hasanoktem Admin Group
Katılma Tarihi: 10 eylul 2006 Gönderilenler: 2837
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
( kru'an ı size nakledenlerin doğru nakleddiğini nerden biliyorsunuz?incilde de incilin her harfinin humkem kılındığı söylenmiş..değiştirilemeyeceği garanti edilmiş..... sen desren ki:kur'an dada ALLAH ayetlerin değiştirilemeyceğine garanti vermiş...bir nasarada çıkar sana öyle der....
baştan yanlışınız şu:peygamber mi söyledi bilemeyiz...bir işi bukadar basite indirgerseniz herşey baştan tıkanmış olur.....)
Selam Dostlar,
bir yerde, bu konu ile alakalı münazara tarzında kısa bir tartışma yaşadım...konuya belki katkısı olur düşüncesiyle buraya aldım...şöyle demiştim orada :
Değerli Kardeşim," bakınız, biri veya birileri çıkmış( şu kişi olsun veya bir başkası olsun)Kur'an'da şu iki sure sonra eklendi veya bazı hadis İDDİAlarına göre recm Ayet'i aslında Kur'an'da vardı da Sevgili Rasul ölüm döşeğinde iken bu karışıklıktan yararlanan bir keçi geldi ve deri üzerinde yazılı olan recm Ayeti(!)ni yedi " vb.vb. türünden bir sürü Kur'an'a saldırı haberlerini biz çok işittik...tarih de çok işitti...fakat lütfen dikkat buyrunuz ki, 1425 yıllık kocaman bir tarih geçmiş ve biz şu anda 1425'e şahidlik eden beni ademler olarak henüz ortada 2. bir Kur'an göremiyoruz kardeşim, buna dikkat çekmek istiyorum...Tevrat,İncil,Zebur tahrif üstüne tahrife uğradılar, bilmem kaçıncı varyantları çıktı( kendileri de itiraf ediyorlar...)Milyonlarca hadis İDDİAlarının uydurma olduğu herkesin mâlumu oldu, fakat bir türlü 2. Kur'an piyasaya çıkmadı...bugün Dünya'nın tüm milellerini dolaşsanız, tüm kitapçılarını dolaşsanız 2.Kur'an bulamazsınız. ha, şu olabilir belki, marjinalin biri, oturur, bir farklı Kur'an yazar ve işte farklı Kur'an diye bir köşeden bağırır...bu asla misal olamaz...biz burda marjinal bir-iki örnekten değil, toplum genelindeki yaygın vakıalardan bahsediyoruz...
örneğin : Yüce Allah insanı" ahsene takvim "de yarattı, yani en güzel suret ve biçimde yarattı Ayeti var. bunun yanında prematüre doğan, sakat soğan bebekler de var öyle değil mi...hepimiz de biliyoruz ki, bunlar belli - belirsiz hikmed'lere mebni olarak Yüce Allah tarafından istisnaî olarak yaratılmışlardır. yaygın ve genel bir vaziyet arzetmezler yani...insanların genel formatı ise, Yüce Allah'ın vazettiği bir ahseni takvim formatındadır yani...bunu red imkansızdır...işte tam burada şunu söylemek lazım: Kur'an'ın ortada piyasada dolaşan 2. bir örneği görülmemesine rağmen, hadis İDDİAlarının ise uyduruk lu biçim ve vaziyetleri milyonları geçmiştir. bu kadar çok hadis varyantı, hadis İDDİAları hakkında bize çok şey vermektedir...sadece tek bir Ayet'in ESBAB-I NÜZUL'u hakkında bazan 40 çeşit varyant'ta ESBAB-I NÜZUL olduğu bugün hemen her kitapçıda ve her yerde yaygın olarak satılan hadis mecmualarında açıkça görülmektedir...neden aynı perişan vaziyet 1425 yılllık Kur'an kitabının başına gelmemiş / gelmiyor...şimdi lütfen bakınız, bir kaç ileti geçti bu birkaç gündür aramızda, öyle değil mi...sadece bir kaç gün'cük...fakat sadece bu birkaç günlük aramızdaki iletim, sizin güvenilir bir insan olduğunuzu, size güvenebileceğimi, sizi muhatap alıp karşılıklı müzakere edebileceğimi , bu karşılıklı muhataplığı bana göre ( SİZİN...)hakkettiğinizi, işte bu birkaç gün'de anladım( yanılmayan bir Allah'dır...) ve bu nedenle yazışmaya devam etmekteyim...bunu neden söylüyorum : bu cümleleri neden kurdum :
birkaç gün de bu karşılıklı güven sağlanabiliyorsa, lütfen bir düşününüz artık, 1425 yıl( DİLE KOLAY...) elimizde mevcut bulunan ve bir 2. VARYANTI DA bu kadar yıl ( KAÇ TARİH...)geçmesine rağmen ortada UYDURUK VARYANTLARI GÖZÜKMEYEN Yüce Allah'ın ilahi mektubuna, ilahi mesajına duymamız gereken güven ve kanaatin ne olması gerektiğini bize apaçık bir biçimde iş'ar etmekte, göstermektedir. yeryüzündeki hiçbir bilgi Tevrat, İncil,Zebur ve hadis İDDİAları dahil...)bu konum ve vaziyette değildir...( Tevrat, İncil,Zebur ve hadis İDDİAları dahil...) hiçbiri 1425 yıllık bir GÜVENİ hakketmiyor...sadece bu mu, hayır kardeşim, sadece bu değil...şimdi Ayet'lerden bahsedeceğim, bana yine Ayet'lerle Yüce Allah'ın kitabı olduğunu ispatlamanız doğru değil diyeceksiniz...gerçi ben buna katılmıyorum ve mantıklı da bulmadığımı daha önce söylemiştim...çünkü, asır ihtiyarladıkça, Kur'an'ın genç'leştiğini bize ispat eden, 1425 yıl önceki Kur'an'ın içinde o gün için bir insanın söylemesi imkansız olan daha verdiğim iki örneğe ek olarak daha başka örnekler de verebilirim, siz de verebilirsiniz...e peki bunlar Kur'an'ın ancak bir İLAH tarafından gönderildiğinin ispatı değil mi kardeşim...lütfen dikkat, ben burada Ayet'in bize vazettiği veya emirbuyurduğu bir şeyden sözetmiyorum...hatta daha önce de söylediğim gibi: Hicr suresinde geçen : bu Kur'an'ın muhafızının Allah olduğu şeklindeki Ayet'i , belki biri" işte bu Ayet'i Kur'an'ın korunduğuna dair insanlar Kur'an'a yerleştirmişler " diyebileceklerini veya böyle bir kuşkuyu ifade edebileceklerini ( bir an için) varsaydığım için o Ayet'i kullanmadığımı söyledim...yani Ayet'lerin vazettikleri değil, bizzat Ayet'lerin kendisi birer mucize özelliği göstermektedir kardeşim...bunu söylemekteyim. değil 1425 sene, daha belki 100 sene önce BİLİNMEYEN HAKİKATLERİ şayet 1425 sene önce bir insan çıkp söylüyorsa, bu sözlerin o insana değil, o insanın İLAHINA aid olduğuna inanmak, iman etmek aklın ve muhakemenin bir sonucudur...yani, son olarak şunu söylemek istiyorum ki, nasıl ki, boğaz köprüsünün insanların ürünü olduğunu red etmenin imkanı yoksa; Kur'an'ın da Yüce Allah kelamı olduğunu red etmenin imkanı yok kardeşim...ne bilimsel olarak, ne Kainat kitabına bakarak, ne insan kitabına bakarak, ne de Vahiy kitabına bakarak , Kur'an'ın ilahi kelam olduğunu RED etmek imkanı yoktur. fakat tabiki imtihan dünyasındayız ve Yüce Allah herkese yolunu hoş gösterdi, her insan " bi eydihim ferihun" kendi ellerindeki ile ferahlık duymaktadır...geçenlerde avrupa da bir bakan, şayet önlem alınmazsa İslam'ın tüm avrupaya yayılacağını söylüyordu...ümidvar olalım kardeşim, geleceğe umutla bakalım , tek ve hakiki mutlak bilginin 1425 senedir tahrif edilememiş olan Kur'an olduğunu unutmayalım...
Muhabbetle
ilgili link :
SIFIR HATA VEYA = KUR'AN
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|