Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar.
değerli insan metehan .. sosyalizm veya kominizm.
adı her ne ise. sonradan çıkmış fikir. akımlarıdır.
dağa düne kadar bu akımların en azılı düşmanı kuran şimdiler de ise. en yakın dostu oldu. nedeni ise. din takımının aşırılığından kaynaklandı. ben dindarım diyip. mal biriktirenlerin sorgulamasını yapanlar. ya sosyalizm yada kominizm kaydı. bir de. eliaçık hocalar. var bunlarda. kurandan ayetleri yorumladılar. ve tez benzerliğinden onlarda sosyalizm ve kominizm. taraftarı oldular.
ve hz nebi çıksa bu gün kuranı anlatsa olacağı ayni ya azılı bir kominist yada faşist bir sosyalist olur.
şimdilerde insanlara bir şey anlatırken bir akıma doğru gitmesi birilerinin sağlam temellerinin olmasıdır. günlerin sonrasında. kominizm yanlıları ellerinde kuran ile kapiteyi eleştirecekler.
oysa eşitleyici olan hiç karışmamaktır. işte allahın devesi. biraz siz biraz biz. hep siz hep biz yok.
insana her mudahale onu boyunduruk altına almaktır. meleke aklı olmayanları allah adına yönetmektir. mülkün tararufunu eşitlemektir. oysa allah meleke olmayı insana yasak etmiştir.
ya meleke yada ebedilerden olursunuz diye yasak etti. bir de ben size öğüt verenlerdemin diye yemin etti. meleke tasaffurunda bir aslan günlerce geyik sürüsünü bekler. ki allahın sünneti daim olsun diye. bir mavi balina 400 yıl platom yer allahın sünneti daim olsun diye.
işte insanın meleke tamahı bu; neden balina plamtom yiyor. neden aslan günlerce. google (öküzbaşlı) antilop bekliyor.
oysa insan çok acelecidir. bizler. aslana menfaatimizce. acır. google sürülerinin yönünü değiştiririz. bilmeyerek sünnetini değiştirirziz. ve nesli bozarız.
bizler. sabit fikirli değiliz. kavram kargaşasından çıkıp kurana endekslenmeye çalışıyoruz. ana temasını yakalayıp hayatımıza uygulamaya çalışıyoruz.
kuran sosyalizm veya kominizm benzeyemez. eğer benzerlik varsa o fikirler. kurana benzeye bilir. ve sağlam temelleri atanlar. bu işi çok iyi kavramış. çıkış yollarını kapatmış. iyiyi kötü kötüyü iyi sunmuşlar. ve kendilerine bir hasım bulup biz ler sizin için dağa eftaliz demişler. ve insanları kendilerine güvendirip üzerlerine meleke olmuşlar. birilerini google sürüsü bekler hale getirmişler. melekeler ona boyun eğmişken...
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|