Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba,
Yaşayan ayetleri Allah'ın izni ile gözlemlemeye çalışan biri olarak bir soru sormak istiyorum, sorudan önce kısa bir giriş :
1. Hayatım boyunca 3 adet arabam oldu, 3 ünü de banka kredisi ile aldım ve kaza yaptım.
2. Bu aralar ev ihtiyacım var, birikmiş param yok, zekat/infak/ ellerimin altındakilere dağıtmak emir ve tavsiyelerini yaşamaya çalıştığım için, ev parası biriktirmeme imkan da yok gibi gözüküyor.
3. Uzunca bir dönem kredi kartı kullandım ve faize girmeden, ödeme tarihinde ödemeye gayret ettim. Genel olarak Allah'a hamd olsun, ödeyebildim. ancak farkettim ki, kredi kartı beni alışverişe ve israfa yöneltiyor. Suçlu kart mı, nefsim mi hala çözemedim.
4. Dün gece bir dua ettim, Rabbim bana ev alma konusunda dosdoğru yolu göster diye. ve bugün eski firmamda çalışırken kullandığım banka şubesinden aradılar, kartvizitinizi gördüm, krediye, ev, araba ihtiyacınız var mı diye? Şu anda sesli düşünüyor ve soruyorum:
1. Kurandaki riba/faiz ile banka kredisi (bir ihtiyaç için kullanılan) aynı şey midir?
2. Banka şubesinden beni aratan şeytan mıdır?
3. Banka şubesinden beni aratan Allah'mıdır:
3.1. yine bir imtihan mı, kullanmam için?
3.2. Yoksa, ev alabilmem için doğru yollardan bir de bu mu?
Selametle
|