Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hak gelenek, senin mütenebbi karagözün ile senin de olduğun bir ortamda hiç karşılaşmadık. -------------- bu 1. Onunla ikimiz yapayalnız odamda 3 saat hayatında duymadığı eleştiri, uyarı ve tavsiyelerimi yaptım renkten renge giren özür dileyip tedavi olacağını kabul eden odur. kayıtları dinleteyim bu da 2. gel sana dinleteyim.
Yanında bir hanım ve 3 çocukla yemek yerken (---------- iledir muhtemelen) karşılaştığımda ortaya afiyet olsun diyerek arkadaişlarımla gülüşerek yemek yerken ----------- ------- ------ için kendimi zor tuttuğuma sen tanık değilsin. buna onun da tanıdığı arkadaşlarım tanıktır. senin le sadece face de sen onun hakkında istihbarat toplarken tanıştık.suratına sakalına ----------- ı duymuştur o. karşılaştığımda ona abi ekmek çıkıyor mu nasıl işler dediğimi anlattı mı sana a benim saff anadolu çocuğu, cebinde çek ve tapuları ile yolunmayı bekleyen kazım. Ama rivayeti kendinden menkul tüm yalanları gibi bunu da söyleyerek size efsun vermeye devam ediyor. Hadi gelsin evime başbaşa ikimiz konuşalım bakalım, insan ise cesur ise, sen de kayda al delikanlı gibi. Ve sana söz veriyorum bu sefer senin mütenebbi megalomanının ------ -------- ------- tekrarlayacağım. ara beni getir elçini de arsan araban, evin, paran neyim kurtaralım dostum. Bu kadar saff olma. Senin mütenebbi megaloman şizofren elçini sen bile kurtaramayacaksın. Ve hastalığının bu düzeylere varmasındaki sorumluluğundan dünya ve ahirette kurtulamayacaksın. Dünyadaki çok yakındır. Ahiret ise ondan daha acı olacaktır. bak ben senin kadar kazık ta yemedim, sen,in kadar aptal değilim. Şimdi sizin kulislerde konuştuklarınızın tamamını onun üzerine ben boca ettim 10 sene önce. ettim bunu. ve ben onun kafiri oldum öyle de kalacağım. Benim için onurdur. Onun ağzından çıkan --------------- -------------ahlak ta ayaklarımın altındadır. Bekliyorum --------------- -------------- bilemeyeceksin.
Bu arada yazmış olduğun yazıların dan da anlaşılıyorki piskolojin hiçte iyi değil,önemli olan yazıları kısa tutmaktır,ama sen heyacan yapıp ardı ardına yazarak ne yaptığının bile farkında değilsin.
lütfen biraz sakin olda yazdıkların değer olsun.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Bu arada veysiciğim Rabbine elçi olmuşsun. senin rabbin insan içine çıkamayacak kadar medeni cesaretten yoksundur bilirim. maşa kullanır. bunun için seni seçmiş. seçilmek güzeldir. kısa süre de olsa bu mesleği yapmak belki sana 'selamun alel mürselin' sloganı her söylendiğinde selam getirir. protokolde yerin olur. o kadar.
Bu arada yazmış olduğun yazıların dan da anlaşılıyorki piskolojin hiçte iyi değil,önemli olan yazıları kısa tutmaktır,ama sen heyacan yapıp ardı ardına yazarak ne yaptığının bile farkında değilsin.
lütfen biraz sakin olda yazdıkların değer olsun.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
pascalos yazdı,
Kur'an bir adamın elinde ancak bu kadar paçavra olabilir.
Bu kuranın sahibi olan tanrı ne kadar acizmişki saf insanları kullanan ayetlerini paçavra yapanları halen helak etmiyor,
sakın bana sabır deme yaratıcı çok sabırlı deme,çünkü paçavra olmuş bir kitabın sözleri boştur.
lütfen bana sizin de sahibiniz olan tanrınızı yukardaki linkte ıspatlayın ki bende puta tapmaktan kurtulayım,çok samimiyim lütfen,hakaret etmeden oğlum uşağum demeden,tamammı tanrının kulu.
Mâ kâne li nebiyyin en yekûne lehû esrâ hattâ yushıne fîl ARD.Burada ARD"cephe"dir (4:101). O halde ayetin artırmasız, eksiltmesiz yani beşerî müdahalesiz çevirisi:Bir nebi cephede üstünlüğü ele geçirinceye kadar esirler edinemez.
Neden? Turîdûne aradad dunyâ, vallâhu yurîdul ahıreh.Nedeni şu: esirler örneğin tazminattır. Ve siz bu iğreti dünya kazancını murat etmektesiniz. Oysa Allah âhireti istiyor.
Ayetin yorumuna gelince:
(1)Nebi PAZARDANesir satın alamaz. Çünkü Allah nebinin esir edinmesini cephe şartına bağlıyor; Pazar cephe değildir.
(2)Nebi cephede henüz üstünlüğü ele geçirmemiş iken de esirler edinemez. Çünkü savaşı henüz kimse kazanmış değil. TAZMİNAT İÇİN ESİRLER ALMAYI DÜŞÜNMEDEN VE GEVŞEMEDEN kim bastırırsa kazanacak; TAZMİNAT İÇİN ESİRLER EDİNMEYE ÖNCELİK VEREREK kim gevşerse kaybedecek.
Allah teslim olmak isteyeni esir olarak tutuklamayın, bağışlamayın, hepsini kılıçtan geçirin, diyor.
Eyvah eyvah! Hangi Allah bu? Nebi inanmayanların içindedir ve inanmayanların aman dilemesi muhtemeldir diye onlara azab etmeyen, acıyan Allah?
Sayın Özlük, esir olmak isteyenleri nolur kılıçtan geçirmeyin; acıyın. Benim gibi insan onlar.
Allah’ı da yanlış anlıyorsunuz. "Nebi esirler edinemez!" demek SAVAŞ SÜRERKEN TAZMİNATI DÜŞÜNEMEZ demek.
Silahlarını yere atıp ellerini kaldıranları elbet teslim alacaksınız ve görevlilerin onları alıp esirler nerde toplanıyorsa oraya götürmesini sağlayacaksınız. Öldürmeyeceksiniz. Sizin gibi insan onlar; kedi değil.
Mâ kâne li nebiyyin en yekûne lehû esrâ hattâ yushıne fîl ARD.Burada ARD"cephe"dir (4:101). O halde ayetin artırmasız, eksiltmesiz yani beşerî müdahalesiz çevirisi:Bir nebi cephede üstünlüğü ele geçirinceye kadar esirler edinemez.
Neden? Turîdûne aradad dunyâ, vallâhu yurîdul ahıreh.Nedeni şu: esirler örneğin tazminattır. Ve siz bu iğreti dünya kazancını murat etmektesiniz. Oysa Allah âhireti istiyor.
Ayetin yorumuna gelince:
(1)Nebi PAZARDANesir satın alamaz. Çünkü Allah nebinin esir edinmesini cephe şartına bağlıyor; Pazar cephe değildir.
(2)Nebi cephede henüz üstünlüğü ele geçirmemiş iken de esirler edinemez. Çünkü savaşı henüz kimse kazanmış değil. TAZMİNAT İÇİN ESİRLER ALMAYI DÜŞÜNMEDEN VE GEVŞEMEDEN kim bastırırsa kazanacak; TAZMİNAT İÇİN ESİRLER EDİNMEYE ÖNCELİK VEREREK kim gevşerse kaybedecek.
Allah teslim olmak isteyeni esir olarak tutuklamayın, bağışlamayın, hepsini kılıçtan geçirin, diyor.
Eyvah eyvah! Hangi Allah bu? Nebi inanmayanların içinde iken ve inanmayanların aman dilemesi muhtemel olup dururken onlara acıyıp azab etmeyen Allah?
Sayın Özlük, esir olmak isteyenleri nolur kılıçtan geçirmeyin; acıyın. Sizin gibi insan onlar.
Allah’ı da yanlış anlıyorsunuz. "Nebi esirler edinemez!" demek SAVAŞ SÜRERKEN TAZMİNATI DÜŞÜNEMEZ demek.
Silahlarını yere atıp ellerini kaldıranları elbet teslim alacaksınız ve görevlilerin onları alıp esirler nerde toplanıyorsa oraya götürmesini sağlayacaksınız. Öldürmeyeceksiniz. Sizin gibi insan onlar; kedi değil.
Sevgi.
bu güzel açıklamalarınız için teşekkürler Sevgili Hasan Akçay...Allah razı olsun!
bir insan henüz daha tanışmadığı biri hakkında bile ileri geri konuşamazken...
Allah hakkında, Kur'an hakkında delilsiz mesnetsiz atıp tutmak...yazık...çok yazık gerçekten...
yahu önce bir tanışalım...bir tanışınız!...sonra söyledikleri / emrettikleri şeylerin iyi şeyler mi...kötü şeyler mi...size göre her neyse beğenip beğenmemekde özgürsünüz tabiki...peşinen suçlamaya başlamadan önce : ön yargısız, objektif ve yalın bir şekilde, bütüncül bakarak bir inceleyiniz lütfen...suçlamaya bu kadar meraklı , istekli ve hevesli olmak...mutlaka bir kusur/suç/ hata bulacağım diye kıvranmak...yazıktır...okuyan onca insana haksızlıktır...
muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma