Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Halil Sergin yazdı:
Şimdi 9/111`e döndüğümüzde burada “Fiyttevrati velinciyli velkurani” yi görelim..Tamlamalardan sonra gelen velli ibare kuralını burdada çalıştıralım.İşin içine burada 7/157`den farklı olarak Kuran`da girdi..
İşte burada anlatım var Ummilik yok..
Ayrıca tevrat ''HA'' hükmündeyken (5/44 ; fiyHA huden ve nurun) , İnciyl ''HU'' hükmündedir (5/46 ; fiyHİ huden ve nurun)..
HU şeklinde başlayan bir ibare , kişi tarafından anlaşılır hale geldiğinde HA`ya dönüşür..
Tevrat , kişinin vahyden anladığıdır ve HA hükmündedir..
Kişinin vahyden birşey anlayabilmesi için ya onu dinlemesi (72/1) yada yaşanılışını görmesi gerekir (Ummilik)..Ama her iki durumda da bir RUHSATA , FIRSATA yada zemine ihtiyaç vardır bu İNCİLDİR.. ZEBUR ise ; kuran , incil ve tevrat üçlüsü arasındaki dengeyi koruyan tutum ve davranışlardır..
ZEBUR , Davud`a verilir => 4/163.. Davud DENGE melekesidir ; DENGELİ Hayat , dengeli konuşma , dengeli beslenme , dengeli harcama , dengeli davranma vs..Biz bazen ''şu adam dengesiz , ne dediğini bilmiyor'' deriz ya , İŞTE O DENGE bu dengedir..
Halil Sergin Beyin yazdıklarına yönelik sorulacak çok soru, söylenecek çok söz var. fecbookta hesabım yok açmak da istemiyorum.. Konunun burada müzakere edilmesinden yanayım. Eğer Halil bey de sonuna kadar müzakereden yana ise yazdıklarıyla ilgili sorularımı ve eleştirilerimi burada yazcağım. Umarım o da cevap yazma lütfunda bulunur. Yukarıya alıntıladığım kısımla ilgili sorularla başlayayım.
1-"HA" ve "HU" hükmünde olmak ne demek? Niçin Tevrat HA, İncil de HU hükmünde olmuş? (Ayet metninde bir "HU"ya da rastlamadım ya!)
2-Kuran da bunlardan biri hükmünde midir? Niçin? (Ama sana göre Kuran'ın iki şekli var; El KuranU ve El KuranE).. Bunlardan hangisi HA ve/veya HU hükmündedir? Niçin (x) hükümdedir de öbür hükümde değildir? Bu iki şeklin dışında "El Kuranİ şekli de yok mu? Açıklama lütfen!
3-"Velli ibare kuralını burada çalıştıralım" diyorsun. Velli kural nedir?
4-"Davud denge melekesidir" diyorsun. Sana göre Musa, İsa, Muhammed vs birer meleke. Bunlar birer şahıs falan değil mi yani, diyorsun?
Anladığım kadarıyla Kuran'ı en az Muhammed kadar anladığın iddiasındasın. :)
Şimdilik bunlara vereceğin cevapları bekliyorum. Soracak çok sorum olacak. Yanıtlamaktan kaçınmadığınız sürece sorularıma devam edeceğim. Bunların sayısı binleri bulabilir. Çünkü çalışman öyle böyle bir çalışma değildir. Çok yıllarını ve uzun gecelerini bu çalışmaya vermişindir. Bunu önemsiyorum ve çok ciddi sorular yönelteceğim sana. Kendine güvendiğinden de hiç şüphem yok. Sorulacak her soruya da cevap verebileceğinden de eminim. Belki sorularımla size yardımcı dahi olacağım...
İznin olursa bir iki soru da şahsınızla ilgili sormak istiyorum.
Asıl adın? Nerelisin, nerede ikamet ediyorsun? İcra ettiğin mesleğin?
Bunlara da cevap verirsen sevinirim. Belki gelir seninle yüz yüze görüşürüz... Bir sakıncası yoksa, ama sakıncası varsa cevaplamaya bilirsin de.
Hoş ol, hoş kal.
|