecesi ki bu ölçü ayı olabilir... bence kuran vahiyleri ara ara bu ramazan aylarında gelmektedir. Zira "sana şunu da soruyorlar" ifadesi bunu desteklemektedir... vahy ramazan ayında inmektedir. bu ayın belirtisi kadir gecesidir ve bin aydan hayırlıdır... bu aylar en fazla ışığı yansıtan ay bile olsa..
kuran allahın vahyini güneş, insanda ki yansımasınıda aya benzetmekte ve kim bir ateş yakarsa kendinden kabul edilmeyecek demektedir.
ay tutlması ile ciddi bir kızıllık meydana gelmekte ve bu bir önceki yılın 10 gün sonrasında meydana gelmektedir.
bu olay güneşin ışığını en fazla yansıttığı bir vakitte meydana gelmektedir.... kim bu olaya şahit olursa o ayı oruçlu geçirsin denmektedir.
bir başka ayette hilalerin fayda ve hac ölçüsünden bahsedilmekte ama oruç ayı için bir ölçü bulunmamaktadır. tek ölçü ise o aya şahit olunma ölçüsüdür.
ARAPÇADA KALB YÖNTEMİ İLE KELİME TÜRETME VARDIR. RAMAZAN KELİMESİNİN KALP TÜREMESİ MARAZ YANİ HASTALIK DEMEKTİR.
bu fikrin ciddiyetle tartışılmasını ve kuran hakimleri ilede paylaşılmasını talep ediyorum... hayırlı çalışmalar...
Katılma Tarihi: 13 haziran 2012 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama daha önceden okumuştum bu bölümü, bugün aklıma geldi ve bir araştırma yaptım daha önce konulduysa admin kardeşim silebilir; Kırmızı Dolunay (Total Eclipse) ler T ile işaretleniyor. Merak edenler için Nasa'nın ingilizce sitesi ..http://eclipse.gsfc.nasa.gov/LEcat5/LE2001-2100.html
Misal;
2014 Apr 15 07:46:48 69 &n bsp;176 122 T
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma