Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
["Bu kısım kusurları örtmek ve sözü güzel söylemek ayetinin yaşanabilmesi için, hedef kişinin YERİNDE hatırlatması ile
silinmiştir. Afuv olan Rahman hatalarımızı bağışlasın...03.12.2009 / 18:06
kaldı ki, haydi toplanalım, birlik olalım, somut olarak bir araya gelip, bir şeyler yapalım çağrınıza ilk olumlu yanıtı,
düşünmeden, haydi nerede, ben varım diyenlerdenim...çünkü benim kanaatimce de, mesele ANLAMAK değil, YAŞAMAK, UYGULAMAK..bu da
ancak GERÇEK hayatta, SOMUT birliktelik ile olur...
"Bu kısım kusurları örtmek ve sözü güzel söylemek ayetinin yaşanabilmesi için, hedef kişinin YERİNDE hatırlatması ile
silinmiştir. Afuv olan Rahman hatalarımızı bağışlasın...03.12.2009 / 18:06
benim öfkelendiğim anlarım mutlaka oluyor, önemli olan bunu MİNİMİZE edip, özür dilemeyi bilmek...
Sevgili Hanif Dostlar,
Üzülerek görüyorum ki çabalar fayda vermiyor.Olaylar kişiselleştiriliyor.VE insanlar HEDEF alınıyor.
Bizim niyetimizi okumaya kalkanlara Niyet Okuyuculuklarında başarılar diliyorum.
Çabalarımızı Heba edenleri Allaha havale ediyorum.
Hayrullah41 ve benzer görüşte olan kardeşlerimizin yoğun çabası nedeniyle...
Bir süre çok ama çok sevdiğim Hanif Dostlar sitesinde YAZMAYACAĞIM.
Yazılarıma zorunlu olarak ara vermiş bulunuyorum.
Haktansapmaz,Ebu Ömer gibi dostlarımda katılım sağlamadan burada bulunmayı düşünmüyorum.
Sizleri seviyorum.
Allaha sığınıyorum. Selam
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Yahu Metehan sen değilmiydin "Burası herkese açık bir forum" diyerek bana kızan!
Dostum,otur oturduğun yerde buranın asıl sahipleri sen ve senin gibi düşünenler.
Bana kalsa Allahın hükmünü küçümseyip yetersiz görenleri "abdest" aldırmadan bu forumda yazdırmam.Ama maalesef bunu defalarca söylememe rağmen adminlerimizi ikna edemedim.Galiba fazla demokratlık bizi bozuyor!
Bak şimdi sözünde dur 'Metehan!' diye çağırıyorum hemen gel.
İsterlerse Abdurrahman beyi,Mehmeti,Baki Mahmutu,Muvahhidi de getir.Muhliskul Kadir bey ve cin13 Gökhan bir süre daha dışarıdan izlemeye devam etsinler.Selamlar..
Gitmek hicbir seyin cozumu degildir. Kimse gitmesin.
Teksesligin oldugu yerde, her zaman kokusmusluk vardir. Gokkusagini hatirla! Vardir bir yaratilis hikmeti!
Cokseslilik'den zarar gelmez. Kuskusuz seviyelerimizi saygi ayarinda tuttugumuz muddetce..
Bak ben cok yeni bir uyeyim. Burada 2 kisi , benim nasil biri oldugumu bile bilmeden, benim imanimi ve Allah'a yakinligimi yargiladi.
(Bu bahsettigimi yapan kisinin sevgili Hayrullah 41 ile filan hicbir alakasi yoktur. Bu biline! )
Insanlari insan yapan, kendilerine has tarzlaridir. Hepimiz farkli bir rengiz. Prizma'ya carpinca farkli yayiliyoruz.
Gitme Metehan, sen de ugurlama Hayrullah41!
Ideleriniz ne denli ayri olursa olsun, insanliginizin onune gecmesin. Boyle kaybeder insan.
Bir de baska tarafindan bakmayi deneyin!
Ben buraya ilk geldigimde, teknik bir sorun yuzunden Metehan'la karsilastim. Sagolsun cok yardimi oldu. Tarzindan biliyorum Metehan'i, tipki Hayrullah 41' i de ayni sekilde bildigim uzere..
Acarim siteyi bazen okurum, Hayrullah41'in bir yazistigimiz konuda ustune alinmasini ifade sekli, her okudugumda gulumsetiyor beni..
Veya takildigini dusundugum bir yerde, durmadan ayni ayeti kopyalamasi.. Hayrullah 41 daralmis gene, kizmis birseylere derim..
Her ikinizde samimisiniz, tum yaptiklarinizla..
Samimiyet de bir durustluktur.
Ama sevgi ve saygi potasinda erimelidir, insani davranislar. Yasadiginiz beldelerde herkes mi mukemmeldir? Hic mi lafiniz yoktur inanmayan veya musrik konu komsunuzla? Bu kadar mi sig bakiyorsunuz dunyaya ki biriniz gidiyor, biriniz ugurluyor?
Üzülerek görüyorum ki çabalar fayda vermiyor.Olaylar kişiselleştiriliyor.VE insanlar HEDEF alınıyor.
Bizim niyetimizi okumaya kalkanlara Niyet Okuyuculuklarında başarılar diliyorum.
Çabalarımızı Heba edenleri Allaha havale ediyorum.
Hayrullah41 ve benzer görüşte olan kardeşlerimizin yoğun çabası nedeniyle...
Bir süre çok ama çok sevdiğim Hanif Dostlar sitesinde YAZMAYACAĞIM.
Yazılarıma zorunlu olarak ara vermiş bulunuyorum.
Haktansapmaz,Ebu Ömer gibi dostlarımda katılım sağlamadan burada bulunmayı düşünmüyorum.
Sizleri seviyorum.
Allaha sığınıyorum. Selam
[/QUOTE]
Selam Değerli kardeşim UlulElbab,
Sana bir uyarım var.
Her insanın olaylara farklı yaklaşımı, algılayışı, farklı niyeti olabilir.
Sen meydanı böylelerine bırakınca dahamı iyi olacak?
Biz bu yola başkoyduk.Yürümeye devam edeceğiz.Yürüme esnasında türlü türlü engellerle karşılaşacağız.Birilerinin adına çalışmaktan tutunda her türlü iftiralarla da karşılaşacağız.Sen bu halde sinip gidersen onlar amacına ulaşacaklardır.Sakın zayıf düşme güçlü ol.Sen yazılarını yazıp düşünen insanların istifadesine sunmaya devam et.Öğüt alan alacaktır.Birilerine zorla öğüt almayı benimsetmeyi senmi başaracaksın?
Böylelerine bir kardeş ne güzel derdi;
�En doğru yol; en dikensiz yoldur� diyenler seni aldatıyorlar. Onlar, karanlık evlerinde kaybettiklerini sokak lambasının altında arayan şaşkınlardır. Aldırma. Ayağına batan dikenler, aradığın gülün habercisidir. Dikenine katlanmaktan sözedenler, aşıkmış gibi davrananlardır, gerçek aşık olanlarsa, dikenini de severler.
Aldırma, yürü...
Vahiy haritan, Elçiler kılavuzun, akıl pusulan, iman sermayen, amel azığın, sevgi yakıtın, ahlak karakterin, edep aksesuarın, merhamet sıfatın, şeref ve izzet adın olsun. Doğru yol insanların çoğunun gittiği yol değil, düşünen öz akıl sahiplerinin yoludur.
Ayrıca;Haktansapmaz,ebuömer ve daha nice kişilerin yazı yazmamasından ötürü forumdan çekilmen ne derece doğrudur?
Sen onlar olmasa yoluna devam edemiyecekmisin?
Yolcuya bakıp yolu tanıma...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma