Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
mümin Yazdı:
جَعَلَ اللَّهُ الْكَعْب 14;ةَ الْبَيْت 14; الْحَرَا 05;َ قِيَامًا لِلنَّاس 16; وَالشَّه 18;رَ الْحَرَا 05;َ وَالْهَد 18;يَ وَالْقَل 14;ائِدَ ذَلِكَ لِتَعْلَ 05;ُوا أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَو 14;اتِ وَمَا فِي الْأَرْض 16; وَأَنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
Allah Kâbe'yi, o saygıya layık evi, o saygıya layık "ay"ı, o kurbanlık hediyeleri ve gerdanlıkları insanlar için bir dayanak, bir ayağa kalkış aracı kıldı. Böyle yaptı ki, Allah'ın göklerde olanı da yerde olanı da bildiğini, Allah'ın her şeyi bilici olduğunu siz de bilesiniz MAİDE 97
hemen tevbe et ey hanif dostum....!!!!!!
|
|
|
Mumin dostum. tartismayi KABE kelimesnin anlami uzerinde yogunlatirmamiz gerekiyor gibi. Celebi Beyt kelimesi uzerinde durmus. Konunun daha derinlemesine tartisilmais icin KABE kelimesi uzerinde duralim. Cevirisini yaptigim su makaledeki su satirlara ne dersiniz". Ben bu makaledeki hersey katilmiyorum. Ama tartismalara yardimci olmasi icin aktariyorum.
Kabe Nedir: Mekke demi ? Küdüs de mi ? Adli makaleden alinti.
KABE NEDIR.
Maide 97 Cealellahül ka'betel beyteh harame kiyamel lin nasi veş şehral harame vel hedye vel kalaid zalike li ta'lemu ennellahe ya'lemü ma fis semavati ve ma fil erdi ve ennellahe bi külli şey'in alim
MAIDE 97 (Elmali) Allah Kâ'beyi, o beyti haramı insanlar için bir medarı hayat kıldı, o şehri haramı da o, boyunları bağsız ve bağlı kurbanlıkları da; bütün bunlar şunun bilesiniz içindir ki Allah göklerdekini ve yerdekini bilir ve hakıkat Allah her şeye alîmdir
KABE kelimesi Arap sozluklerine gore “dörtgen. avlu. avluyu çevreleyen binalar” anlamina gelmekdedir. Yukaridaki resimde goruldugu gibi Mekkedeki bu bina DORT KOSELI olmasindan KABE adini almistir. Bu yapinin Maide 97 deki KABE olduguna inanilmakdir.
Simde Maide 97 KABE kelimesini Arapcadaki kelimeyi korumadan cevirisini yaparak tekrar mealini yaparkasak daha objektif oluruz.
MAIDE 97 Allah dörtgen. Avlu yeri , o beyti haramı insanlar için bir medarı hayat kıldı, o şehri haramı da o, boyunları bağsız ve bağlı kurbanlıkları da; bütün bunlar şunun bilesiniz içindir ki Allah göklerdekini ve yerdekini bilir ve hakıkat Allah her şeye alîmdir
Acaba ortadogudaki dinlerin kutsal saydigi ve dörtgen. avlu. avluyu çevreleyen binalariin oldugu baska bir yer yok mu ?
Mescidi Aksa da Yuksen bir alan uzerine kurulu dörtgen. Avlu olan bir yerdir. Tanim olarak bakarsak aslidna 3 din tarafinfan Kutsal sayilan bu yer aslinda KABE dir.
KABE BEYT-I HARAMDIR.
MAIDE 97 (Elmali) Allah Kâ'beyi, o beyti haramı insanlar için bir medarı hayat kıldı, o şehri haramı da o, boyunları bağsız ve bağlı kurbanlıkları da; bütün bunlar şunun bilesiniz içindir ki Allah göklerdekini ve yerdekini bilir ve hakıkat Allah her şeye alîmdir
Kabenin(dörtgen. Avlu) Mekkedeki Kabe olmasindaki asil sorun burda yatmakdadir. Eger Mekkedeki Kabeyi Kurandaki Kabe oldugunu Kabul edersek Maide 97 deki belirtilen BEYT-I Haram olmasinida Kabul etmek zorundayiz. Muslumlarin cogunun Mekkede ki (dörtgen. Avlu) Kabeyi Kutsal Ev olarak Kabul etmelerinde bir sorun olmasada gozden kacan kucuk bir ayrinti vardir.
3:96-97 İnne evvele beytiv vüdia linnasi lellezi bi bekkete mübarakev ve hüdel lil alemin. Fihi ayatüm beyyinatüm mekamü ibrahim, ve men dehalehu kane amina, ve lillahi alen nasi hiccül beyti menistetaa ileyhi sebila, ve men kefera fe innellahe ğaniyyün anil alemin
3:96-97 Gerçek şu ki, insanlar için ilk kurulan Ev, Bekke) de, o, kutlu ve bütün insanlar için hidayet olandir.Orada apaçık nişâneler, İbrahim'in makamı vardır. Oraya giren emniyette olur. Yoluna gücü yetenlerin o evi haccetmesi, Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkâr ederse bilmelidir ki, Allah bütün âlemlerden müstağnîdir.
Simdi Kuran bu Kutsal eve girenlerin guvenlikde olacagini soyluyor. Mekkede deki Kabenin kabilarini actigimizda icine ancak bir kac kisi sigar buda maide 96-97 ayetlerinde mantiksal bir hata ortaya cikariyor. Eger Kudusdeki kabeye bakarsak 36 (acres 1 Acre=4047 m2) buyuklugunde 500.000 uzerinde kisinin sigacagi bir alan goruyoruz.
Acaba hangi Kabe Kurandaki teste uyuyor dersiniz !!!!"
__________________ 43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
|