sevgili dermanbeg, maviler dermanbegin
Ben sizleri tanıdığım zaman, yıl 2004 dönemiydi ve sizler sabah akşam iki vakit namaz kılıyordunuz, adalet beyde bunu çok iyi bilir, sizde itiraz etmessiniz buna, ben kurandan hiç birşey anlamayan ateist biri iken sizlerle ve önderinizle tanıştıktan sonra hayatım tam olarak 180 derece döndü, sizin yıllarca iki vakit olarak kılmış olduğunuz namazı en son dinlediğiniz derslerden sonra bıraktığınızı biliyorum ve o dersleri namazın batıl bir gelenek olduğunu türkiyede hiç kimse bu kadar net aktaramamıştır aktaramazda.
ben namazı bırakalı çok oldu..salatın uğraş,çaba olduğunu kendi bilgilerim ile yazdım..söz konusu şahıs ve arkadaşları namaz kılar iken ben bırakmıştım..şükürler olsun ki içimde sürekli itiraz şerhi barındırdım..salatı namaz olarak algılamıyan çok kurancı vardı..bizler kılarken onlar gülüyodu bize..aklını kiraya veren herkes başkalarının kusmuklarına muhtaçtır..kuranın nihayi doğru,tek doğru olduğuna iananan ben elbette ilk anda benden daha iyi bildiğine inandığım kişiye tabi olacaktım ve öylede oldum..ama bütün alıcılarımı kapatmamıştım..bak bu söyleyeceğim çok önemli dikkatle dinle:
eğer kuranı nihayi tanrı sözü,en doğru evrensel mesaj olarak kabul edersen orada baş role kimi koyarsan koy senin gözünde kutsanacaktır..bu tipler asla kendilerinden daha zeki tiplerden hoşlanmaz..neden? çünkü baş rolü kaptırmaktan yada karizmalarının çizilmelerinden korkarlar..taraftarlarına asla soluk aldırmazlar ve sürekli kuran ile kafalarına vururlar..işte aklını kullanmayanların başına pislik böyle yağar..
vahyin nasıl bir iniş halinde olduğunu ben bilmem, muhammed resul kendine verilmeyen bir şeyi kendinden aktaramaz, aynı şeyin bu dönem içinde geçerli olduğunu düşünüyor, oruç konusundada orucun hakmı batılmı olduğunu zaman içinde en güzel şekilde anlatılacağını düşünüyorum. yaratıcıdan elçiye verilen sıralı programın ben istedim diye değişeceğini sanmıyorum. program onların arasında olan bir eylem, burda kişiye düşen şudur, ya sabredip bekleyecek yada kendine çelişkili gelen her davranış yada ayet yorumu sonrası ilişkiyi bitirmesidir.
elbette muhammed a.s allahın evren kitabını çok güzel okuyan ve yorumlayan biriydi..ancak oluşturdukları dönemini aydınlatır..medeni dosta bir örnek verdim;Kuranı hanif bir çinli bayanla evlenirmisin diye?kadın böcek,fare,köpek eti yerse tepkiniz ne olur?işte şimdi bizde kendi dönemimize ışık tutacak okumalar yapmak zorundayız...bu söylediklerim/iz senin oradan duyduklarından daha az mı değerli?
şimdi sen kendince çok haklı olabilirsin, buna saygım var ama bu çelişkili duruma yıllar önce itaat edip sormadın, bunada saygım var ama en azından şu aşama da hem karşı tarafa hemde kendine bir şans verip çelişkili durumu sorabilirsin, karşıdan almak istediğin ve alamadığının muhasebesini daha sağlam yaparak en güzel şekilde ayrılmak en erdemli olan davranış şeklidir.
senin yanlış anladığın bir konuda şu:sen benim malum şahısa kişisel kırgınlığımdan dolayı ayrıldığımı zannediyorsun..dostum,defalarca söyledim ben,bize araplardan miras kalan dini sorguladığım için buradayım..bu sorgulamamı sağlamlaştırdığım an geçmişe dönük özeleştiri yapma ihtiyacı duydum..ancak bazılarımızın malum şahsın anormal davranışlarından hareketle ayrılmalarınıda saygıyla karşılarım..ancak beni bu tarz ayrılış tatmin etmezdi..o yüzden çok önceye dayanan ayrılışımı din anlayışının kafamda yıkılmasından sonra açık ettim..oruç olayı kırılma noktalarımdan sadece biridir..aslında o şahısata din cenderesine sıkışmış kurban kişiliktir..bu yüzden onunda bu cendereden kurtulmasını temenni ediyorum..
bu sitede daha öncede yazdım haniflik denen düşünce tarzının içinden çıkamayanların sonu ateizmdir(sizi tenzih ederim) yada kuran bir beşer kitabıdır söylemi ortaya çıkmaktadırki bunu herkes görmektedir.
ateistlik bile başlangıç olması hasebiyle bu durumdan daha evladır..ömür boyu bir beşerin kölesi olacağıma kendi aklımın kölesi olmayı tercih ederim..sen körü körüne itaatin ödül getireceğini zannediyorsan üzgünüm avucunu yalarsın..
türkiyede halen elinde kuran'a uyan tek proje senin bildiğin yerdedir, bu sitede ve başka sitelerde yalnız kuranla amel eden ne birey vardır nede topluluk, çünkü evde kahve içerek herkes yorum yapabilir, ama en güzel yorumu yapsa bile bunu hayatına yansıtmadığı sürece beş kuruş değer ifade etmez.
sürekli iflas eden,insanlara hayatı zından eden,sömüren,aşağılayan,yalan dolan ile oyalayan,yandaşlarını böl,parçala,sömür mantığı ile güden,risalet yalanıyla aldatan,yazdığı yazıların,çıkardığı cd lerin,oluşturduğu internet sitesinin altına ismini dahi yazmaktan korkan,evinde,elinde,altında son model tenolojiyi kullanırken başkalarına kötüleyen muhteşem bir PROJE değil mi????
bu ülkede kaç kişi senin dediğin gibi sırf sakal bırakmak için laik devletin verdiklerini red edebilir. yanlış yada doğru hiç önemli değil önemli olan inandığını savunmak ve buna bedel ödemektir.
ah sevgili dostum ne kadar safsın! kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi?devletin kapısında bekçi iken sınırsız sorumsuz imamlığa kim terfi etmezki!!!!
asıl o bedelleri bizler ödedik o ise rantını yedi..düşünsene 15 yılda sömürdüklerinin kaçta kaçını devlet ona verirdi???????
hans hadisesinin enaz 10 katı büyüklüğünde bir şeytanlıkla yüzyüzeyiz hala akletmeyecekmisiniz????????
ben sizinle tanıştıktan sonra çok müthiş maddi ve manevi bedeller ödedim, yürüyüşün lideri ve diğer üyelerine hepsi helali hoş olsun, benim amacım halen en güzel şekilde yaşayıp en güzel şekilde ölmektir, şuanki inancımın üstünde elinde bir projesi ve inandığım insanın yapmış olduğu yorumun üstünde bir yorum bulursam hiç düşünmeden en doğrusuna kalbim gittiğian geçmişte ödediğim bedelleri ödemeye hazırım.
dostum senin samimiyyetini sorgulamıyorum.bilakis takdir ediyorum..onun projesi kendi ilahlığınadır...bizim projemiz aklımız ve vicdanımızın emrettikleridir..bundan iyi projemi olur!!!!
hayat devam ediyor yeni yeni doğru diye bildiğimiz çok şey karşımıza çıkacak muhakkak, rabbim inşaallah bir kulu için üç elçi yollayacak kadar cömertse bende o kul gibi ikram edilenlerden olmak istiyorsam, hiç şüphem yok.
tarih tekerrürden ibarettir.EĞER DERS ÇIKARILSAYDI TARİH TEKERRÜR EDERMİYDİ HİÇ?????
|