Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
بتل Kelimesinin Çağrışımları: selamlar,kıymetli dostlarım, burada geçen ''kadının süslenmesi,bakire,derenin altındaki akıntı,salkımlı ağaç''ifadeleri bence cinselliği (seksi)çağrıştırmaktadır.ama her ne hikmetse gelenekçiler bu kelimenin geçtiği ayeti gece ibadeti gibi anlamışlar ve bir itikaf çeşidi icad etmişlerdir.bu kelimenin geçtiği ayet,öncesi ve sonrası ayetlerle bir bütün olarak incelediğimizde,meselenin ne olduğunu sanıyorumki o zaman daha iyi anlayacağız. bende diyordum,bu Kur'anda yaş,kuru herşeyden bahsedilmişte bu aşktan(sexten)neden bahsedilmemiş?,hayatın ve neslin,aile mutluluğunun en gerekli özelliklerinden biri olan bu sexten niçin bahsedilmemiş diye düşünüp dururdum,meğerse ben yanılıyormuşum, ee.. ortalık gelenekçi taklitçi meallerden geçilmez olunca bunları tabiki bulamazsın,en iyisi bu işi temelden,kökünden ben inceleyim,ben öğreneyim,bilgim,gücüm oranında da insanları aydınlatayım dedim ve bu işe kollarımı sıvadım.Rabbime şükürler olsunki kendime güvenim ve çabam sayesinde pekçok gerçeklere vakıf oldum,bu şekilde yüce Rabbimde önümü ve ufkumu açmış oldu.. işte şimdi asıl konumuza gelelim ve bu kök kelimenin geçtiği ayeti inceleyelim bakalım: Müzemmil8:''Hem Rabbinin ismini an ve masivâdan kesilerek ona çekil''(elmalılı orijinal meali) ''vezkürisme Rabbike ve tebettel ileyhi tebtiyla''buradaki ''btl''nin bir anlamınında ''Allah'a yönelmek''olduğunu görünce bu masivadan uzak durmak ifadesini bu açıdan normal görüyorum,fakat pek çok mealcimiz işin dozunuda kaçırarak bunu gece ibadetine,gece namaz kılmaya,gece oruç tutmaya,uzlete çekilmeye,itikafa kadar götürmüşler.. fazla yer kaplamasın diye o mealleri tek tek buraya yazmıyorum,fakat siz bir araştırma yaparsanız meallerimizin çoğunun bu tarzda olduğunu anlarsınız.oysaki ben bunların tamamındanda farklı düşünüyorum.bu,farklı düşünmüş olmak için farklı düşünme değildir.lügatlerin bana çağrıştırdığı yardımcı unsurlar beni bu kanaate sevkettiği için farklı düşünüyorum. isterseniz konuyu bir bütün olarak daha iyi anlayabilmemiz için ayetin öncesi ve sonrasına da bakalım: müzemmil6:''Şüphesiz gece ibadetinin etkisi daha fazla, (bu ibadetteki) sözler (Kur’an ve dua okuyuşları) ise daha düzgün ve açıktır.(diyanet meali) müzemmil6:''Çünkü gece neş'esi hem daha dokunaklı hem deyişce daha sağlamdır''(elmalılı orijinal meali) müzemmil7:''Doğrusu sana,gündüz uzun bir meşguliyet var;(bunun için geceleyin bol bol ibadet etmek en uygundur).(Ali Fikri Yavuz Meali) müzemmil8:''Hem Rabbinin ismini an ve her şeyden kesilerek O’na ihlâs ile ibadet et.''(Ali Fikri Yavuz Meali) gelelim benim yorumuma,hem yüce Rabbim Nebe süresinde ''gündüzü sizin için çalışma,geceyi de istirahat(dinlenme ve eğlenme) vakti kıldık diyecek''hemde bu ayetleriyle insanları geceleyin ikide bir kaldırıp kaldırıp namaz kıldırıp oruç tutturacak veya Kur'an okutturacak..öyle mi?..size bu çelişkili bir durum gelmiyor mu? valla,sizi bilmem ama,bana bu durum çelişkili geldi..bunun için bu ayetlerin mealleri üzerinde epey düşündüm,lügat tablolalarındaki kelimelerle bol bol mukayeseler yaptım,çok düşündüm ama bence sonunda çözdüm. bence mealcilerimizin yanılgıları müzemmil8'de geçen ''vezkürisme''diye başlayan ''zkr''kelimesine tek anlam vermelerinden kaynaklanıyordu.oysaki ''zkr''kelimesinin pek çok anlamı vardır,Kur'an,söz,kelam gibi anlamlara geldiği gibi erkeklik uzvu anlamına da geliyor.işte bazı hadımsever gelenekçi alimlerimiz insanları hadımlaştırmak veya kısırlaştırmak içinmidir?insanların aklına cinselliği hiç sokmayalım diye midir?,bunda başka niyetler mi vardır bunları tam olarak bilemem tabiki..yani anlayacağınız bence yanlışlık taa oradan başlatılmış.oysaki müzemmil6'daki naşieten kelimesi ''zkr''kelimesinin hangi anlamda kullanılacağına ışık tutuyor.''hani bu türkçemize de geçmiştir,neşelenmek deriz ya..işte bu neşe,,kelimesi ''zkr''kelimesi ile birlikte düşünüldüğü zaman adeta olayın şifresi çözülüyor.yani buradaki ''zkr''erkeklik uzvu anlamında kullanılmış olması en akla uygun olandır.çünkü insan namaz kılarken,Kur'an okurken kahkaha atmaz veya oruç tutarken aç karnına kahkaha atıp eğlenemez,ama eşiyle aşk yaparken bunları yapabilir.yukarıda ''kadının süslenmesi,bakire,derenin altındaki akıntı,salkımlı ağaç''kelimeleri sexi çağrıştırıyor demiştimya,dişisini bulmuştuk erkeğini bulamamıştık.çünkü aşk erkekler ve kadınlar arasında olduğuna göre erkeğinde olması zaruri oluyordu.işte erkeği de ayette bulmuş olduk.''zkr''kelimesi bunu ifade ediyordu. konuyu toparlarsak müzemmil6-8'de yüce Rabbim bence şunları demek istiyor:erkekler ve dişiler,gündüzün iş meşguliyetinizden dolayı yorgun ve stresli düşüyorsanız akşamları bunun stresini atmak için aşk fantezileri yaparakta neşenizi artırmaya çalışın,bunun için birbirinizle dansedin,eğlenin,müzik söyleyin(ama şaraplı olmasın,işte meşrubatla falan olabilir.)mealde geçen ''deyişçe daha sağlamdır'' sözünden müzikte anlaşılır.çünkü musıki,az ve öz deyişlerden mürekkep sözlerdir. yüce Rabbim,insanları çalışmaya teşvik ederde onları dinlendirmez mi?,eğlendirmez mi?,bunları unutmuş bir Rabbi siz adil bir Rabb olarak görür müsünüz? sevgili dostlarım,görülüyorki yüce Rabbim bizim hayatımız için gereken hiçbir şeyi unutmamıştır. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma