Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın arkadaşım elbette ayrı düşüncelerimiz olacaktır buda çok normal.
Yanlız şunu hatırlatmak isterim, dua konusunda yaşayan insanlar için duanın olabileceğini sanırım kabul ediyorsunuz. Benim merak ettiğim kuran açıkça ayrım yapmadığı halde, neden siz ayırıyorsunuz ve kuranın bu konuda açıkca söylemediğini söylüyorsunuz? Kuran dua konusunda yaşayanlardan bahsediyor ama ölenler için ayrıca bir ayrımda yapmıyor, yani bunu yapmayın demiyor, bende bunu söylüyorum. Siz benim bu söylediğimi herhalde anladınız sanırım.
Bir örnek vermek istiyorum, Allah kuranda geleneklerinize göre evlenin der bizlere. Peki geleneklerimize göre değilde başka bir toplumun geleneğine göre evlenirsek evlilik aktimiz geçerli olmazmı dersiniz? Elbette geçerli olur, ama bu kuranda yazmıyor ve yasaklanmıyor. Önemli olan evlenmede geçerli olan kuralları yerine getirmektir yani şahitler huzurunda evlenmek amacı gerçekleştirmek tir aslolan. Ben dua konusunuda böyle algılıyorum Allah dua edilmesini söyler ve öneminden bahseder ama ölen insan yaşayan insan diye ayırmaz, belki verdiği örneklerin geneli yaşayanlar içindir ama yinede kesin bir çizgiyle sınırlandırmamıştır Allah.
Bu konuya birde insan psikolojisi yönünden bakalım. Allah aklı, sevgiyi, bağlılığı öne çıkaran bir din sunmuştur bizlere kuranda. Eğer çok sevdiğimiz insanlarla öldükten sonra tüm bağımızın kesildiğini söylersek bu kuranın bence özüne ters düşer. Kuran aile yapısına önem verir, onları öldükten sonra anmamızı ve unutmamamızı özendiren bir yolu takip etmemizi ister. Eğer ölen yakınlarımız ile bu şekilde bağımızın kesildiğini söylersek onlar ile duygusal anlamda tüm bağımız kesilecektir. Bunlar benim düşüncelerim ve benim anladıklarım. Sizin düşüncenizede saygılıyım elbette. SAYGILARIMLA Halukgta
|