Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 22 mart 2009 Yer: United Kingdom Gönderilenler: 132
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
avrupada islam islam ulkelerine nazaran buyumekte ozellikle kadinlar islami secmekte ingilizler bile yasalarina seriat kanunlarini (Kuran da olan) koyma yolunda isterseniz belgeleri ile sizlere sunarim.
Katılma Tarihi: 26 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 52
hz isa christos oldu ingilizler jesus orjinal dilde ibranice de yesah mesiah ...
diyor muratmatrak....
oysa gerçek şudur ki, Yahudi olan Hz. İsa'nın Yahudi adı Yahshua idi. Hıristiyanlığı kabul eden Yunanlılar Hz. İsa'nın gerçekleştirdiği mucizeler karşısında onun Zeus'un insan şekilne gelişi olduğunu düşünüp Zeus adının başına İe ekleyip İe-Zeus = İesous haline getirdiler. Bu da İngilizceye Jesus olarak geçti.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
Muratmatrak kardeşim olaya çok düz mantık bakıyorsun.Bide enpati yap.Kendini onların yerine koy.Orası kilise olsa sana bi zararı var mı?Yok.Tamam ben onlar doğru davranışlar gösteriyor demiyorum ama sende onlara böyle davranamazsın.Kuran bozgunculuk yaratmayın diyor.Eğer o yapının kilise olmasının sana zararı yoksa başkalarına faydası varsa ve sen onu başka bir şeye dönüştürürsen Kurana göre sen bozgunculuk yapmış olursun, düzeni bozmuş olursun.Kuran bunu yasaklar.Zaten onların eseri.Şimdi istanbulu fethetseler Sultanahmeti, Süleymaniyeyi kilise yapsalar ne düşünürsün onlar hakkında.Ayrıca Ayasofyanın bizim için öle pek bi önemi yok.Çünkü bizimle iligisi yok.Bizans tarihi yapısı.Neden bunu bu kadar büyütüyosunuz anlamadım.O zaman Taksimdeki Sen Antuan kilisesinide camii yapan onu bunu ne bulursak camii yapam.Ayrıca zıt görüşlere böyle tepki gösterirseniz nasıl doğruya ulaşmayı bekliyorsunuz.Ön yargılarından kurtulmalısın.Selamlar...
Katılma Tarihi: 22 mart 2009 Yer: United Kingdom Gönderilenler: 132
Tamam bende diyorum ki ..!Ispanyadaki,Yunanistandaki,Makedonyadaki,Irkciliga donen Malta adalarindaki ve Avrupanin bir cok yerindeki camilerin tamamini bize versinler,bizde Ayosofyayi onlara vericez.Sana soz veriyorum Ayosofyanin hristiyanlara verilmesi icin elimden geleni yapicam,
Tabi ki..! Usteki sartlar olursa buna imkan oldugunu inaniyormusun ?
Anenemin bir lafi var; Vere vere gicimizda bisey kalmadi.
Madrid- İspanya`daki İslam Konseyi, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero`dan Cordoba Katedrali ve Ayasofya Cami`nin evrensel ibadet yerleri olmasının sağlanmasını istedi. İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürlerin yayımlanmasından sonra ortaya çıkan gerginliği yatıştırmak amacıyla Başbakan Zapatero tarafından geçtiğimiz günlerde kabul edilen İslam Konseyi, internet sitesindeki açıklamada, geçmiş tarihte katedralken cami olan İstanbul`daki Ayasofya Camii`nin ve cami iken katedral olan Cordoba Katedrali`nin `evrensel ibadet yerleri olmasının Medeniyetler İttifakı projesinin çimentosunun sağlamlaştırılmasına yardımcı olacağını` savundu. `Hıristiyanlar, Müslümanlar, diğer dinlerin inananları aynı Allah için birlikte dua edebilir ve ruhsal düğümleri aza indirebiliriz` denilen açıklamada, Ayasofya Cami ve Cordoba Katedrali`nin evrensel ibadet yerleri olarak kullanılmasına yönelik Zapatero`dan teşvik istendi. Başbakan Zapatero ve Başbakan Erdoğan`ın eşbaşkanlığında yürütülen Medeniyetler İttifakı projesinin `çok değerli bir iddia` olduğunu kaydeden İslam Konseyi, dinler arasındaki farklılıkların hiçbir şekilde `yabancılaştırılmaması` gerektiğini kaydetti.
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma