Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Esenlik diliyorum hepimize,
Ne yazsam ne desem bilemiyorum, gerçekten "ne" söylendiği bir tarafa "nasıl" yaklaşıldığı bir tarafa, ikisi de üzücü olsa sadece anlayışla karşılıyorum zira ne diyebilirim ki hiç birinizde kastılı bir olumsuz tavır olduğunu zannetmiyorum,
Tek cümle ile özetlemek gerekirse,
İnsan'ın doğuştan sahip olduklarına ek olarak İnsan'ın bağımlı olduğu hiç bir uygulama/yasak/düzenleme yoktur,
Ben benden önce indirilenlerin tümüne inanıyorum ve hepsinin uygulamalar ve düzenlemeler boyutu ile indikleri dönemde geçerlilikleri olduğunu düşünüyorum, ne incil ne tevrat ne de kur'an mushaflarını birbirinden ayırmıyorum,
Bunun dışında insana sunduğu öğütler itibari ile İnsanda olanları hatırlatması hasebi ile de İnsan gibi evrenseldir,
Yaratıcı beni yaratırken eksik yaratmadı ki sonradan yaptığı rötuşlarla beni tamamlasın,
Kur'anda bahsedilen uygulamalar ister bilinen ve uygulalan şekli ile olsun ister ise farklı anlaşılan şekilleri ile olsun, bütün insanlık için bağlayıcılık taşımaz, zira insanın doğasında yoktur bunlar ancak şartlar içerisinde anlamlıdır ve Yaratıcı araçlara ve şartlara bağımlı olarak yarattığı insana hitap eder, düzenlemeler geliştirirken bunları gözeterek yapar bunu,
Dönem olur PTT ile göndermek farzdır, Dönem gelir EFT ile göndermek farzdır,
Ama aslolan bir şey vardır o da amaca uygun araçlar yaratmaktır, bireye uygun düzenlemelere gitmektir,
Rica ediyorum eleştirirken biraz daha makul olalım inanın söylediğiniz sözlere üzülmüyorum da alakasız tepkilerinize donuyorum,
Kur'an'ı önemsemek put edinmek midir diyeninden, miadını doldurmuş öğütlere, ihtiyaçtan müstağni olmalara, ordan çek elini kur'andan ihtarlarına, eskilerin masalları mıdır, insan aynıdır eşleştirmeler, vs vs vs,
Hiç bir şeye içinden bakmamak lazım, biraz da dışından yaklaşılırsa mesele çözülecek diye umuyorum,
Hukuksal, bireysel, sosyal uygulamaların bütün zamanları kapsayacağı fikrini makul bulmuyorum,
Bu hali ile kur'an'dan elimi çekmemi emrediyorsanız Ey kur'an'ın sahipleri emredersiniz lütfen size secde edeceğim saat dilimlerini de bildirin,
Mushaflar hayatın doğal akışı içerisinde yeri olmayan, ama hayatın kendisi edinilen kurbanlar durumunda malesef,
Allah sabahtan akşama kadar aç kalmanız gerekmez diye bir ayet indirse inanın Allah'a rest çekecek moddayız,
1400 senelik gündem,
Bir kıssaların farklı yorumları,
İki nüsukların fıkhi tartışmaları,
Kısaca buna mushafa sarılmak denir oysa Allah kitaba sımsıkı sarılın demişti kucaklamadan,
Kur'andaki hayatları hayat edinmek değil mesele, aslolan kur'an'ın kefil olup numune kılacağı bir hayatı edinmek,
Kur'andaki düzenlemeleri hayata geçirmek değil mesele, aslolan hayrı tesis edecek düzenlemelere gitmek,
Kendimizi eşyaların tutsağı etmişiz ve bunlarda dinin eşyalarıdır,
Ellerimizin sunduğu şekillerimiz ve bedenlerimizle yaptığımız uygulamalar bizlerin sunduğu kurbanlardır, ama merhamet istenir, öz istenir,
Zannedersem biraz ara vermem gerekiyor, cümlelerimi süslemek için seçmiyorum bilakis titizlikle kelimeleri seçiyorum ki ne dediğimi ifade edebileyim,
Bir süreliğine yokum, zira görüyorum ki, bazı şeyler çok çabuk harcanıyor, umulur ki Rabbim beni daha ileri bir doğruluk bilincine ve daha derin bir duyarlılık düzeyine eriştirir,
Esen kalasınız,
Sevgi, muhabbet, ferahlık temennilerim ile
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|