Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
EY türbanlı genç kızlar... Siz ki liseyi bitirmiş, tam üniversiteye girip bir biçimde yırtacakken türban yasağıyla karşılaşmışsınız. Allah'ın şanslı kulu olmadığınız için Ramsey'den filan bir burs ayarlayıp kapağı Amerika'daki bir üniversiteye de atamamışsınız. Şimdi size düşen şudur: Evinizde kös kös oturup biçki dikiş temrinleriyle uğraşmak ya da küçük kardeşlere bakıcılık yapmak. Yani... "Hayırlı bir kısmet" için muazzam bir bezginlik içinde beklemektesiniz... Peki... O zaman gelin sizinle biraz konuşalım: Ne diye bu duruma isyan etmiyorsunuz? Türban yasağını kaldırmak durumunda olanlardan hesap sormak neden aklınıza gelmiyor? Yoksa... Yoksa... Merkez Bankası'nın tepesine atanacak olan adamın karısının türbanlı olmasına fit misiniz? Yoksa... Yoksa... "Varsın benim için yasak devam etsin, nasıl olsa benim gibi yaşayanlar devletin tepesinde! Bu bana yeter" mi diyorsunuz? Neden türban yasağını kaldırmak durumunda olanlara şöyle seslenmiyorsunuz: "Bırakın devlet bürokrasinin her kademesine eşi başörtülü adamlar atayarak bana mesaj vermeyi de, benim hayatımı karartan yasağı kaldırın." Neden iktidardakilerin karşısına dikilip haykırmıyorsunuz: "Bize ne Merkez Bankası'nın başına getireceğiniz adamın eşinin başındaki örtüden? Siz önce bizim sorunumuzu çözün. Bunun için bizden oy aldınız." Görmüyor musun? Siz böyle demedikçe. Siz bilinçlenmedikçe. Muhataplarınızın işi ne de kolaylaşıyor. Önce Merkez Bankası'nın başına eşi türbanlı bir adamı getiriyorlar... Ardından türbana alerji duyan çevreler malum argümanlarla tavır koyuyorlar. Ve bu bıkkınlık veren oyunun seyircisi olan sizler, otomatik olarak kendinizi iktidarın yanında hizalayıveriyorsunuz. Peki bu devran hep böyle sürüp gidecek mi? Bu oyun hep böyle devam mı edecek? Lütfen çıkın ve şöyle haykırın: "İstifa ediyoruz. Artık biz bu oyunda yokuz."
__________________ Okuyoruruz ve izliyoruz Ama hic bir zaman uyumuyoruz
Atı alan üsküdarı geçti.Tayyip aga artık amerikanın kucağında.Bu gidişle,ölüm vaki olmazsa eğer bir 5 yıl daha başımızda.türbanlılar sadece figüran vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Katılma Tarihi: 23 temmuz 2006 Yer: Spain Gönderilenler: 2
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
BU KIZLARIMIZA YAZIK DEĞİLMİ BAŞÖRTÜSÜ DİYE BAŞLARINI YEMEDİLERMİ? HADİ BABASI ŞİRKET SAHİBİ OLAN KIZLARIMIZIN İMKANLARI VAR OKUMAYA GİDİYORLAR AMERİKAYA İSVİÇREYE ORDA OKUYORLAR YA PEKİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANMIŞ AMA MADDİ İMKANI OLMAYA KARDEŞLERİMİZ BAŞÖRTÜSÜNDE İNAT EDİP KAZANDIKLARI OKULADA GİTMİYORLAR GERÇEKTEN BUNA ÇOK ÜZÜLÜYORUM ARKADAŞLAR BAŞÖRTÜSÜ ALLAHIN BİR EMRİ DEĞİLDİR ARAP GELENEKLERİNİ LÜTFEN DİNLEŞTİRMEYELİM
ÖRTÜSÜZ KENDİNİ MÜSLÜMAN SANAN BAYANLARA ÇAĞRI...ŞEYTANIN SESİNE KULAK VERMEYİN ŞEYTANIN TEK AMACI SOYMAK VE KADININ DİŞİSELLİĞİNİ PAZARLAMAKTIR....ALLAH A İMAN ETMİŞ ŞUURLU ÖRTÜLÜ OLANLAR TÜM ÖRTÜSÜZLERDEN KAT KAT MUTLULAR...SONRA SİZİN KARŞINIZA KAÇ TANE YAŞAR NURİ ÖZTÜRKLER ÇIKARKİ...BURDA ÖRTÜ YOK DİYEN ERKEKLER BİLE YÜZÜNÜZE BAKMAZ BAKMAYACAK..EVLENECEĞİNİZ DİĞER İNSANLAR İSE DİNDEN ÇOK UZAK OLAN İNSANLAR....ÖRTÜ TAKANLAR MUTLU VE GELECEKTEN ÇOK UMUTLU..DÜŞÜNSENİZE SİZİ SOKAKTA GÖRÜP MÜSLÜMAN DİYE KARAR VERECEĞİM NE KADAR SAÇMA VE İMKANSIZ DEMİ....AKLI BAŞINDA İMANI YÜZÜNDEN OKUNAN Bİ TANE AÇIK GÖRMEDİM DİYANETTEN SAVUNDUKLARI BEYZA DİYE BİRİ VAR KADININ YÜZÜ TEKKEŞİN TAVASI NUR DEĞİL ZİLLET VAR..
ÖRTÜSÜZ KENDİNİ MÜSLÜMAN SANAN BAYLARA ÇAĞRI...ŞEYTANIN SESİNE KULAK VERMEYİN ŞEYTANIN TEK AMACI SOYMAK VE ERKEĞİNERKEKSELLİĞİNİ PAZARLAMAKTIR....ALLAHA İMAN ETMİŞ ŞUURLU ÖRTÜLÜ OLANLAR TÜM ÖRTÜSÜZLERDEN KAT KAT MUTLULAR... SONRA SİZİN KARŞINIZA KAÇ TANE religion ÇIKARKİ... BURDA ÖRTÜ YOK DİYEN KADINLAR BİLE YÜZÜNÜZE BAKMAZ BAKMAYACAK.. EVLENECEĞİNİZ DİĞER İNSANLAR İSE DİNDEN ÇOK UZAK OLAN İNSANLAR... ÖRTÜ TAKANLAR MUTLU VE GELECEKTEN ÇOK UMUTLU.. DÜŞÜNSENİZE SİZİ SOKAKTA GÖRÜP MÜSLÜMAN DİYE KARAR VERECEĞİM NE KADAR SAÇMA VE İMKANSIZ DEMİ... AKLI BAŞINDA İMANI YÜZÜNDEN OKUNAN Bİ TANE AÇIK GÖRMEDİM. DİYANETTEN SAVUNDUKLARI HAYRETTİN KARAMAN DİYE BİRİ VAR ADAMIN YÜZÜ TEKKEŞİN TAVASI NUR DEĞİL ZİLLET...
ÖRTÜSÜZ KENDİNİ MÜSLÜMAN SANAN BAYLARA ÇAĞRI...ŞEYTANIN SESİNE KULAK VERMEYİN ŞEYTANIN TEK AMACI SOYMAK VE ERKEĞİNERKEKSELLİĞİNİ PAZARLAMAKTIR....ALLAHA İMAN ETMİŞ ŞUURLU ÖRTÜLÜ OLANLAR TÜM ÖRTÜSÜZLERDEN KAT KAT MUTLULAR... SONRA SİZİN KARŞINIZA KAÇ TANE religion ÇIKARKİ... BURDA ÖRTÜ YOK DİYEN KADINLAR BİLE YÜZÜNÜZE BAKMAZ BAKMAYACAK.. EVLENECEĞİNİZ DİĞER İNSANLAR İSE DİNDEN ÇOK UZAK OLAN İNSANLAR... ÖRTÜ TAKANLAR MUTLU VE GELECEKTEN ÇOK UMUTLU.. DÜŞÜNSENİZE SİZİ SOKAKTA GÖRÜP MÜSLÜMAN DİYE KARAR VERECEĞİM NE KADAR SAÇMA VE İMKANSIZ DEMİ... AKLI BAŞINDA İMANI YÜZÜNDEN OKUNAN Bİ TANE AÇIK GÖRMEDİM. DİYANETTEN SAVUNDUKLARI HAYRETTİN KARAMAN DİYE BİRİ VAR ADAMIN YÜZÜ TEKKEŞİN TAVASI NUR DEĞİL ZİLLET...
uhhh Religion sizin yaziniz ile Hasan Beyin yazisi arasindaki inceligi gorebildiniz mi ?
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma