Kuran ALLAH tarafından indirilmiştir. Giymek isteyenede ne bol nede dar gelir.
giymediğin için rahatlıkla ahkam kesebiliyorsun..elinde avucunda olanı ve daha nelerini isteyen,körü körüne itaati emreden bir resul (!) sana gelmedi..rahatsın bu açıdan..ben muhammed a.s ın böyle dayatmalar yaptığını asla düşünmüyorum..ama minareyi çalanlar kılıfını çok güzel hazırlamış..biz ancak bizlere değer veren,söz söyleme hakkımıza saygı duyan,insanı önceleyen,özgürlükçü,akıl ve vicdan sahibi,özü sözü bir insanlarla beraber olabiliriz...ağzımızın nasıl yandığını günlerdir anlatıyoruz..biraz ibret alın lütfen..malum şahsın "ahırdaki inek insandan daha önce gelir" sözünü bile yalayıp yutar kör itaat mensupları..
Kuranı yaratılmışların sözleri ile aynı kefeye koyamasınız. Kuran; yazının tam olgunlaştıgı ve yazı ile her şeyin açıklanabilği yıllarda inmiş ve onda her şey açıklanmıştır. Kurandan önce inan kitaplarda insanlara yol göstermiştir. Ama kuran da bu insanların yaptıkları hatalarda örneklendirmeler anlatılması için indirilmiştir. Eger bu örnekler olmasa idi, şu anda şirk nasıl olur münafık nasıl olur kafir nasıl olur bunları somutlaştırmamıza ve tanımlamamıza imkan olmazdı.
motamot kuranı hayata giydiremezsiniz..giydirenine ben rastlamadım..bu sadece nostaljik bir takıntı..nasıl ki bir çok bilge insanın eserlerinden yararlanıyoruz,işte bunun gibi kurandan da faydalanacağımız alanlar olabilir..
en çok hurafe sosyalistlerde mi müslümanlarda mı desem cevabın ne olur merak ediyorum?türbelere,yatırlara katırlara tapınanlar hangi tarafta bi düşün!?işte daha yeni bir olay:müslümanların en gözde isimlerinden m.islamoğlu peygamberin kılını kutsamıştı da herkez şok olmuştu!! asıl kafirlik bu değil mi? peki hangi m.kemal sempatizanı buna inanır??tam aksine adamlar müslümanlar bu şirkten,küfürde kurtulsunlar diye çırpınmışlar,devrim yapmışlar..ne dersin yanılıyormuyum??
İşte bu tanımlamaların tam yapılması için dinin kemale ermesi için bir süreç gerekli id ve bu süreç dinin kuranda tamamlanması ile son buldu. İşte bu nedenle kurandan önce indirilmiş kitaplarda daha sonra gelecek olan peygamberlere ve kitaplara inanılması için söz alınmıştır.
süreci kuran ile sınırlandırıp noktalamak insan aklına insan vicdanına hakarettir..demek "sen olmasaydın bu alemi yaratmazdım "safsatası sizleride kuşatmış!! milyarlarca insanın aklı bir yana sadece bir kişinin aklı bir yana!!!!!!!!!!!!
Kuranın bütün ayetleri mantık olarak birbirini tamamlar, o nedenle hiç bir çelişki yoktur. Nersinden bakaranız bakın hiç bir çelişki bulamasınız.
benim üzerime olmayan bir elbisede de bunun dışında bir hata olmayabilir!!!ben satın almam ama sana da fazla karışamam..
Kuran bu günede ışık tutar gelecegede. Ama bunu görebilmek için ön yargılardan kurtulmak ve Kuran ile hüküm verip ilim ile kontrol etmek gerekir. Neden ilim ile derseniz doga kanunları ilimle ortaya çıkar, Kuranda her şeyin yazılı oldugu doga kanunlarından alınmıştır. Levhi maruzdan. yani.
ilim ile kontrol edecek isek ilmin üstünlüğünü peşinen kabul etmiş olmazmıyız?????????o halde zaman kaybetmeye gerek yok direkt bilime gidelim!!!!!
Süreci iyi degerlendirmek, bundan sonra neden peygamber ve neden kitap indirilmeyecegini anlama için çok önemlidir.
bu konuda senden farklı düşünen kurancılar var!!!
Şimdi ALLAH'a inanamak isteyen interneti açıp inanabilir ibadetin gereginide imanın şartlarınıda ögrenebilir. Tabi aklı ve vicdanı sayesinde.
sağduyu sahibi herkez yüzyıllardır ne yapacağını biliyor..bir yere girmesine gerek yok..elde ettiklerinide insanlığa miras olarak bırakıyor zaten..kuranda böyle bir mirastır..hiç kimsenin tekelinde değildir..
Bunun akside mümkün; inanmak istemeyende internete girerek çeşitli nedenler pek ala bulabilmektedir. Hani örnek derseniz, forumlarda yazanları düşünün.
NE DEMİŞER ARAYAN MEVLASINIDA BULUR BELASINIDA BULUR. Ne güzel söylemişler.
haklısın..ancak bir şartla:sadece aklını ve vicdanını devre dışı bırakmamak şartıyla..
selamlar sevgiler... |