Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
mübarek ramazan ayinda,Peygamber efendimize ait,sakali serif ortalarda dolasiyor,bizim cami de,onun,mumyalanmis halde,cemaatin görmesi icin randevü almis, neyse,gün geldi, peygamber efendimizim sakali, geldi cemaat doldu tasti,saat de epey olmusdu sanirim 23 civarlari, selavati serifler getirilmeye baslandi.Kac kat beze sarildigini inanki sayamadim,ama Hoca efendi,ac babam ac,sonunda Mumyalanmis,yumurta seklindeki,mumyanin icinde bir KIL tüyü,ama ben sahsen birsey göremedim.neyse bir de yaninda para kutusu,at icine,atmassan,yuh sana misali)) cemaat azkalsin eziyet ediyorlardi,ben sabirla,az baktim cekildim,bu arada cocugun biri göremedim diye agliyordu,kapiya dogru kosdu,boyuda kücük dü,ki, büyklerden ne görebilsin, cocuk isde.tuttum cocugu,gel bakim dedim. Milletin icinde,havaya kaldirdim,onun O mumyayi (sakali) görmesini sagladim. Cocugun gözyaslari dindi. Sakali serif hakkinda bildiklerinizi paylasmak icin acdim bu konuyu.
Dogrumu yazdiklarim,yada bizlere hocalar tarafindan aktarilanlar? Yoksa,eger bilgilerinizi almakda yarar var diye düsünüyorum. Cünki bu sitede yillarini Kuran a vermis müslüman kardeslerimizden yararlanmak istedim. Allah yardim edenlerden razi olsun,dogruyu bilelim.
selam,
nerden geldiği belli olmayan bir kıl..
farzedelim ki peygamberimizin sakalı...
peygamber bunları engellemek için çaba vermedi mi?
insanların basit mantığı;peygambere ait ne varsa severim..Allah ta beni
sever...
bir resim olsun istiyorlar bir kalıp elleriyle dokunabilecek..gözleriyle görebilecek..bu tip hatıralar istiyorlar..
oysa ki,en detaylı hatıralar kurandadır peygamberimiz hakkında...
peygamberi tanımak demek kendisini sakalını görmek demek değildir..
tanısaydı ebu leheb tanırdı..
onu tanımak demek inancını fikirlerini bilmek demektir..bu da kuran da apaçık gün ışığı gibidir..
üzer beni o yığın o kalabalık
Ben de çok katıldim bu ritüellere zamanında. Yapılanın dindarlıkla, peygamber sevgisiyle alakası yok. Oldukça ilkel ve yanlış bir uygulama, büyük bir sapma.
O kıl Peygamberimizin sakalından veya değil, önemi yok.
Peygamberi sevmenin göstergesi kılperestlik yapmak hem de bunu camide yapmak değildir. Peygamberi sevmenin göstergesi yoluna (Kur'ana) uymaktır. Onun bize en büyük mirası ve hatırası Kur'andır.
Peygambere saygı adına uydurulan şeyler onun imajına ve mesajına saygısızlık içeriyor malesef.
Allah en güzel şekilde Peygamberimiz’i övmüşken, Kuran’ın onay vermeyeceği kıl
tapınmacılığı görüntüleri verenler akılları sıra Peygamberimiz’e saygı
göstermektedirler. Camilerde Peygamber’in sakalı diye bir sürü beze
dolandırılıp, sarılmış kılları büyük bir tören havasında açıp, halka bu kılları
öptürenler bu yazılarımızı okuduklarında elbette rahatsız olacaklardır. Onlara
göre bu kıl öptürme törenleri Peygamber sevgisidir, Peygamber’e saygıdır. Ne
yazık ki Peygamber’in olduğu iddia edilen kılları dini bir ibadet havasında
insanlara öptürme faaliyeti hâlâ devam etmektedir. Hıristiyanlığı ikonlarından
dolayı kınayanlar, benzer hurafeleri dinimize kendileri sokmuşlardır.
peygamberi tanımak demek kendisini sakalını görmek demek değildir.. tanısaydı ebu leheb tanırdı..
Allah razı olsun özzalim. ne kadar güzel ifade etmişsin,kısa ve öz.
Hz.Muhammed'in adını kullanarak bu kıl,tüy,hırka vs.ile şirkin pis sularında yüzmek... Ne büyük ayıptır bu, ne büyük rezillik. O güzel Allah Resulünün adı kullanılarak yapılan bu terbiyesizliğin,bu şirkin bir an önce son bulması gerekir.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Hırka ,sakal ,sandalet, terlik vs gibi Peygamberimize ait giyisilerin yada eşyaların gidip müzede görülmesinde hiçbir sakınca yoktur.Müzede sergilenen herhangi bir tarihi eseri görmeye gitmiş olmakla eş tutmak süretiyle.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
selamün aleyküm, cümleten tsk.eder Allah razi olsun sizlerden. (birde bizim camiden sakalin gelmesi icin termin ve para almislar ya).)) ee adamlar bosunami gezdiriyorlar, masraflar yogun, birde toplanan para miktari gezdirenlere verilirse,OOOFFF calismaya gerek yok!! ramazanda 1ay calis 11 an gel yat)) Buda bir gercekki,sakali serifi göremeyen cemiyetler,simdiden, gelecek seneler isin randevu almislar. Ben sahsen bu drumu dinayetin hocasiyla görüssem,ne olur ? Insallah yakin zamanlarda daha bilgili olurumda,bu esnalarda dayanikli olarak kendimi savunabilmem gerekdigini düsünüyorum.rezil olmakdansa Önce bilgi,belge gerek.Haksizmiyim??
Ben de çok katıldim bu ritüellere zamanında. Yapılanın dindarlıkla, peygamber sevgisiyle alakası yok. Oldukça ilkel ve yanlış bir uygulama, büyük bir sapma.
Peygamberi sevmenin göstergesi kılperestlik yapmak hem de bunu camide yapmak değildir. Peygamberi sevmenin göstergesi yoluna (Kur'ana) uymaktır. Onun bize en büyük mirası ve hatırası Kur'andır.
Peygambere saygı adına uydurulan şeyler onun imajına ve mesajına saygısızlık içeriyor malesef.
Ilkel uygulama Atalarinin dinin bir adim otesine goturup, ilkel kabilelerdeki esya tapiciligina bile goturebiliyorlar. Kilda keramet olsaydi. Peygamber efendimizn berberi cennetlik olurdu desene.
Anlamiyorum, anlamiyorum neden neden Peygamber efendimizin bize tertemiz biraktigi Kuran tek basina inanmak o kadar zor. Insanlara Kurana inanmak cok zor geliyor. Illah tapacak bir KIL,yada Iki ayakli yesil cubbeli seytanlarin pesinden kosuyorlar.
Allah bize Resul yoluyla ulastirdigi akil sahiplerine ogut diye biraktigi Kurana inanlara selam olsun
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Katılma Tarihi: 28 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 538
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Papatya Yazdı:
Alperen Yazdı:
Selam
Ilkel uygulama Atalarinin dinin bir adim otesine goturup, ilkel kabilelerdeki esya tapiciligina bile goturebiliyorlar. Kilda keramet olsaydi. Peygamber efendimizn berberi cennetlik olurdu desene.
Anlamiyorum, anlamiyorum neden neden Peygamber efendimizin bize tertemiz biraktigi Kuran tek basina inanmak o kadar zor. Insanlara Kurana inanmak cok zor geliyor. Illah tapacak bir KIL,yada Iki ayakli yesil cubbeli seytanlarin pesinden kosuyorlar.
Allah bize Resul yoluyla ulastirdigi akil sahiplerine ogut diye biraktigi Kurana inanlara selam olsun
Allah Sizlerden Razı olsun.
Düşünüyorsam varım! Diyebilen tüm İnananlara sesleniyorum.
Okuyalım, okuyalım, okuyalım!
Nasıl okuyalım?
Ağır ağır, düşüne,düşüne okuyalım.
Neden ağır ağır ,düşüne düşüne okuyalım?
Ders almak için ağır ağır ve düşüne düşüne okuyalım.
Müzzemmil:
4- Ya da buna biraz ekle: Ve Kur`an`ı ağır ağır, düşüne düşüne oku.
5- Doğrusu, Biz senin üzerine ağır bir söz bırakacağız.
6- Şu bir gerçek ki, yeni bir oluşa koyulmak üzere geceleyin kalkan, yer tutma bakımından daha güçlüdür (söz bakımından daha etkilidir).
7- Kuşkusuz gündüz boyu senin için uzun bir dolaşma/ uzun bir uğraşı vardır.
8- Rabbinin adını an ve tebettül et/ tüm benliğinle O`na yönel.
9- Doğunun ve batının Rabbidir O. O`ndan başka, tanrı diye bir şey yoktur. Bu nedenle O`nu vekil et.
İnsanlar her zaman tapmak için kendilerine yeni putlar üretiyorlar. Cennete gitmenin kısa yollarını aramak için ; çünkü zor olan bir ilke uğrunda dimdik durarak, dosdoğru bir istikamet tutturmak.
Biz ona 'iki yol-iki amaç' gösterdik.
Fakat o göğüs veremedi o (akabeye) sarp yokuşa
Bildin mi o sarp yokuş ne?
Esir bir boyunu kurtarmak (bir köle azad etmek)
Veya salgın bir açlık gününde yemek yedirmek
Yakınlığı olan bir yetîme
veya toprak döşenen (hiçbir varlığı olmayan) bir yoksula...
Sonra da iman edip de sabrı tavsiye eden ve merhamet tavsiye edenlerden olmaktır.90/10-17
Allahın elçisi ilkelerinin model uygulayıcısı olan saygı değer Muhammed'e sevgi, saygı onun kılının tüyünün koruyuculuğunu yapıp, bunu yapmayı tavsiye etmek değildir. Eğer onun izleyicisi,takipçisi olacaksak once ne dediğini ne uğurda öldüğü anlamaya çalışalım. Onun kınadıklarından olmayalım!
25/30- Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'an'ı büsbütün terkettiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma