Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
1) Salt kurandan delillerle, cansız nesnelere tamanın nasıl bir ritüel olduğunu açıklarmısınız?
Kuran'ın hiç bir ayetinde cansiz nesnelere tapma tavsiyesi yoktur. Fakat Allah'ı birlemenin başladığı, islamın temellenip yükseldiği ve Allah'a secde edilen ilk yerin insanlarda olan hatırasına istinaden oralara yapılan seyaheti tapınmakla bağdaştırmak uygun bir mantık değildir.
Soruma cevap değil.Ben kuran cansız nesnelere tapmayı tavsiye edermi diye sormadım
2) Diğer müşrik toplumların pagan ritüelleriyle,kabe ziyareti ritüeli arasındaki farkı,yine salt kurandan delilerle isbat edebilirmisiniz??
İslamın ilk yeşerdiği topraklara yapılan Hacc'ın ve Kabeyi ziyaretle hedeflenen amacın aynı sevdaya gönül vermiş milletlerin biraraya gelmesi hedeflendiği açıktır. Siyah taş için gösterilen puta taparlık derecesindeki saygının İslam'ın tek tanrıcı inanç ve anlayışına uymadığını bende kabul ediyorum. Belki taştan tuğladan yapılan bir yere olan ilgi onun sahibine (Allah'a) olan ilgiden daha ziyade oluyordur. Fakat bu şirki yapanların sorunudur, yüzünü hakkıyla mevlasına dönen müminlerin değil.... pagan rituelleriyle salt buluşma kaynaşma amaçlı hacc ziyareti arasında kurduğun metaforun hiçbir mantığı yok.
Ben size hacarul esvedin durumunu değil,pagan ritüellerle kabe ziyareti arasınsaki farkı sormuştum.Dolayısıyla yine cevap yok
3) Sizin inandığınız İlah;cansız putlar/nesneler arasında ayırım mı yapıyor??
benim inandığımla senin inandığın arasında ayrım yapma hafifliğini gösterme cesaretini nereden alıyorsun? Bizim inandığımız asla ve asla putlara hürmet etmemizi emretmez cansız putları bir kalemde devirir. ama sen her nesneye put gözüyle bakıyorsan kavram kargaşasıyla boğuşuyorsun demektir. elma-armut ayrımını yapamıyor olman elmaya bizim de armut dememizi gerektirmiyor.
Hayır hafifilik değil, bir gerçeğin altını çizmedir.Din hakkında ortaya koyduğumuz her söz, aynı zamanda nasıl bir ilah tasavuruna sahip olduğumuzu göstergesidir.Her nesneye put gözüyle baktığımı nereden çıkardınız?Dikkatinizi çekerim biz burda Hz Süleyman örneğinde olduğu gibi,(sebe 13) oyuncaklardan, süslerden olan heykellerden değil,ibadet maksatlı dikilen taşlardan bahsediyoruz.
Namazlarda bile o taşa yönelmiyormusunuz? O taşı Allahın emri diye ziyaret etmeyi ibadet saymıyormusunuz.Cevabınız hayır ise hiç bir sorun yok. Evet ise demekki bal gibi bir taşı kutsayıp tapınıyorsunuz demektir
4) Onlar müşrik olup cehennemi hak ederken,sizi ayrıcalıklı kılan ne ??
Bizi ayrıcalıklı kılan saf ve duru İslam dinine inanmamız ve O'na kalpten bağlı olmamız ve hiçbir şeyi ona ortak koşmamamız...
Şimdiye kadar hiç bir fark ortaya koyamadınız. Herşey motamot aynı
5) Nesne kıran ve bunun için ateşe atılan Hz İbrahim,bunu salt estetik görünümleri veya şekilleri için mi yaptı ?
ibrahim (nesne) tabak vazo bardak çanak kırmadı , putları kırdı. Kabeyide Allah'a secde etmek için inşa etti. sapla samanı birbirine karıştırmanın manası yok.
Sapla samanı kimlerin karıştırdığı belli oluyor.Hz İbrahime yapılan bu ihanetin hesabını nasıl vereceksiniz merak ediyorum
6) Sizin inandığınız Kuranda çelişki varmıdır.Eğer olmadığına inanıyorsanız Maide 90 daki dikili taşlardan uzak durma farzı ile,kabenin dikili taş olmasını nasıl bağdaştırıyorsunuz ?
bizim inandığımız Kuran'da çelişki yoktur. Herşey birbiriyle tam bir uyum içindedir. Senin dikili taşlarınla Kabe'nin insanlığın ilk mescidi olma hususu arasında ne tür bir bağlantı kuruyorsun akıl ve mantık uzak kalıyor bundan.. Hz İbrahim Kabeyi inşaa ettikten sonra etrafını dikili taşlarla donatmadı onu donatanlar putperestdi Hz Muhammed (asvs) Kabenin etrafındaki dikili taşların hepsini temizledi. Sonrada gitti beytullahta namaz kıldı rabbine secde etti.
Sadece zan zan zan. Aslı astarı olmayan tarihi bilgilere dayanarak, Allahın Resulünüde varsayımlarınıza alet ediyorusunuz
son olarak benim peygamberim şerefli insan HZ MUHAMMED nasıl davrandıysa bende öyle davranırım. Hz MUHAMMED'e rağmen bu böyledir şu şöyledir diye hüküm sallayanlar bu dine tam teslim olmamış zavallılardır. Kabe konusunda nasıl davrandığı hususunda tüm dünya tarih bilimcileri ortak görüş taşımaktadırlar.
Kurandana deliller getiremeyince kelle sayısına sığınmayı erdem mi sanıyorsunuz. Allahın son Resulü hakkında yaptığınız bu yalan şahitlik yazılacak ve faturasını çok ağır bir şekilde ödeyeceksiniz
|