Yazanlarda |
|
yeni islam Yasaklı
Katılma Tarihi: 09 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 90
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Muratmatrak"a gecikmiş cevap
Allah'ın kadrini gereği gibi bilemediler. Çünkü, "Allah hiç kimseye hiçbir şey indirmedi" dediler. De ki: "Mûsâ'nın insanlara bir nur ve hidayet olarak getirdiği, parça parça kağıtlar haline koyup ortaya çıkardığınız, pek çoğunu ise gizlediğiniz; (kendisiyle) ne sizin, ne babalarınızın bilmediği şeylerin size öğretildiği Kitab'ı kim indirdi?" (Ey Muhammed!) "Allah" (indirdi) de, sonra bırak onları, içine daldıkları batakta oynayadursunlar.6/91
Sevgili muratmatrak.
Bu ve buna benzer ayetin dikkat çektiği tevrat veya incil gibi kitaplar,bu dünya"ya gönderilmiş yazılı kitaplar değil.Bu dünya"ya gönderilmiş,tek ve son yazılı kitap,sadece elimizdeki Kur"an"dır.
Verdiğin ayetin sözünü ettiği Kitap,ortalama ömrün 950-1000 yıl olduğu bir medeniyete inmiş kitap veya kitaplardır.Harun ile,Meryem"in veya Musa ile Meryem"in kardeş,Muhammedi"in ilk müslüman oluşunu anlamadan veya farketmeden,bu veya buna benzer ayetleri anlamak veya anlatmak son derece zordur.
Ne Firav"n,ne Musa,Ne de Harun,bu gezegende yaşarken,bu adlarla bilinmiyorlardı.
61/6.Ayeti hatırlarsan,İsa kendisinden sonra gelecek peygamberden söz ederken,onun ismi Ahmettir diyor.Çünkü,isa o haberi,bu dünya da verdiği sırada,Muhammed 1000 yıllık yaşam süren dünyada idi ve henüz Muhammed ismini almamıştı.Yani bu dünya ya gelmemişti.Bilmem anlatabiliyormuyum?
Selam ile
|
Yukarı dön |
|
|
yeni islam Yasaklı
|
|
|
|
Müşrik iki veya daha fazla ilahlı Munafık iki veya daha fazla yüzlüdür.Zorda kalınca veya çıkarı için Müslüman olmayı geçici olarak kabul eder.Mevcut durum veya konum değişince Münafıklıktan Kafirliğe Terfi eder. Kafir ise "Kefere" fiilinin ism-i fâili.Küffar Terim olarak, imanı olmayan kimseye verilen isimdir. -------------------------------------------------------
Kalbinde imanı olmadığı halde, dışa karşı mü'min görünene "münâfık *", müslümanlığından sonra dinden dönene "mürted*" denir. İki ve daha çok ilâh olduğunu söyleyen, Allah'a başkasını ortak koşan kimseye "müşrik*", yahudilik veya hristiyanlık dinine bağlı olanlara "kitabî" veya "ehl-i kitap" adı verilir (et-Teftazâni, Şerhu'l-Makâsıd, İstanbul, t.y. II, 268 vd.).
Sevgili metehan.
Atalar dinine veya rivayetlere körü körüne inananlara ne denir? Bir de onu araştır derim.Sen bunca lisanı,bunca kitabı,1000 yıllık,ne idüğü belirsiz rivayetlere uymak için mi okudun.
Seni temin ederim ki, yukarda alıntıladığın rivayetin söylediklerinin hepsi yanlış ve Kur"an"la örtüşmüyor.
|
Yukarı dön |
|
|
Mürselat Yasaklı
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 71
|
|
|
|
selam yeniislam,
Yoksa siz, Yakub'a ölümün gelip çatışına tanıklar mıydınız? Hani, oğullarına şunu sormuştu: "Benden sonra neye ibadet edeceksiniz?" Cevapları şu olmuştu: "Senin ilâhına, ataların İbrahim'in, İsmail'in, İshak'ın ilâhına, tek ve biricik olan ilâha kulluk edeceğiz; biz yalnız O'na teslim olanlarız."
sevgili yeniislam rivayetlere körü körüne inananlar,konusunda haklısınız ama atalar dinine uymamak gibi bir lüksü yok insanın,her insan atacıdır bu ya haktır ya batıldır diye düşünüyorum bu konuda sizin söylemek istediğinizi ben çok iyi anladım sadece ufakta olsa atladığınızı düşündüğüm küçük bir ayrıntyı hatırlatmak istedim.
selam ve dua ile
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
"Sevgili muratmatrak.
Bu ve buna benzer ayetin dikkat çektiği tevrat veya incil gibi kitaplar,bu dünya"ya gönderilmiş yazılı kitaplar değil.Bu dünya"ya gönderilmiş,tek ve son yazılı kitap,sadece elimizdeki Kur"an"dır.
Verdiğin ayetin sözünü ettiği Kitap,ortalama ömrün 950-1000 yıl olduğu bir medeniyete inmiş kitap veya kitaplardır.Harun ile,Meryem"in veya Musa ile Meryem"in kardeş,Muhammedi"in ilk müslüman oluşunu anlamadan veya farketmeden,bu veya buna benzer ayetleri anlamak veya anlatmak son derece zordur.
Ne Firav"n,ne Musa,Ne de Harun,bu gezegende yaşarken,bu adlarla bilinmiyorlardı.
61/6.Ayeti hatırlarsan,İsa kendisinden sonra gelecek peygamberden söz ederken,onun ismi Ahmettir diyor.Çünkü,isa o haberi,bu dünya da verdiği sırada,Muhammed 1000 yıllık yaşam süren dünyada idi ve henüz Muhammed ismini almamıştı.Yani bu dünya ya gelmemişti.Bilmem anlatabiliyormuyum?"
Bundan şunu anlayabilir miyiz?
Bu dünyaya Muhammed, gönderilmiş ilk ve son peygamberdir. Ondan önce kitap ve peygamber göndrilmemiştir.
|
Yukarı dön |
|
|
asım Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 agustos 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1700
|
|
|
|
konu başlığı salat idi...
yine salatla ilgili düşüncelere devam...
sayın hakkı yılmazın ve bu sitede salatın değişik anlamlarına vurgu yapan arkadaşların söyledikleri üzerinden gider isek...
bu gün salat dediğimizde yapılması gereken işlerin hepsini yapan bir şey var ortada...
devlet...
devlet dediğimiz şeyin asli yapması gerekenleri düşündüğümüzde onların hepsinin salatla ilgili birer işlev olduğunu görüyoruz...
eğitim öğretim başlı başına bir salat işlevi...
sağlık hizmetleri güvenliğin sağlanması her türlü sosyal yardımın desteğin gerçekleştirilmesi ve diğer işlemlerin hepsi salatın içeriğine giren şeyler...
devlet denen bir yapının olmadığı yerlerde bütün bunların tektek düzenlenmesi takip edilmesi her ferde düşüyor...
ama insanlar bu işi devlet denen bir yapı oluşturarak kurumsal hale devamlı ve düzenli hale getirmişler...
devletin işlerini doğru ve düzgün bir şekilde yapmasına yardımcı olmak bu gün en geçerli salat biçimi...
yolda gördüğün bir olayı adli bir olaysa emniyete haber vermek sağlıkla ilgili ise hastaneyi aramak yangınsa itfaiyei arayıp yetkililere yardımcı olmak hep salatın gereği...
salat için devlet kurulmuş...
ne dersiniz...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
Katılma Tarihi: 02 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 373
|
|
|
|
ben şunu düşünüyorum salat madem bu kadar çok çeşitli anlama geliyor. 1) Allah neden bu konuda bizi zora sokmuş aklımız karışmış herkes kendine göre bir yol tutmuş. 2) yok eğer kolay idi ise anlamı yani, bunu en iyi peygamber ve devrindekiler anlamış olsa gerek., hal böyleyken neden ozamandaki insanları uyguladığı gibi uygulamak ritüel oluyor. 3) kuranın açık ve net olduğunu söylüyoruz kimse bana sorun bizde felan demesin. birşeyler eksik neden tam herkes aynı şeyi algılayamıyor. neden?
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
Katılma Tarihi: 14 subat 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 420
|
|
|
|
mindar Yazdı:
ben şunu düşünüyorum salat madem bu kadar çok çeşitli anlama geliyor. 1) Allah neden bu konuda bizi zora sokmuş aklımız karışmış herkes kendine göre bir yol tutmuş. 2) yok eğer kolay idi ise anlamı yani, bunu en iyi peygamber ve devrindekiler anlamış olsa gerek., hal böyleyken neden ozamandaki insanları uyguladığı gibi uygulamak ritüel oluyor. 3) kuranın açık ve net olduğunu söylüyoruz kimse bana sorun bizde felan demesin. birşeyler eksik neden tam herkes aynı şeyi algılayamıyor. neden?
|
|
|
selamlar sevgili Mindar,
mürselat dedi ki;Her insan atacıdır veya batılcıdır ister istemez..
söylediğinde tamama yakını haklı ama tamamı değil..şöyşe ki;islam külliyatına baktığınızda namazın 50 vakit oluşundan 5 vakte düşüşüne inanıldığını ve hatta ahzap 56 da ki salatın dil ile ömürde bir sefer söylenmesinin yeterli olacağı,saçma sapan tarikat vs yuvalanmalarının hala bu zihniyet çevresinde sindiklerini görürsünüz..
bunları ben gördükçe aslında geçmişin dahada karanlık olduğunu düşünüyorum..yani geçmiş ne kadar iyi bilinirse o kadar kurabı anlarız vs buınlar boş işler..ha elçi dönemine gidebiliyorsan git deriz de zaten bu da imkansız..ve aslında bakarsan elçiden kısa zaman sonra birşeylerin ters gittiği ayan beyan açık..şimdi biz islamn tarihi vs derken aslında o işlerin karıştığı dönem ve sonrasını değerlendiriyoruz..evvelini değerlendirme gibi bir şansımızda şu an için yok gibi..örnekle;
elçiden kısa dönem sonra elçinin torunları damadı ve hatta sahabilerden de bir kısmı öldürülmüştür..yani iblisi sistem oturmuş ve sonrasında bu zamana kadarda hurafelerle şişerek islam din adına bir balon olmuştur..
Bana göre göre salat;hayır üretmektir..adı bu..yani salatın ritülle özdeşleşmesi ve hatta ondan gayrisinin salat olarak görülmemesi tam bir cehalet örneğidir..
sağlıcakla
|
Yukarı dön |
|
|
yeni islam Yasaklı
|
|
|
|
Mürselat yazdı
selam yeniislam,
Yoksa siz, Yakub'a ölümün gelip çatışına tanıklar mıydınız? Hani, oğullarına şunu sormuştu: "Benden sonra neye ibadet edeceksiniz?" Cevapları şu olmuştu: "Senin ilâhına, ataların İbrahim'in, İsmail'in, İshak'ın ilâhına, tek ve biricik olan ilâha kulluk edeceğiz; biz yalnız O'na teslim olanlarız."
sevgili yeniislam rivayetlere körü körüne inananlar,konusunda haklısınız ama atalar dinine uymamak gibi bir lüksü yok insanın,her insan atacıdır bu ya haktır ya batıldır diye düşünüyorum bu konuda sizin söylemek istediğinizi ben çok iyi anladım sadece ufakta olsa atladığınızı düşündüğüm küçük bir ayrıntyı hatırlatmak istedim.
selam ve dua ile
Sevgili mürselat.
Sizi anladığımı zannediyorum.Ancak,verdiğin ayetin sözünü ettiği atalar,Muhammed"te dahil,tüm peygamber ve tüm müminlerin uyması,örnek alması gereken atalar.
Yani verdiğin ayetin dikkat çektiği atalar dini,en ideal ve en hak din olan yegane atalar dinidir.Ben o din"den,henüz çok uzakta olduğumu biliyorum.
Demem o ki,islam veya müslümanlık derece derece ve göreceli bir dindir.Bir müslüman,söz konusu ideal dine,yani ideal islama yaklaştığı oranda günahlarından arınmış,uzaklaştığı oranda da günahlara bulaşmış olur.
Ben,şu anda yeryüzü-nde tek bir ideal müslümanın olmadığına inanıyorum.Çünkü ideal müslümanlar,sadece nebi veya elçilerdir. Nebi ve elçilik"te çoktan son bulmuştur.
Benim metehan"a verdiğim cevap,ideal islama vurgu yapan bir cevaptı.Çün bu forumlardaki arkadaşların bir çoğu kendilerini hanif(ideal müslüman)zannediyorlar"da.
"Onların çoğu Allah"a ortak koşmadan inanmazlar"12/106.İşte ben bu müslümanlardanım dostum.Elhamdulillah,Elhamdulillah.
Bu ayet,bana göre,başta Hz.İbrahim olmak üzere,gelmiş geçmiş ve gelecek tüm insanları kapsamaktadır.Çünkü İbrahim"de Allah"a ortak koşa koşa hanif,yani halis müslümanlık düzeyine ulaşmıştır.
Ayetin bazı kişileri istisna etmesinin hikmeti,şu anda Mele-i-Ala"da bulunan ve halis müslümanlık düzeyine ulaşmış olan peygamber ve diğer müminlerden dolayıdır.Çünkü Kur"an,sadece bu aleme değil,bütün alemlere ve her ana, aynı anda hitap eden bir kitaptır.Ama anlayan mı var?
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
yeni islam Yasaklı
|
|
|
|
haktansapmaz Yazdı:
"Sevgili muratmatrak.
61/6.Ayeti hatırlarsan,İsa kendisinden sonra gelecek peygamberden söz ederken,onun ismi Ahmettir diyor.Çünkü,isa o haberi,bu dünya da verdiği sırada,Muhammed 1000 yıllık yaşam süren dünyada idi ve henüz Muhammed ismini almamıştı.Yani bu dünya ya gelmemişti.Bilmem anlatabiliyormuyum?"
Bundan şunu anlayabilir miyiz?
Bu dünyaya Muhammed, gönderilmiş ilk ve son peygamberdir. Ondan önce kitap ve peygamber göndrilmemiştir.
Hayır.Bunu söylemek istemedim.Kur"an"da adı geçen peygamberlerin hepsi,bu dünya"ya da gönderilmişlerdir.Ancak bu dünya"ya gönderilen peygamberlerden,sadece Muhammed"e yazılı ve korunmuş bir kitap indirilmiştir.Söz konusu ayetin dikkat çektiği kağıtlara yazılı kitap"tan maksat,gerçek dünya yaşamında,Musa"ya verilen ve yazıya da geçirilmiş olan Tevrat"tır.Söz konusu o tevrat,da bugün bizim elimizde bulunan Kur"an"dır.
Muhammed"ten önce bu dünya"ya gönderilen peygamberlere vahyedilmiştir.Onlara orijinal haliyle neler vahyedildiğide,zaten Kur"an da var ve Kur"an onlara vahyedilen vahiyleride içeriyor.
Ancak,Muhammed"den önce bu dünya"ya gelen peygamberlere vahyedilen vahiylerin bir çokları,Muhammed bu dünya"ya geldiğinde orijinal haliyle olmasada genelde rivayeten yaşıyor veya dini rivayetlerde vardı.
Musa ve Harun"u bu yaşamda,muhatapları Harut ve Marut olarak biliyor ve tanıyordu.Kur"an"nın dikkat çektiği,babildeki iki melik"ten maksat,Musa ve Harun"dur.Onlar"a yazılı ve korunmuş bir kitap verilmedi.Onlar Tevratı,insanlara sözlü olarak tebliğ etmişlerdi.Benim söylemek istediğim budur.
Bana göre Kur"an"ın sözünü ettiği Firavn,da genelde bir karekterdir.Özelde ise,Kur"an"da adı geçen Karun"dur.Yanılmıyorsam,Karun"da Anadoluda yaşamış biridir.Demem o ki, Firavn,biraz hemşehrimiz olur.Gözümüz aydın:)
Selam ile. |
|
|
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
"peygamberlerden,sadece Muhammed"e yazılı ve korunmuş bir kitap indirilmiştir."
Nasıl yani; Kuran yazılı olarak mı indirilmiş?
|
Yukarı dön |
|
|
|
|