Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın abdurrahman abi,
derdim düşünmeye sevketmek için ince bir dokundurmaydı, alınanlardan ve etkilenenlerden özür dilerim. ben tabiki bu işlerin yaşla başla bir ilgisi olmadığını bilen bir arkadaşınızım.
tek derdim, Allah'ın dini İslam'ı bir bütün olarak görmek istemeyen ve Kuran'ın bize tanıttığı DİNCİ TAĞUTLARI, yahudicesini söylersek CİBTLERİ reddederken yine aynı işlevi terseten yaparak siyaseten Allah'ı hayatın dışına kovan, dini bir ritüeller ve tapınak ayinleri mesabesine indirgeyen ve bunu insanlara zorba gücü ile dayatarak düzenini ( yani dinini bkz. Yusuf 76, TaHa 63 v.d. ) devam ettirmek isteyen SİYASİ TAĞUTLARI bir türlü görmek istemeyen abilerimi uyarmak.
şeytan her yandan sokulur ve insanı ortak koşturmak ister, soldakilerden arınırsın sağdakileri, sağdakilerden arınana soldakileri hepsinden arınana Peygamberleri ortak koşturmaya çabalar.
ben, Kuran'ın MUHLİS HANİF MÜMİN tanımından, HAYAT ve İMTİHAN bütünlüğünde, şartlar ne olursa olsun HEPSİNDEN ARINMAYI BAŞARMIŞ REDDETMİŞ ( hanif ), DİNİ ( bireysel sosyal tüm hayatı ve alanlarını ) yalnız ALLAH'A HALİS KILMIŞ ( Muhlis ) ve bunları iman ettiği için yani sadece Allah'ın rızası için yapmış ve bu uğurda Kuran ile cihad etmiş ( furkan 52 ) ( Mümin ) bunlar olduğunu anlıyorum.
salat eden bir kulu ( dini bireysel ve sosyal alanda yaşamak isteyen bir kulu ) ZORBACA ENGELLEYENLERİN bunu ister din adına ister siyaset ve düzenleri adına yapsınlar TAĞUT OLDUĞUNU GÖRÜYORUM.
Hz. peygamber ve tabiilerinin dahi bu duruma gitmemeleri için uyarıldıklarını görüyorum ( hud 112 )
bu abilerin 40 SATIRDAN KORKUP 40 KATIRA RAZI olduklarını oysa tüm zalimleri ve onların düzenlerini reddetmeleri gerektiğini hatırlatıyorum.
dinci tağutlardan korkup siyasi tağutlara alkış tutmalarının İslam'ın onay vermediği bir şey olduğunu savunuyorum.
Dünya hayatının bir İMTİHAN OLDUĞUNU unutmamalarını öğütlüyorum.
Dinin sadece üç beş tane nusuktan ibaret olmadığını söylemeye çalışıyorum.
aradıkları DEVLETİN İDEOLOJİSİNİN OLMAYACAĞI ve VATANDAŞLARININ İNANÇLARI NE OLURSA OLSUN marufa uydukları sürece müminlerden oluşan yöentimin zaten bunları yapamayacağını ( tevbe 6 ) dolayısı ile laiklik denen ve teorisinde ancak % 10 unu bunu öngörüyor diye ALLAH I SOSYAL HAYATIN DIŞINA KOVAN, HAYATI özel alan - kamusal alan diye bölüp özel alanın Rabbi Allah olabilir, kamusal alanın Rableri biziz diyenlerin ve bunu dayatanların İslam'a yani Kuran'a göre TAĞUT olduğunu bunları sevip destekleyenlerin hüsrana uğrayacaklarını onalra tebliğ ediyorum.
ben neden hasan akçay ya da saffet metin gibi temiz yürekli olduğuna inandığım ve insanlara kötülük yapılmasını zalimliği tasvip etmediklerini gördüğüm kişilerin kıyamet günü zor duruma düşmesini isteyeyim.
onlara açıktan anlatıyoruz, misallerle anlatıyoruz, şiddetli ve merhametli tarzda anlatıyoruz ve istiyoruz ki bizi de Rab edinmesinler ama inandık dedikleri KURAN'ın bir bölümüne inanıp bir bölümünü reddetmesinler ve DİNİ ( HAYATI ) yalnız Allah'a has kılsınlar tam arınsınlar yani atüz zekat olsunlar ve HALİS HANİF MÜMİNLER OLSUNLAR.
bak dikkat edersen Kuran'da yüzlerce ayet var ama yazmadım, istiyorum ki kendileri o gözle de okusunlar.
Biz de eski islamcı yıllarımızda saf sol tağutlara kinlenmiş paradigma ile okurduk ve tağut ayetlerini hep SİYASİ TAĞUTLARA atfederdik ve içimizden inanılmaz ferahlama duyardık, sonra Rabbim bazı şefaatçilerini gönderdi izini ile ve o paradigmanın yetmediğini MUHLİS HANİF gözlüğü ile bakmamızı öğretti elhamdülillah. bir de ne görelim meğer sağ tarafta TAĞUTLARIN ağababalarını da anlatıyormuş... vay vay vayyy. hemen tevbe ettik ve onlardan da arınma yoluna girdik elh.
inş tersinden aynısını bu abilerimiz de ve benzeri durumda olanlar da yaşasınlar diye bu çırpınmamız.
umarım hepimiz başaranlardan oluruz.
selam ve muhabbetler.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|