Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
esselamunalyküm ve rahmatullahi ve berkatu
bu bilgi tamamen beni bağlar, benimdir ve sizinle paylaşmak istiyorum.
kuran dan başka allah kelamı yoktur ve tanımam, inanmam.
çok açık söylenen, insanın kirli çamurdan yaratılmış olmasıdır, can verilmiştir, (kalbin atışının enerjisi-isterseniz 10binlerce defibrilatör şoku yapın enerjisi dönmeyecek kalbi geri getiremezsiniz-omirilik soğanına oto sinir elektrik enerjisini otomatik kontrol eden beyin kontrolü bağlantısının bu can=enerji ile direk ilintisi vardır.), nefs bağlanmıştır, biz orjinal olarak cennette kalacaktık, havva anamız arkadaş olarak verildi ademe, cennette üremenin olmayacağı apaçık akıl sonucu iken, bu dünyada üremesi emredilen inse gerçek ahiret yaşamında herkesin aynı yaş eskiliğinde, aynı vucut içersinde, hiç bir dünyevi bağın geçerli olmayacağı müjdelenirken, orda cinselliğin olmayacağı konusunda neyi tartışıyoruz ki? ve ruh üflenmiştir (neye? nefsin üzerine... çamurdan yapılmış vucut içindeki ruh ile sır kaplanması gibi kaplanmış nefs can ile yaşam verilmiş süresi belirlenmiştir.) ayet insanın ruha zarar veremiyeceğini, yani nefsin üzerini kaplayan tabaka olan ruhumuza yaratılan hiç bir şey tarafından zarar verilemiyeceğini söylüyor, gene ayet cehenneme ruhun değil nefsin gideceğini söylüyor... tekrardan yaratılışa dönersek yaratan bu üçleme ile yarattığı insana bilgi veriyor, bilim veriyor (huver rahmanürrahim huvel allahülezi la ilahe illahu alim ul gaybi ve şahhadeh) tek vermediği şey gayb bilgisi ve bize yeminle gaybi bilemiyeceğimizi iletiyor, elbette yaratanın verdiği bu bilgi ve bilim insanın beynine sığmıştır, fakat biliyoruz ki insan çok ufak bir bölümünü kullanmaktadır. aklı çalıştırmadığı için köreltmektedir, yaratan tümün içindeki bilgiye ancak çalıştırırsak vakıf olacağımızı kuranın her yerinde ısrarla tekrarlıyor.
özetlersek çamurdan vücut can enerjisi ile içine konan nefs ve üzerindeki nur tabakası ruh olan insan yaratılışı gayb hariç tüm bilgi ile beyni doldurulmuş (beyni çalıştırmaz ise zaafı unutmak olan bir yapıda) diyor ki tüm yarattıklarına; bu hepinizden üstündür, ona biat edin, dinleyin, hanif olmak demek yaratan adına, yaratan için racon kesmek, kural koymak, karar vermek, yönetmek, idare etmek ile izah edilebilinir, hanif olmanın en kusursuz ve mükemmel olan zevki ve tarafı yaratanına ait olmak aitkenliğidir
sadede geliyorum men arefe ile yaratana ait olmak, ondan geldiğinin enerjisini hissetme özüne zarar verildiğini hissediyorum, nefsi bir film tabakası gibi kaplayan yaratanın nurunun gölgesinin belkide bir huzmesi olan ruh onun bütünü gibi algılanılması, iblisin nefsi yaratan ekseninden, nefs eksenine çekmesi gibi algılıyorum.
yaratanın ismi diye sayılan 99 adet olan ve altını bildiğimiz tarifleriyle doldurulan sıfatlar, insan nefsinin o ruh kaplaması ile sahip olduğu 99 adet özelliklerinin nefs tarafından kullanılışıdır, her bir özelliğin iki kutupu mevcut olup insanın tam ortasında, ortasının doğruluğunu bularak yürümesi, yaşaması istenmektedir, sıratel müstakiym budur,
tüm bu bilgiler benim aklımca bulduğum bakış açısıdır, benim penceremdir, beni bağlar, şayet bu bakış açısıyla sizlerin bakış açısında yeni bir aydınlanma yeni bir izah sebebi olduysam ne mutlu bana,
saygılarımla
es selamün aleyküm
(lütfen büyük harf küçük harf ve yazım kuralları konusunda özrümü bağışlayınız)
|