Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam İbrahimizm kardeşim,
alıntıladığınız yazımda bir de şu cümleler vardı... :
Allahaşkına... Mekke müşriklerinin HİCRET etmek zorunda kalan Müslümanların mallarını yağmalayıp Suriye'de satmak için götürmeye çalışan Ebu Süfyan'ın kervanına katılmayı meşru mu görmek istiyorsunuz yoksa...
bunlar....evet bunlar mıdır Allahaşkına... biz Müslümanlara yakışacak olan...
gerçek ERDEMLİLİK, yüzünüzü doğuya veya batıya çevirmeniz değildir; ama gerçek erdem sahibi, Allah'a,Ahiret gününe, meleklere, vahye ve peygamberlere inanan, servetini - kendisi için ne kadar kıymetli olsa da- akrabasına, yetimlere, ihtiyaç sahiplerine, yolculara, (YARDIM ) İSTEYENLERE ve insanları kölelikten kurtarmaya harcayan, namazında devamlı ve dikkatli olan ve arındırıcı mali yükümlülüğünü ifa eden kişidir; ve (gerçek erdem sahipleri) söz verdiklerinde sözlerini tutan, FELAKET, ZORLUK VE SIKINTI anlarında sabredenlerdir: işte onlardır sadakatlerini gösterenler ve işte onlardır Allah'a karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar ( Bakara 177)
Muhabbetle
bak kardeşim, bu yukarıdaki buzdolabı örneğinde olduğu gibi, şayet o buzdolapları yağmalanmamış olsaydı, sahipleri gelip toplayacaktı işte...o halde bunlar denize gidecekti edebiyatı tamamen yağmacılık amacıyla söylenen cümleler...amaç ve gaye başkasına ait malları yağmalamak, kılıfı da " denize gidecekti"...
niye "denize gideceğine" edebiyatı...
madem, selin içindeki eşyaları uzanıp alabilme gücün var, al, ( herhangi bir görevliye teslim etme şansın yoksa bile...) al kenara koy, sahibi gelir bulur. bırak, bulunduğu yerde takılı kalsın...veya bırak denize gitsin...
açık söyleyeyim, günün birinde yağmacılığı öven biri ile burada karşılaşacaksın deselerdi, inanmazdım...
güzel kardeşim, hayatını sel sularında kaybeden 7 yaşındaki Ceyda'nın ( annesi, fakirler ölsün mü diye feryat ediyordu...)elindeki çantayı, götürüp kendi çocuğunun eline verebiliyor musun? Ceyda'nın çantasını veya herhangi bir eşyasını kendi çocuğunun sahiplenip kullanmasını hoş görebiliyor musun?
ya da bu söylediğimin tam tersi olsaydı...Ceyda yerine senin veya benim çocuklarım olsaydı...
biz köşede ağlarken, bir başkası eşyalarımızı yağmalasa veya yol kenarında satmaya çalışsa...
çocuklarımızın ölüsü üzerinden rant elde etmeye çalışsa...
ne düşünürdün acaba,
mutlu olurdum!... diyemezsin herhalde...
demek başkasının başına gelirse iyi, bizim başımıza gelirse kötü, öyle mi...
veya " zengin-fakir" edebiyatı...
kardeşim, madem böyle düşünüyorsun, dal insanların işyerlerine mallarını gaspet, veya gece git dükkan soy...bu mu yani bu mu...bunu mu savunuyorsun...lütfen yapmayın...bunu ne insan fıtratı ne de hiçbir din kabul etmez, etmemiştir ve etmeyecektir...çünkü bunun adı zulümdür, bunun adı hırsızlıktır, bunun adı yağmacılıktır, bunun adı gasp'tır kardeşim, zulümdür bu...
yeterince kirletilmiş olan Müslüman ismini bir de yağmacıya mı çıkaracaksınız...
yapmayın yazıktır...
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|