Yazanlarda |
|
kartveli Uzman Uye
Katılma Tarihi: 18 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ya arkadaşlar siz kalkmış türkçe namazdan bahsediyorsunuz ama baksanıza adamlar böyle düşünmüyor hemide tutmuş bir kitap yazmışlar vallaha sizleri destekliyor diye kitabın adına bakıp alayım oldum ki sonra oldum şokeler oldum tepetaklak oldum ne kitapmış be tam da tükçe namaza kalkacaktım ki beni bir anda sapkınlıktan kurtardı Allaha bin şükür :)) evet kitabın adı : TÜRKÇE İBADET yazarı : doç.dr.İsmail Köksal yayınevi: yeni akademi yayınları 2006 peki diyeceksiniz ki kitapta nasıl bir satırlara rastladında seni böyle bir anda fikrinden caydırabildi? anlatıyorum bakın sayfa 86 namazın neden arapça dışında olamayacağı hakkında ki sebeplerden üçüncüsü anlatılıyor işte olduğu gibi yazıyorum umarım sizde hidayete gelir benim gibi bırakırsınız safsataları da atalarınıza dönersiniz:)
<<3-Bunların başında ruhani,diğer bir ifadesiyle psikolojik sebepler yer almaktadır. Kur'an-ı Kerime göre hZ.Peygamber'in(sallallahu aleyhi ve sellem)hanımları müminlerin anasıdır.Onların dilleri de arapçaydı öyleyse Arapça bütün müminlerin anadilidir.Bu sebepten namazın Arapça kılınmasına hiç bir müslüman itiraz edemez.>> :))) koptum uçtum bittim ya
|
Yukarı dön |
|
|
gondolcu Uzman Uye
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
|
|
|
|
SELAM BENDE KOPTUM BU YAZINI OKUMADAN ÖNCE KADINLARIN SÜNNET OLAYINI OKUMUŞTUM MİDEM BULANDI BU YOBAZLARDAN İĞRENDİM BU AHMAKLAR BİNLERCE SAYFALIK KİTAPLARI YAZARKEN MERAK EDİP KURAN OKUMAZLARMI Kİ HEP KÜTÜBİ SİTTE Mİ OKURLAR ALLAH IM NE SABIRLISIN PEYGAMBER İM NE MÜCADELECİY MİŞİN BU YOBAZLARLA UĞRAŞMIŞIN FAKAT BUNLAR AYRIK GİBİDİR YİNE ÇIKARLAR... SAYGILARIMLA
|
Yukarı dön |
|
|
kartveli Uzman Uye
Katılma Tarihi: 18 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
|
|
|
|
aa gondolcu kardeş şimdi ayıbettin yune adamlar kırk yılın başında kur'andan delil getirmişler baksana alakasız malakasız buna da şükür :))
|
Yukarı dön |
|
|
omertsl Uzman Uye
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
|
|
|
|
Hakikaten bu insanlar bazen değil herzaman çok gülünç oluyorlar.
Cem Yılmaz'ı bunların yanına 1 ay vermek lazım:)Ozaman salonda güldüremediği sağırı bile güldürür...:)
Bu mantıkla yürüyor işte bunların dini:)))Atalar dini sonuçta:)
"Şaka maka biyana bizi Kafirlikden kurtaran kartveli'ye ve Doç.Dr. İsmail köksal'a nekadar teşekkür etsem azdır...":)
__________________ ZUHRUF/22:Hayır!"Sadece,biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk,biz de onların izinde gidiyoruz"derler.
ATALAR(beleşçilik) DİNİNE SON!!!(Öncenin Putperest'i , şimdinin Sözde Müslümanı...)
|
Yukarı dön |
|
|
rehber02 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 28 eylul 2007 Yer: Zimbabwe Gönderilenler: 290
|
|
|
|
.
|
Yukarı dön |
|
|
aliaksoy Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 subat 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 989
|
|
|
|
Selam;
Bu çarpık inancın yürüttüğü mantığa göre, Hz. İbrahim'den Hz. İsa'ya kadar nice peygamberin ömrünü namazsız geçirmesi ne kadar acı değil mi ?
Hz. Musa, Hz. Harun'un desteğini isterken acaba, < Ya Rabbi, beni anmak için namaz kıl diyorsun ama ben arapça bilmiyorum. Şu biraderim Harun iyi Arapça bilir, onu Peygamber yapta cemaate imam olsun, seni daha çok analım> anlamında mı söylemiştir ?
"... biz her kavme kendi dillerinde konuşan resuller gönderdik"
Allah'a şükrediyorum. Beni, Allah'ın indirdiğine uyan ve aklını kullanan bir toplulukla karşılaştırdı da Allah'ın dinini öğreniyorum.
Selam ve muhabbetle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
|
Yukarı dön |
|
|
Bir-Kul. Newbie
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Almanya Gönderilenler: 24
|
|
|
|
Yüce ALLAH'ın Dili Arapça değil Bildiğim kdarıyla, Rabb'ca dır. Rabb olan Yüce ALLAH Yarattığı her canlının dilinden anlar. Diye düşünüyorum ve Salatımı yıllardır öz türkçe olan dilimle yerine getiriyorum.
Selam olsun Hanif Kardeşlerime.
|
Yukarı dön |
|
|
serdarmath Newbie
Katılma Tarihi: 15 ekim 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 23
|
|
|
|
Olur mu kardeşim yavv, ne dediğini bilmeden namaz kılınca günlük işleri de düşünebiliyoruz namazda..Kopmuyoruz dünyadan..:))
Yaklaşık bir yıldır türkçe ibadet ediyorum..Boşa geçirdiğimi hissediyorum geçmiş yıllarımı şimdi..Rabbime ne dediğimi bilerek huşu içinde namaz kılmak ne güzemiş..
__________________ "Resulullah'a uymak, O'na isnat edilen yalanlara uymak demek değildir"
|
Yukarı dön |
|
|
pramid Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 29 aralik 2010 Gönderilenler: 6
|
|
|
|
NE DİYECEĞİNİZİ BİLENE KADAR ARAPÇA NAMAZA YAKLAŞMAYIN ARAPÇACI SARHOŞLAR.........................
WWW.DERSVEKURAN.BLOGCU.COM
|
Yukarı dön |
|
|
aaaaa Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 29 nisan 2011 Gönderilenler: 1
|
|
|
|
anlaşılan o ki, dinimizi Kur-an'dan öğrenmeliyiz. yanılıyormuyum?
|
Yukarı dön |
|
|