Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Mana Eri söylediğini anladım bak açıklık getiriyorum ortada müritlik falan yok senin karşı geldiğin düşünceler bir arkadaşın bireysel düşünceleri herkese maledilemez,ben neye inandığımı söyledim.Eğer arada resullük iddiası olsa ve ona uyanlar olsa herkes bireysel fikrini savunabilir mi,bu bile yeterli bu konunun bitmesi için.yahu bir deli kuyuya bir taş attı çıkarabilene aşk olsun.Biz mi açtık yahu bu konuyu...
Kardeş ne r.ihsan eliaçıkı tanırım ne kitabını okudum.adamın lordlar kamarasında tanıdığı varsa bize ne ya,yine yama yapıyorsun dikkat et.Bırak eliaçığı falan bizim ilişkimizi bu şekilde delillendir varsa öyle birşey.tabi bunu hiçbir zaman yapamayacaksın.O halde vebal altına girme.
selam hüdaya tabi olanlara
selam rasih sendemi brütüs,bu başlığı ben açtım neden, kimden tırstın, niye bu kadar çabuk, olmamalıydı pes etmek, kişi inancını bu kadar zayıf temeller üzerine inşa etmemeli, iki üç eleştiriye dayanamacaksan ortaya çıkmamalıydın, kınayıcıların kınaması seni topokların üzere gerisin geri mi döndürdü bize delide dedin ya , sadece ağzına sağlık, (maide 5/54)
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam sayın muhavvid.
sanırım resuller ile ilgili konular karıştı dinde hüküm kaynakları muhlikul açtı,günümüzde resule ihtiyaç siz açtınız,kuran yeter diyenler resul niçin bekler papatya açtıve yeni bi türk peygamber gelecek kapkara pardon(bembeyaz açtı)
konular hep aynı ama farklı başlık altın da her şey harman çorman bir hale geldi her yerde yazılar yazıldı kim nerede ne yazmış bu yüzden rasih sayfayı karıştırmış aslında kendisinin bembeyazın açtığı konunun sayfasında sandığı için bu kelimeleri kullandı sanırım ali beyde delinin biri kuyuya bir taş attı ifadesini kullanmıştı ama ali bey doğru sayfada o kelimeyi kullanmıştı. birazdan gelir sitenin delisi:)))
selamlar
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
sanırım resuller ile ilgili konular karıştı dinde hüküm kaynakları muhlikul
açtı,günümüzde resule ihtiyaç siz açtınız,kuran yeter diyenler resul niçin
bekler papatya açtıve yeni bi türk peygamber gelecek kapkara
pardon(bembeyaz açtı)
konular hep aynı ama farklı başlık altın da her şey harman çorman bir hale
geldi her yerde yazılar yazıldı kim nerede ne yazmış bu yüzden rasih sayfayı
karıştırmış aslında kendisinin bembeyazın açtığı konunun sayfasında sandığı
için bu kelimeleri kullandı sanırım ali beyde delinin biri kuyuya bir taş attı
ifadesini kullanmıştı ama ali bey doğru sayfada o kelimeyi kullanmıştı.
birazdan gelir sitenin delisi:)))
selamlar
selam HAKgelenek kardeşim
Bu uyarınızdan dulayı size çok teşekkür ederim Rahman sizinle olsun.
benimle ilgili bölümü neyse çok çok kardeş kurşunuyla vurulmuş olurduk rasih
kardeş te doğru mevzide dursun doğru hedefe ateş etsin zaten ateş ettiği falan da yok, bu kadar ezilip
büzülmesine ne gerek var hem de kendi inandığı değerlere bu kadar
saldıran hoş görüsüz zihniyete
Ben bekliyorum her türlü mücadeleyi yapacağız diyenleri bekliyorum onlar mücadele görmemişler !!!!
...sanırım ali beyde delinin biri kuyuya bir taş attı ifadesini kullanmıştı ama ali bey doğru sayfada o kelimeyi kullanmıştı. birazdan gelir sitenin delisi:)))
Kardeşlerim;
Ben bu ve benzeri ifadelerimden dolayı Bembeyaz'dan özür diledim.
Lütfen siz de böyle şeylere benim gibi "tamah" etmeyin.
Kötülüğe karşı iyilikle yaklaşırsak Allah'ın öğütlerinden birini ifa etmiş oluruz.
Hem belki, haddimizi aşarak alaya aldığımız kişi / kişiler bizden hayırlıdır.
En iyisi, kendimize yapılmasını istediğimiz gibi muamele edelim.
İşte böyle... Nasıl şu yaptığım kötülük dönüp dönüp karşıma çıkıyorsa, diğer kötülüklerim de hep böyle karşıma çıkacak !...
Ahirete iman ettim demekle iş bitmiyor. Bu günün ahirine iman etmeyen, ahirete hiç iman etmezmiş.
Esenlik dileklerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
muvahhıd Yazdı:
rasih Yazdı:
Mana Eri söylediğini anladım bak açıklık getiriyorum ortada müritlik falan yok senin karşı geldiğin düşünceler bir arkadaşın bireysel düşünceleri herkese maledilemez,ben neye inandığımı söyledim.Eğer arada resullük iddiası olsa ve ona uyanlar olsa herkes bireysel fikrini savunabilir mi,bu bile yeterli bu konunun bitmesi için.yahu bir deli kuyuya bir taş attı çıkarabilene aşk olsun.Biz mi açtık yahu bu konuyu...
selam rasih sendemi brütüs,bu başlığı ben açtım neden, kimden tırstın, niye bu kadar çabuk, olmamalıydı pes etmek, kişi inancını bu kadar zayıf temeller üzerine inşa etmemeli, iki üç eleştiriye dayanamacaksan ortaya çıkmamalıydın, kınayıcıların kınaması seni topokların üzere gerisin geri mi döndürdü bize delide dedin ya , sadece ağzına sağlık, (maide 5/54)
Selam ben Mana Erine cevap verirken Yeni Türk Peygamber mi gelecek konusuna atfen bu konuyu demiştim ama söz burada geçtiği için bu konu anlaşılmış yoksa senin açtığın konuya diyeceğim bir şey yok kardeş.Ama sen yanlış anlar anlamaz tırstın falan ne iş, ne zayıf temeli,ne topukların üzere geri dönmesi,kardeş eğer daha önceden de böyle düşünüyor idiysen eyvallah ama neden daha önce söylemedin derim,şimdi yanlış anlaşılan bir söz yüzünden bunlar söyleniyorsa asılsız bir yakıştırma,her zaman söylediğimi her zaman savunduğumu yine savunuyorum,ahlaksıza karşı ahlaksız mı olayım kardeş.Kuyuya taş atan deli başkası sen değilsin :) selam üzerine olsun...
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Selam rasih kardeş biraz rahatsız oluşumdan dolayı bir hafta on gün gibidir foruma fazla bakamamaktayım sen ne kadar anlatsanda birilerine duyuramassın ancak sen ha bire ezile büzüle kendini anlatmaya çalışıyorsun ve senin bu çabanla alay edenler benim kızmama neden oldu. Üzdüm ise ki, üzmüşüm seni özür diliyorum konu kapanmiştır.
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Selam muvahhid kardeş öncelikle geçmiş olsun..Alay edenler kedni aleyhlerine alay ederler,alay etmek kimin tavrıdır biliyorsun önemli olan ahirette bunun karşılığının ne olacağı..Ben Allah rızası için öfkemi yutmaya çalıştım.Bunu yapamadığım zamanlar da oldu o zamanda konu yönetim tarafından kapatıldı..Sana karşı hiçbir negatif hissim yok.Samimiyetine inanıyorum.Allaha emanet ol kardeşim.
Selam üzerine olsun
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Namazı kabul edenle etmeyen,
ve Resullük misalinde birleşmeyen,
AYRI AYRI değerlendirilmeli.
Benim imanım gereği,
yukarıda saydığım hükümlerin reddi KÜFÜRDÜR!
Onlara göre de BEN KAFİRİM.
He, peki şimdi ne olacak ?
Hanifdostlar yönetimi azıcık basiret sahibi ise,
Neyin küfür neyin hak olduğuna karar verip,
tavır almalıdır.
selam Mana eri : Hanif dostlar yönetimi hakkın ne olduğunu tam anlamıyla biliyormu????????? ki böyle yazıyorsunuz! eğer öyleyse onlar anlatsınlar bizde dinliyelim.. (hakkı nasıl bulacağız hakemimiz kim olacak?) hanif dostlar sitesi yöneticileri mi yoksa ALLAH ın ayetlerimi?? selam
__________________ ..İNANAN BİR KULA ALLAH YETER.. ..YALANI ANCAK, ALLAH'IN AYETLERINE INANMAYANLAR UYDURURLAR...
Katılma Tarihi: 07 ocak 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
Ne resülü kardeşim ne bekliyosunuz anlayamıyorumki size ne kimin ne düşündüğü kimin ne dediği kıymetli kardeşlerim vaktimiz az hiçbişey anlayamıyorsakta rabbım akıl vermiş ne diyor kitabında ben size iki hayat bahşettim biri bu dünya diğeri ahiret aman beklemeyle ömürlerimizi geçirmiyelim bir huuj lekesi kadarda olsa gücümüzün yettiği kadar dinimizi yaşamaya çalışacağız inşaallah rabbım ihsaneder
Allah benim neden sorumlu tutulacağımı bana bildirmeyipte başkasına mı bildirecek?niye bana bildirmekten acizmi?hem beni sorumlu tutacak hem benim sorumluluklarımı bana değilde başkasına bildirecekdir ona söyle diye.Ne yapacağımızı Allah bizim yapımıza yerleştirerek bildirmemiş mi?Hem binlerce yıl neden insanlara elçi göndermedi yoksa sorumlu tutmayacak mı onları?
__________________ sorgulayarak doğruluğunu tespit etmeden inanalar gödülenlerdir(sorgulayan beyin)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma