Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam ederim arkadaşlar.
verdikleriniz bilgilere teşekkür ediyorum ve sürekli değerlendirmede bulunuyorum.
kafamdan atamadığım soru şu ismi neden haram mescid .?
neden kutlu mescid-mübarek mescid-en büyük mescid vs vs. değil.?
haramın, bildiğimiz manadaki yaklaşmanın/uymanın/uygulamanın yasak olması anlamı dışında başka manasımı var.?
haram beyt denmesinin sebebi ne.?
Allah buraya hürmeti ve ziyareti neden sadece kuranda görebildiğim kadarı ile İbrahim ve Muhammed ümmetine emrediyor.?
nuh, yakup ,zekeriya, musa, eyüp, yunus, yusuf, davut, isa daha sayamadığım diğerlerinde böyle hürmet ve ziyaret istenen yer ismi neden yok.? eğer onlar farklı bölgelerde yaşadıkları içinse, onların niye böyle bir merkezi yerleri yok.?
veya bu resullerin ümmetlerinin neden sembol bina veya yerleri yok veya bildirilmemiş.? Oysa bütün resullerin tek bir maksadı yokmuydu.? ve onların çağırdı aynı değilmiydi.
-O: "Dini dosdoğru ayakta tutun ve onda ayrılığa düşmeyin" diye dinden Nuh'a vasiyet ettiğini ve sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya vasiyet ettiğimizi sizin için de teşri' etti (bir şeriat kıldı). Senin kendilerini çağırdığın şey, müşriklere ağır geldi. Allah, dilediğini buna seçer ve içten kendisine yöneleni hidayete erdirir. (ŞURA/13)
tatmin olunmayan sağlam delillenemeyen konulara körü körüne iman etmemem gerektiğine göre bu sorulurın cevaplarınıda bulmak istiyorum. tek maksadım bu. kimseyi zorlamaya çalışmak gibi bir niyetimde yok.
selamet dilerim hepinize.
|