Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hayrullah41 Yazdı:
Sevgili ibrahimizm kardeşim,
eğer ki, tesbihi veya salatı belirli vakitlerde ikame etmeyi rafa kaldırmış isen SEN de, senden bir ricam olacak:
Lütfen belirli bir disiplin içinde her gün yaptığın namaz kılma eylemi yaparken ki, yaşamın ile, yapmayı bırakmışken ki yaşamını MUKAYESE et ve sonuçlarını bize bildir, olur mu?
Ben ACİZİM. Ne zaman ki, belirli vakitlerde Allah için REEL anlamda zamanımı ayırmayı bıraktım, o zaman o boşluğu ŞEYTANLAR ve NEFSİM DErhal dünya hayatı ve süsü ile TAMAMEN doldurdular.
Selametle,
|
|
|
Selam şimden açıklayayım kardeşim,
şimdi şu ayetin içindeki bir tavır evvelden benim sinirimi çok bozardı..
hani gösterişle falan işim olmaz ve zaten kibirli adama dehşet derecede hasımımdır..da..şu namaza üşenerek gelme..vaziyeti yok mu?
yav üşeniyorum arkadaş o zamanlar..tek ben mi..diğerleride..yav işten gelmişim canın burnumdan gelmiş şimdi işin yoksa birde bilmem kaç rekat namaza dur..haydi duracağımda ah namaza durduğumu bir anlayabilsem..en azından buradan hareketle Hayrullah kardeşim..
ve ben salatın ne olduğunu idrak ettiğimde lakin diğerlerine daha anlatmamışken haydi sabah tesbihine/toplanmasına diyecek oldum..sonra vaz geçtim..çünkü idrak edilmeden yapılanın bir anlamı yok..sıkıntıdan başka birşey değildi..
velhasılı salatı ben şöyle anlıyorum..
şimdi Allahın bu yeryüzünde çok geniş ve genişleyebilen ama duvarları görünmez olan bir evi var..bu duvarlar ki aynı zamanda çok esnekler..şöyle ki;sen ateistlerle aynı dar mekanda bulunsan bile Rabbın beytinin duvarları seni içine alacak diğerlerini dışta bırakacak şekilde kıvrımlı..yani arada bir görünmez duvar var..sen Rabbin evinin ev halkı olarak bu duvarların dışında kalamıyorsun..kutuplarada gitsen o duvarlar genişliyor uzuyor ve sen bir kafirle tokalaşsanda bu duvarların kıvrımları, seninle o kafirin ellerinin arasına giriyor..ayırıyor..yani seni dış beytlerden izole ediyor.. mecaz anlatım ama anladın.
Şimdi Rab elçilerle insanlara sesleniyor..insanlar Rabbin beytinde olan elçiye geliyorlar..elçi beytte diğerleri hala dışta..seslenisi duyup kulak kesilenlerden bazıları elçinin verdiklerini kabulleniyor ve işte o anda bu beytin duvarları onuda evin içine dahil ediyor..ve elçinin verdiklerini kabul edenler başlıyorlar beytin içinde secdeye..yani kabullendiklerini yaşamaya..ve sen bir bakıyorsun bu evde bir hindu..sonra bakıyorsun bir pigme..ve sonra bakıyorsun Hans yanında Akira ve onun yanında Samuelle Moiz..Allah Allah hepimiz müslümanız yav bunların ne işi var acep burda diye düşünüyorsun..velhasılı dışta kalanlar..onlar da salat etmiyorlar mı..elbet ediyorlar lakin onların salatının Rabbın önerdiği salatla alakaları yok..genelde salatları kullar kulları ezsin diye..
şimdi ben salattan bu anladığımı diğerlerinede anlattım..ve ne ben ne de diğerleri artık üşenerek gelmiyorlar..içten gelerek ve isteyerek..neden mi?
çünkü onlar Rabbin beytinin ev halkı olmalarının sevincini yaşamış ve anlamışlar..geçen dilim sürçtü..birine dedim ki akşam namazını kıldın mı ?o da bana dedi ki akşam namazını kılmadım..tesbihini yaptım..
ne yaptın...bugün güzel düşündüm güzel davrandım..ve Rabbide andım..
beni sorarsan eğer ben kuyudakiyim..lakin ben kuyudada Rabbin beytinin ev halkındanım..bunu yaşıyorum..beynimde yıldızlar sanki evren dönüyor..
ve senin dillendirdiğine gelince..evet biride demişti az evvel ama kim hatırlayamadım..hani cuma günü camide gerçek salat adına olan varsa bile o da sadece hutbedir. diye...evet sen ve diğerleri sabah akşam camide cumada toplanıp öğüt alacaklarsa ve sen onların içlerindeyken onlara salatın ne olduğunu idrak ettirebilirsen işte sen o zaman hakkıyla salatttasın kardeşim..
ve son olarak..ben salatın tesbihin yokluğunu asla kabul edemem..benim etmediğim ritüeldir..ben niyaza kalıp uydurulmasına taraftar değilim..ben ritüelin dinin özü olarak algılatılmasına karşıyım.. zaten yazımın bir yerinde hansı akirayı solomonu moizide görmüşsündür..bunu ben demiyorum Allah diyor..diyor ki;Rabbe inanarak hayır üretenler diğer hayatlarında müjdelerle karşılanacaklar..elbet hans mozi akirada günde 5 kere falan eğilip kalkmıyordur..onlar o cennetleri hak etmişlerse kesinlikle inanarak hayır ürettiklerinden dolayıdır..ha bu arada namazın salat olmadığını tekrar söylemek durumundayım..salat hayır üretmektir..yani salat fiilidir..ama sen ritüelden evvel veya sonra öğüt verirsen bu öğüt verme kısmı kesinlikle salattır.. ritüeli yapmak için yapıyor olmak zaten başa bela..yani asimoyuda prgramlasan günde 5 vakte,o da kılar durur ama neden kıldığını bilmez o ayrı..
İnanıyorum ki Türk milleti şekilsel namaz yerine salatı dinin özü olarak bilmiş olsaydı şimdi en gelişmiş ülkeler arasında yerimizi alırdık.. ama olmadı..
ve hani Hayrullah kardeşim dedin ya sen biraz evvel;''eğer ki, tesbihi veya salatı belirli vakitlerde ikame etmeyi rafa kaldırmış isen''
hayır kardeşim tesbihe daha yeni başladık..eskiden rafta imiş,biz hergün süt diye renginin beyazlığına şekerinin varlığına hatta ısıtılarak önümüze konmasına kanarak kireç suyunu içmişiz ondanmış şu böbreklerimizdeki ağrılar..ne zaman fark ettik..süte döndük de yavaş yavaş üzerimizdeki şu HASTALIK halini atmaya çabalıyoruz...
sağlıcakla
|