Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar yazılarınızı okuyorum acaba ben mi yanılıyorum cami mabet havra tapınılacak yer gibi anlatılıyor. oysa tapınma günümüzde radikal kavramı ile örtüşür. şimdi bir fabrika düşünelim orda topalanan lar. secde mi yapıyor. kıyama mı duruyor rükümü ediyor. ve bunları şekil olarak yapsa o fabrikanın sağibini ne faydaları olacak. koskoça bir hiç oysa fabrikayı açan adam orda üretimin olmasını yani çalışılıp bir şeyler üretilmesini ister. yoksa gidip orada secde et rükü yap elini kımıldatma ve iki de zamlı süre oku ve git fabrikanın sahibine bana para ver de hiç olacak şeymi herkez düşünsün. veya tarlan olsun eğey büyük bir tarla ve aile olarak çok kalabalıksın hergün o tarlada toplanıyorsunuz. secde yapıyorsunuz. rükü ediyorsunuz eğilip kalkıp gidiyorsunuz. ve tarladan rızık bekliyorsunuz. olacak şeymi. bir şeyi anlatmakla yapmak arasında eğey bir fark var. ben yaptım demekle o şey yapılmıyor. isterseniz deneyin ben bu tarlayı sürdüm arpa ektim suladım demekle ekip biçmek birmi. nasılda döndürülüyorsunuz.
işte kabe cami havra kilise her ne dersen de. kuranda anlatılan yerlerde. bir toplanma yeri ve çalışıp bir şeyler kazanma yeridir. sana senelerce okutup uyutanlar kendileri hep çalıştılar. seni de oku uyu nini nini diye kandırdılar. şimdi öylesine güçlendilerki. kendi düzenlerinden başka bir düzeni asla kabul etmiyorlar. eee kolay değil bu düzeni kurmak için bayağı yol katettiler 1000 küsür sene sana ne anladığını bilmediğin şeyi zoraki okutup kendileri işin özünü araştırarak nasıl etkisiz hale getirirz. diye bu günlere geldiler.
arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın. bundan sonra hanif desekte islam desekte her ne dersen de onların mutlaka bin yılda bunların da hakkından gelecel fikirleri vardır. ondan sonra birisi çıkıyor cehennem devamlımıdır. evet devamlıdır sen git bu düzeni kuranlara bırakın bunu sizi cehenneme sürüklüyor desen sana demediklerini bırakmazlar deli mecnun ahmağa bak
evet o bilenler senin sırtından geçinenler aslında doğruyu çok iyi bilir
Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediğimizde, onun servet ve nimetle şımarmış elebaşlarına emirler yöneltiriz/onları yöneticiler yaparız da onlar, orada bozuk gidişler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altını üstüne getiririz
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|