Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın elmuh,
Bu Vusta namaz, konusu çok tartışılmış bir konu.
Beş vakit namazı kabul edenler için orta namaz . Namazları Sabah tan başlatırsan İkindi.
Veya Arap sisteminde Günün önce Akşamı, gecesi, sonra gündüzü olur. O zaman ilk namaz Akşam, Vusta namaz Sabah, son namaz İkindi idi.
Hatta bu görüş sanıyorum Yaşar hocanın dı ve bana mantıklı da gelmişti. Ayrıca Sabah namazı kılmayı öven çok hadis vardı ve Sabahın Kur'anı Şahidli idi. (isra78).
Sonra Yaşar hoca bu görüşünü Öğle namazı olarak değiştirdi. Namaz vakitlerini Fecr, Vusta, Işa olarak verdi.
Ardından Bir başkası Kur'ana göre günde iki vakit namaz dedi. Fecr, ışa. Vusta namazın günlük olması gerekmediğini Cuma namazının Vusta olabileceğini verdi. Cuma Namazı ilk hicret yolunda kılınmıştı. Bakara Suresi Medine inen ilk suredir. Cuma suresi de Bakaradan daha sonra inen Medeni surelerdendir. Bana mantıklı gelmişti.
Ayrıca Cuma namazının gelenekteki kuvvetini anlatmaya gerek varmı. Cuma müslümanı diye deyim var.
Sizin yorumunuzu da ilk sizden okudum. Başka hiçbir yerde görmedim. Ama güzel ve mantıklı. Ayrıca yatarken namaz, tamam hastalar , özürlüler kılıyor işte. Buna ruhsat var. Tehlike anında yürürken, koşarken, kaçarken , tüm şartlarına uymadan ima ile namaz kılabilirz. Bunu anlatıyor ve namazı kılmamaktansa zor şartlar altında böyle kılmak olabilir.
Şİmdi buradaki gürültüler çok önemli değil. Ben amaçlarımı belirlemiş ve herkese açıklamışım. Kişisel atışmaya girmem. Ama fikir savunması başka, ben delilimi getiririm, o delilini getirir. Sonuçta birbirimizden faydalanırız veya faydalanmayız.
Olaya ezme ve ezilme düşüncesiyle asla bakmadım.
Herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|