Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"ekumus salat ve atüz zekat" şiar cümlesinin geçtiği ayetleri ( yaklaşık 35 ayet ) okuduğumuzda ayetlerin önünde ve arkasında o kadar detaylı açıklamalar gelmiş ki o soruyu sormaya gerek kalmamış. daha da detayına gidince tüm Kuran'ın bu cümlenin altında açıklandığı belli oluyor.
selam ile.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Yukarıdaki ayetler namazlarımızda neler okumamız gerektiği konusunda bizlere çok net bilgiler veriyor ve diyor ki; Kurandan kolayınıza geleni okuyun demişsiniz
1-) arapça bilmiyorsak ne yapacağız?
2-) arapçayı bilsek bile ezberimizde yoksa,elimizde kuran ilemi kıyam,ruku ve secdeye gideceğiz?
3-) arapçayı bilmeyenler,kendi dillerinin kuranını yani mealini eline alıpta mı kıyam,ruku ve secdeye gidecek?
Efrayim
Sevgili hayrullah41
Şiiriniz için teşekkür ederim.Lakin olayı hafife
alıpta 'hele bi başla' noktasına getirirsen bu insanların
'amin' diyenler tayfasına katılması içten bile değil.
Sevgi ile,
Bakara 219:….. ." Ve sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: "Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin."Allah, ayetleri size işte böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz.
Sarıya boyadığı bu uzun cümlenin Kuran'daki karşılığı sadece bir tek kelimedir. O da "El-'afve" kelimesidir. Bu kelime gerçekten bu uzun boylu "helal kazanç + size + ve bakmakla yükümlü olduklarınıza + yeterli olanından + veriniz" sanal yavruyu doğuracak kadar karnı şişkinmidir?
Dikkatinizi çekmek istedim. Haluk Gümüştabağ'ın diğer değerlendirmelerini de buna kıyasla okunup değerlendirilmesinde fayda var diyorum. Evet Allah'ın ayetlerine böyle anlam verenlerin yorumlarını da düşünüp bertaraf edebilirsiniz.
allah razı olsun abiciğim bahsi geçen ayetlerde ruku ve secde asla yanyana geçen kelimeler değil ve bu kesinlikle yanlış anlamalara ve yorumlara meydan veriyor aceba allah ne diyor anlamak kastıyla...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Efrayim
Sevgili hayrullah41
Sevgi ile,
sevgili efrayim kuranınilk emri rivayetler eşliğinde OKU dur ki bunu mantık kabul eder zira okumadn doğruyu nasıl bulacaksın ve haliyle salatın ilk emri OKU dur okumadan anlamak isteyenler elbette anlamadıkları duaya amin demekten geri kalamayacak OKU yanda Allah ın izniyle mutlaka doğruyu bulacaktır zira kıyamet suresinde senin kalbine koyacak olan biziz der onu okumak için dilini kıpırdatıp durma onu okutmak ve anlaşlmasını sağlamakta bize ait der inandım ve tastikliyorum amel istiyorum rabbimiz işte şimdi başlıyorum...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Ve iz bevve’nâ li ibrâhîme mekânel beyti en lâ tuşrik bî şey’en ve tahhir beytiye lit tâifîne vel kâimîne ver rukkaissucûd(sucûdi).
Çünkü, İbrahim'e bu İbadet Evi'nin kurulacağı yeri gösterdiğimiz zaman (o'na demiştik ki:) "Bana kimseyi ortak koşma! Ve Benim Mabedimi, onu tavaf edecek olanlar için, onun önünde (Rablerini tazim ve tefekkür ederek) dikilip duranlar için, saygıyla eğilenler ve yere kapananlar için temiz tut!"M.ESED
Süleyman Ateş
:
Bir zamanlar İbrâhim'i Beyt(Ka'be'n)in yerine kondurmuş(ve ona şöyle emretmiş)tik: "Bana hiçbir şeyi ortak koşma ve tavâf edenler, ayakta duranlar, rükû' ve secde edenler için Evimi temizle."
Yaşar Nuri Öztürk
:
Bir zamanlar İbrahim için, o evin yerini, şöyle diyerek hazırlamıştık: Bana hiçbir şeyi ortak koşma, evimi; tavaf edenler, kıyamda duranlar, rükû, secde edenler için temizle.
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
bekir yazdı
sevgili efrayim kuranınilk emri rivayetler eşliğinde OKU dur ki bunu mantık kabul eder zira okumadn doğruyu nasıl bulacaksın ve haliyle salatın ilk emri OKU dur,
selam bekir kardeşim,
ilk inen ayetin oku olduğunu mantıkken kabul ediyorsunuz,diyelimki öyle peki ilk inen okuysa burda okunması gereken nedir,sanırım oku derken kura nı oku diyorsun daha inmeyen bir kitap nasıl okunur.
bu konuda yardımcı olurmusunuz?
selamlar...
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Efrayim
Sevgili mistikbalim...
efrayim58 Yazdı:
Efrayim
Sevgili hayrullah41
sevgili efrayim kuranınilk emri rivayetler eşliğinde OKU
dur
ki bunu mantık kabul eder zira okumadn doğruyu nasıl
bulacaksın
ve haliyle salatın ilk emri OKU dur
okumadan anlamak isteyenler elbette anlamadıkları duaya
amin demekten geri kalamayacak
OKU yanda Allah ın izniyle mutlaka doğruyu bulacaktır
zira kıyamet suresinde
senin kalbine koyacak olan biziz der
onu okumak için dilini kıpırdatıp durma onu okutmak ve
anlaşlmasını sağlamakta bize ait der
inandım ve tastikliyorum
amel istiyorum rabbimiz
işte şimdi başlıyorum...Demişsiniz.
Lütfen şu soruları değerlendiriniz...
1-) arapça bilmiyorsak ne yapacağız?
2-) arapçayı bilsek bile ezberimizde
yoksa,elimizde kuran ilemi kıyam,ruku ve secdeye
gideceğiz?
3-) arapçayı bilmeyenler,kendi dillerinin kuranını
yani mealini eline alıpta mı kıyam,ruku ve secdeye
gidecek?
gelecekten bahsediyoruz şimdi inen bir ayetle başlayan yeni bir süreçten bahsediyoruz devamı gelecek kuran akla değil kalbe vahyolmuştur sen bizim senin kalbine indireceklerimizi artık allahın ismiyle başlayarak onu anarak yücelterek tenzih tisbih ederek oku ki artık öğrenmeye başlayasın... ve şimdi elinde koskoca bir kuran var bütün halinde iki karton kapak arasna ciltlenerek tertemiz sahifelerde sunulmuş eğer allahın dinini yaşamaksa maksadın neresinden başlarsan başla okumaya ve neresinden başlarsan okumaya ordan başla salâta ve eğer okuduğun ayeti es geçersen eğer ne kadar zeki olursan ol onu hayatına geçirmeyeçek kadar gerizekalısın demektir allaha emanet olunuz...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma