Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
haktansapmaz yazdı,
Evet, elçi olmayınca doğru inançta birliktelik / salat gerçekleşemiyor. İnançta tefrika ve tarafgirlik/şiya' sür git kesintisiz çoğalıyor.
haktansapmaz yazdı,
Resulsüz, İMAMSIZ, lidersiz birlikteklik, birlikte, topluca islam yaşanamıyor. Toplum olarak İslamî hayat, bir resul, bir önder ile birlikte gerçekleşebilir.
Selam ile.
merhaba.
Yıllardır bu sitede o kadar yazılar, konular yazıldı ki hepsini insanın aklında tutması çok zordur. Ama bu yazı o kadar açık bir mesaj veriyorki unutmak için insanın mecnun olması gerekli.
1. Yalnız bu lider ne tür özelliklere sahip olmalı, bu lideri, resulu, imamı neye göre tespit edeceğiz? görmeden onunla yol almadan başkalarının sözü ile ne iman edilir nede inkar edilir.
2.Bu gün ve bundan sonra bir imam gelmeyecek diyenler ve gelen imamları kendi hevalarına göre karalayanların, hiç görmedikleri imamlara, resullere inandıklarını söylemeleri tamamen yalandır, yanıltıcıdır.
3. Resul muhammedi görmeden ona iman nasıl oluyor? resul muhammed ile yürürken bedeller ödeyip mallarını canlarını verenler ile, 1450 sene sonra hanımının yanında oturup kahve içerek, ben ona iman ediyorum demek ne kadar ahlaki ne kadar dürüst bir davranış yada inanç şekli olabilir.
4. Kuran'a göre yaşamak ancak bir resulle, imamla birlikte olabilir. bunun dışındaki düşünceler projeler batıldır.
5. Kuranın araplardan bize miras kaldığını düşünenlerin, zaten çok farklı düşündükleri için konu ile ilgileri olmadığını düşünüyorum, çünkü benim dayanağım yaratıcının ayetleridir.
6. Kurana iman ettiklerini söyleyip de böyle güzel tespitler yapan zatların da kuran ahlakına uygun davranıp, yapmış oldukları tespitin sonucunu görmeleri için, yaratıcının uygun gördüğü zaman dilimindeki buluşma gününü beklemeleri çok erdemli güzel bir davranış örneği teşkil edeceğini düşünüyorum.
7. Kuranı bir beşer yazıyor ve diyorki resul muhamed diye biri varmış, hemde 1400 yıl önce, peki hadislerde ki hemde farklı farklı insanların yazmış olduklarına neden iman edilmiyor, doğru kabul edilmiyor, kuranı yazan çocuk ta hadisleri yazanlar o çocuğumu. burda bir haksızlık yokmu.
8.) Kuranın insan yazıtı olduğuna inanların kendilerine saygı duyulmasını istemeleri ne kadar haksa benim gibi kuranın ALLAH tan olduğuna inananlarada saygı göstermesi o kadar haktır.
“Ve selâmun alel murselîne”
veysi
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
|