Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selam...Kuranın parayla satılması yada satılması dinen ne gibi sorumluluk getirir....Kuranın ticareti olur mu..olur da bundan ekmek yenir mi?Allahın ayetleri az bir paha uğruna satılır mı? az bir paha:zannımca o an beladan sıyrılmak..ölüm den olabildiğince kaçmak..dünya hayatı....ve para.. bir keresin de yaş çok genç cep delik ceğken delik beş para yok..ama evde 3 tane Kuran var...bu üçünü aldım...gittim bi sakallının işlettiği kitapçıya..amca benim meal alacak param yok...ama al bunları...ben bunlardan bir şey anlamam..bu üçünün karşılığında sadece eski de olsa bir meal ver..bak bendekilerin ikisi de daha yeni... cevap:ollmaaaaaazzzz... yav nmiye olmaz herşey para mı... ben fukara babasımıyım.. hayır değilsin amma bak üstünde cüppe bir karışta sakalın var..ezan okununca dükkanı da kapar camiye koşarsın...benim sana gelmemin sebebi bu...hadi takas edelim... olllmaaaaaazzz.. getir parayı kazan imanını..... yav amca sende birini satsan fazlasıyla kazanmış olmazmısın...sonra elinde iki tane daha kalmış olur sen bir vereceksin üç kazanacaksın... ollmaaaaaazzzz .... getir parayı kazan imanını...
Aleyküm Selam muvahhit;
Anladığım kadarıyla, kitap olarak alınıp-satılmasının durumunu soruyorsun.
Falan ormandan kesilen ağaçtan elde edilmiş kağıt üzerine , falan yerdenimal edilmiş mürekkep ile arapça yazılmış bir kitap.Bu kitabı talibine sunabilmek için geçtiği aşamaların bir de maddi külfeti var. Nafakasını da bu işten kazanıyorsa kârını düşünerek bir bedel karşılığın da satması gerekiyor ki hayatını idame ettirsin ..
Bakara/41: Beraberinizdekini doğrulayıcı olarak indirmiş bulunduğuma inanın.Onu ilk inkar eden siz olmayın.Benim ayetlerimi az bir bedel karşılığı satmayın.Ve yalnız benden sakının.
Al-i İmran/199: Ehlikitap’tan öyleleri var ki, Allah’a, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar.Allah karşısında ürperirler; Allah’ın ayetlerini basit bir ücret karşılığı satmazlar.İşte bunlar için Rableri katında kendilerine özgü ödüller vardır.Allah, hesabı çabucak görüverir.
Maide/44: Biz indirdik Tevrat'ı, biz. İyiye ve güzele kılavuz var onda, ışık var. Allah'a teslim olmuş peygamberler, Yahudilere onunla hakemlik yaparlardı. Kendini Rabb'e adayanlarla ilim ve hikmette derinleşmiş olanlar da Allah'ın Kitabı'ndan korumakla görevli olduklarıyla hükmederlerdi. Zaten onlar Allah'ın Kitabı'na tanıklardı. Artık insanlardan korkmayın, benden korkun da ayetlerimi basit bir ücret karşılığı satmayın. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, kâfirlerin ta kendileridir.
Tevbe/9: Allah'ın ayetlerini nasıl basit bir ücret karşılığı sattılar da Allah'ın yolundan alıkoydular. Gerçekten ne fena şeylerdir onların yapmakta oldukları.
Ayetleri az bir bedel karşılığı ;Dünyalık şan, şöhret, makam, çıkar, menfaat, kazanç elde etmek için ALLAH'IN AYETLERİNİ gizlemek/gerçeği örtmek diye düşünüyorum.
Mutlu ve esen kalın.
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
[QUOTE=kamer]
Ayetleri az bir bedel karşılığı ;Dünyalık şan, şöhret, makam, çıkar, menfaat, kazanç elde etmek için ALLAH'IN AYETLERİNİ gizlemek/gerçeği örtmek diye düşünüyorum.
selam
ben de senin gibi düşünüyorum. Ancak burada şunu belirtmek isterim; şu an Diyanet İşleri ve Vakfının çok büyük bir sermayesi var. Kuran'ın basım ve dağıtım masraflarını karşılayabilirler. Karsız satarlarsa insanlar Kuran'a daha rahat ulaşabilirler gibi geliyor bana.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Satılmamalı diye düşünüyorum.Herkesin anlayacağı şekilde türkçe meal olarak dağıtılmalı.
Bu gün ülkemizde hrıstiyan misyonerler incili kargoyla adrese ücretsiz teslim yapıp dururken müslüman bir ülkede kişinin mensup olduğu dinin kitabını para ödeyerek temin edilmesi normal gelmiyor bana.
atakanında belirttiği üzere diyanet bu işi pek ala yapabilir.Alo fetva alo dua hattı kurana kadar alo kuran hattı kurup alo diyene kuran meali yollasınlar.Böylelikle kuranı okuyan kimsenin alo deyip fetva arama derdide kalmasın .
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam...kamer yazdı:
Anladığım kadarıyla, kitap olarak alınıp-satılmasının durumunu soruyorsun.
Falan ormandan kesilen ağaçtan elde edilmiş kağıt üzerine , falan yerdenimal
edilmiş mürekkep ile arapça yazılmış bir kitap.Bu kitabı talibine
sunabilmek için geçtiği aşamaların bir de maddi külfeti var. Nafakasını
da bu işten kazanıyorsa kârını düşünerek bir bedel karşılığın da
satması gerekiyor ki hayatını idame ettirsin ..
şimdi kamer kardeşim savanaya katılıyorum..bu Kuran dünyanın en üstün değeridir...bunu sen benden iyi biliyorsun.....şimdilerde orta öğretim kitapları devlet tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor...aslında bu toplumun evlatlarına bir hediyesi diyelim... Kuran içinde haklısın bir emek var..benim istediğim bu emekten devlet bir şey almasın...hali hazırda zaten devlet bu Kuranı bastırsa...bu iş için zaten emeği geçenlere ödeme yapacak...aslında bu da imkanı olmayanlara..imkanı olanların devletin vasıtasıyla kitap vermesi olacak... hayal bu ya neyse... seneler önce Mustafa Kemal bunu başarmıştı..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
şimdilerde orta öğretim kitapları devlet tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor...aslında bu toplumun evlatlarına bir hediyesi diyelim...
Selam
Biz toplumcana o kadar çok ezilmiş hakkımızı aramayı hak nedir bilmeyi öğrenememişiz ki devletin asli görevi olan eğitim öğretimi temin etmiş olmasını bir hediye bir lutuf olarak görüyoruz.
Devletin okul kitaplarını öğrencilere vermesi çook çook daha önceden yapması gereken bir göreviydi.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Diyanet İşleri Başkanlığı'na, 2007 yılı bütçesinden ayrılan 1.6 milyar YTL'lik pay, aralarında Ulaştırma, Enerji ve Bayındırlık bakanlıklarının da yer aldığı pek çok kurumun bütçesinin üstüne çıktı. Diyanet'e bütçeden ayrılan bu pay tartışma konusu olurken, imam açığı bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu miktarın dahi yetersiz olduğu görüşünde. AKŞAM'a konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, bütçenin büyük bölümünün imam maaşlarına gittiğini belirterek, 'Bu bütçe kesinlikle yetmez. Dinle ilgili görevlerimizi yapamıyoruz. Meclis'ten bütçenin artırılmasını isteyeceğiz' diye isyan etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1.6 milyar YTL'lik pay ile çeşitli kurum ve bakanlıklar arasında 13'üncü sırada yer alıyor. Diyanet, personel giderleri açısından da 1.3 milyar YTL'lik miktarla, Milli Eğitim, Milli Savunma ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyet ve Jandarma gibi kurumları geride bırakıyor.
İCRACI BAKANLIKLARI GEÇTİ
Ülke genelindeki yaklaşık 70 bin camiden, sadece 50 bininde Diyanet tarafından görevlendirilen imam bulunuyor. 9 bin camide hiç imam bulunmazken, 4 bin camide ise kadro olmasına rağmen atama yapılmadığı için Diyanet'e bağlı imam yok. Her fırsatta imam açığının kapatılmasını dile getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007 yılı taslak bütçesinin hazırlanma sürecinde de Hükümetin kapısını çaldı ve bütçeden ayrılacak payın yükseltilmesini istedi. Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bu talebi Bakanlar Kurulu'nda dile getirdi ve böylece Diyanet İşleri'nin 2007 yılı bütçesi 1.6 milyar YTL olarak belirlendi.
Diyanet bütçesi, icracı bakanlıklardan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın dört, Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları bütçelerinin iki katından fazlaya denk geliyor. Ancak bu bakanlıkların yatırım kalemleri, 'yap-işlet-devret' projeleri nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla daha düşük.
BÜTÇEMİZ ARTIRILMALI
Enerji Bakanlığı baraj ve santralları, Bayındırlık Bakanlığı yol ve köprüleri, Ulaştırma Bakanlığı da havaalanı ve limanları bakanlık bütçesine dokunmadan özel sektöre yaptırıyor.
Görmez, 1.6 milyar YTL'lik bu bütçenin Meclis'teki görüşmeleri sırasında artırılması gerektiğini de belirterek, 'Şüphesiz bu bütçenin artırılmasını isteyeceğiz. Mutlaka bu talebimiz olacak' dedi.
Diyanet kimleri solladı?
Kurum Bütçesi (milyon YTL)
Diyanet 1.600
Başbakanlık 1.541
Kültür Bk. 809
Ulaştırma Bk. 806
Bayındırlık Bk. 733
Dışişleri Bk 690
Enerji Bk. 377
TBMM 361
Sanayi Bk. 316
Cumhurbaşkanlığı: 33
Bütçenin % 92'si personele gidiyor
DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, Diyanet'in bütçesinin her zaman tartışma konusu olduğunu belirterek, 'Bu tartışmalar ya bütçenin mahiyetini bilmedikleri için ya da saptırmak istedikleri için çıkıyor. Bütçemizin yüzde 92'si, sadece personel maaşlarına gidiyor. Çok personelimiz ve çok camimiz var ama daha da eksiklikler var. Hiçbir kurumun bütçesinin yüzde 90'ı aşkın kısmı personel maaşı değildir' dedi. Görmez, bazı bakanlık ve kurumların bütçesi ile Diyanet'in bütçesinin mukayese edilmesinin son derece yanlış olduğunu vurguladı.
PERSONELE GİDİYOR
Kendilerine ayrılan bu 1.6 milyar YTL'lik miktarın da kesinlikle yeterli olmadığını vurgulayan Görmez, 'Bütçemizi personel giderlerine harcadığımızdan, din hizmetlerini yürütmek için hiçbir politika geliştiremiyoruz. Ancak kendi imkanlarımız, yardımlar ve vakıf aracılığıyla bu işleri yürütmeye çalışıyoruz. Din görevlilerimizin eğitimini tamamlayamıyoruz. Yurtdışından din görevlileri ve öğrenciler eğitim için geliyor. Onlar için bütçeye konulmuş bir şey yok. Maaşlar dışında yapmamız gereken 30 kalemlik iş var. Hiçbiri için bütçeye para konmuyor. Camiler bakımsız. Suyu ve elektriğinden tutun da temizliği için bütçemize para konmuyor. Bunlar için para konsa da bütçemizin daha büyük olması lazım.'
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam.... maaşlı imam demek..ne demek anlamış değilim...konu buralara geldi ya neyse...Allah aşkına...insan beşer şaşar.....insanın bir günü bazen 364 gününü tutmaz..oldu ya..adam da imam namaz kıldırması lazım...ama o imam o gün bu imamlığı hiç yapmak istemiyor..yani aslında bir darbe yemiş..Allahım ben bunu hak edecek ne yaptım diye..varsayım bu ya.. müezzin ezanı okudu bu imamında namazı kıldırması gerek...imam geldi..istemeye istemeye..namazı kıldırdı..şimdi cemaat açısından sorun yokta...sorun imam açısından...şimdi bu imam bu namazı niye kıldı...kıldırdı..sorun burda...imamlık bir ahret açısından karlı bir meslek mi...yoksa 5 vakit namaz kılmaya bir zorunluluk bağımı.... sebep bu ben bu maaşlı imam meselesini hiç anlayamadım...bütçenin %90'ı vs personele gidiyormuş.... şimdi denebilir ki...o imamların meselesi....insanlara gönülsüz namaz kıldırmanın dinde adı nedir? nitekim bu ikilemde kalıpta vicdanen bunu kaldıramayanlar istifa etmekte.... zannımca bu tamamen yanlış bir uygulamadır..acilen kaldırılmalıdır..o an camide kim istekliyse kimi dilerlerse o namazı kıldırsın....hemde üşenmeden sıkılmadan..böylece bütçede ücretsiz kuran dağıtımına kısmen ayrılmış olur... Allah imamlara kolaylık versin......
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
selam.... maaşlı imam demek..ne demek anlamış değilim...konu buralara geldi ya neyse...Allah aşkına...insan beşer şaşar.....insanın bir günü bazen 364 gününü tutmaz..oldu ya..adam da imam namaz kıldırması lazım...ama o imam o gün bu imamlığı hiç yapmak istemiyor..yani aslında bir darbe yemiş..Allahım ben bunu hak edecek ne yaptım diye..varsayım bu ya.. müezzin ezanı okudu bu imamında namazı kıldırması gerek...imam geldi..istemeye istemeye..namazı kıldırdı..şimdi cemaat açısından sorun yokta...sorun imam açısından...şimdi bu imam bu namazı niye kıldı...kıldırdı..sorun burda...imamlık bir ahret açısından karlı bir meslek mi...yoksa 5 vakit namaz kılmaya bir zorunluluk bağımı.... sebep bu ben bu maaşlı imam meselesini hiç anlayamadım...bütçenin %90'ı vs personele gidiyormuş.... şimdi denebilir ki...o imamların meselesi....insanlara gönülsüz namaz kıldırmanın dinde adı nedir? nitekim bu ikilemde kalıpta vicdanen bunu kaldıramayanlar istifa etmekte.... zannımca bu tamamen yanlış bir uygulamadır..acilen kaldırılmalıdır..o an camide kim istekliyse kimi dilerlerse o namazı kıldırsın....hemde üşenmeden sıkılmadan..böylece bütçede ücretsiz kuran dağıtımına kısmen ayrılmış olur... Allah imamlara kolaylık versin......
İmamlarımız aldıkları paradan memnun değil,işi ileirye götürüp sendika bile kurudlar.Bir keresinde televizyonda izlediğim bir haber kanımı dondurmuştu.İmamların bağlı bulunduğu sendikanın başkanı maaşlarına düzgün ve kabul edilebilir bir zam yapılmazsa namaz kıldırmama eylemi yapacaklarını söylemişti.
Bu söylemin üzerine halkın imamları camiden çıkarması bence en isabetli karar olurdu.Madem Allah rızası için değil,dünyalık menfeaatleri ve meslek olarak bunu icra ediyorlar o zaman ortada bir "şirk" sorunu var demektir.Şirk günahını aleni işleyen birinede her vakitte "uydum" demek yanlış geliyor bana.
Ücretsiz Kur'an konusunda... Ücretsiz meal dağıtan kuruluşlar var elimdeki basılı tek meal internet yoluyla sahip olduğum bir Kur'an,laf olsun diye adresimi telefonumu yazdıktan yaklaşık 1 ay sonra beni arayıp camide teslim etmişlerdi.Kur'anla tanışmam hemen hemen o dönem oldu.Aynı yöntemle bir incile ve Hz.İsa'nın hayatını anlatan bir kaç cd ye sahip oldum.Daha sonraları bazı arkadaşlarım için ücretsiz Kur'an aramam başarısızlıkla sonuçlandı ama şu an ücretsiz incil arasam 5 dakikada onlarca site bulurum.
İncilin ücretsiz dağıtımını yapanlar bir incilin maliyetinin 0.75 kuruş olduğunu ve buna katlandıklarını söylemişlerdi.Hal böyleyken bir adet Kur'anı kerimin 30-40 YTL'ye satılması akıllarda soru işareti bırakıyor.
Mircan yazdı: "Şirk günahını aleni işleyen birinede her vakitte "uydum" demek yanlış geliyor bana" uydum imama= uydum şirk içinde yaşayan adama. İmamlar üçe ayrılır: 1-Para için cami denilen yerde namaz denilen bir ib(adet)i yaptıran müşrik imamlar, 2- Küfrün yayılması için çabalayan kafir imamlar, 3-Kur'anın kendisini ve toplumu kuşatması için çabalayan hanif imamlar. Rabbim bizi yalnızca 3.lerden eylesin.
".. Ücretsiz meal dağıtan kuruluşlar var
elimdeki basılı tek meal internet yoluyla sahip olduğum bir Kur'an,laf
olsun diye adresimi telefonumu yazdıktan yaklaşık 1 ay sonra beni
arayıp camide teslim etmişlerdi.Kur'anla tanışmam hemen hemen o dönem
oldu." Kuran meali edinme konusunda ne bu cimrilik.İnsan kazancının bir kısmına meal alır da sevabına dağıtır yahu.Sen kendin örnek ol da,başkaları seni takip etseler ne olacak? Beleşçilik hastalığı,tedavisi zor bir hastalık olsa gerek.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma