Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamün Aleyküm! Değerli Safbilgi Kardeşim!
Safbilgi yazdı:
ÇALIŞMALARINIZI PAYLAŞIN,ŞU AN YAZDIKLARIMIZ SAPTIRILMAZSA YANLIŞ ANLAŞILMAZ.BENDE SİZLE AYNI FİKİRDEYİM VE TARİHİ KAYNAKLARDA.
KURAN'I KORUMAK SIFATIYLA YAPILAN ELEŞTİRİLERİ HAKSIZ BULUYORUM.KURAN' KORUMAK O'NU ANLAMAK,ANLATMAK,ANLAŞILIR KILMAKTIR.DEVAM EDİN,AYDINLATALIM...
Üzerinde yazıştığımız konu çok hassas bir konu. Özellikle Kur'an bazında yeterli altyapısı olmayanlarca yanlış değerlendirilmeye müsait bir konu.
Yazmadan önce çok düşündüm.Aklıma Bakara 159:"İndirdiğimiz açık delilleri ve hidâyet yolunu -kitapta onu insanlara apaçık göstermemizden sonra- gizleyenler yok mu, işte onlara hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet eder." ayeti geldi. Ürperdim.
Rabbim sana sığınıyorum diyerek Mü'minun suresinin 97,98:
"De ki: «Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından Sana sığınırım.»" "«Rabbim! Yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım.»" ayetlerini okudum ve yazmaya başladım.İkinci iletimde konuya daha çok açıklık getirmek istedim. Bu nedenle Kur'an'ın derleme çalışmalarını
anlatayım istedim. Rabbimin afiyeti üzerinize olsun. Rahatsızlığım nedeniyle de Kur'an'ın ayet ve sureleri ile ilgili çalışmaları sunamadım.
Hakkımda taşıdığınız hüsnüzan için sağolun. Allah Razı olsun.
Sevgiler karşılıklı başlar.
Tüm dostlar olarak sevgi ve bilgi pınarlarından akanlar olalım.
Rabbimiz şahittir niyetimiz için. Kırk yılı aşkın çalıştığım Kur'an'a hizmet etmeyi Rabbim ömrümün sonuna kadar nasip eder İnşaAllah.
Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'ın,Peygamber Efendimize vahyettiği;
Furkan 30:" Peygamber: «Ey Rabbim! Doğrusu milletim bu Kuran'ı terketmişti» der." vahye ahirette muhatap olmayız İnşaAllah.
Kusursuz olan Allah'tır.
Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.
Sevgi,saygı ve muhabbetle kalın.
Allah'a emanet olunuz.
|