Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Mescidi'l Haram'da namaz
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=26197 &p=10&rid=2
14 YÜZYILDA SADECE BİR KERE DURMUŞ
... İflah olmaz gazeteci gözlerim fıldır fıldır etrafı kolaçan ediyor. Bakıyorum, ihramlı insan da var, ihramsız da. Kimisi bembeyaz ihramla gelmiş, kimi Afrika’dan milli giysisi ile. Kimi erkek ise benim gibi pantolonla. Üzerimdeki beyaz tişört bana bu kalabalıktan çok kopmadığım duygusunu veriyor. Kadınlara bakıyorum. Kiminde kapkara çarşaf var, kiminde ise bembeyaz. Kiminin yüzü tamamen kapalı, kimininki tamamen açık. Afrikalı kadınların, Arap ülkelerinden gelenlere göre daha rahat olduklarını hissediyorsunuz. Ve orada anlıyorsunuz ki, yeryüzünde bir değil, onlarca, hatta yüzlerce İslam var.
O AN TANIDIK BİR KOKUYU FARK EDİYORUM
...Tavaf sırasında ister istemez kendimi yokluyorum. Bu yürüyüş üzerimde nasıl bir etki bırakıyor? Çok samimi söylemem gerekirse, Kâbe’nin üzerimde bıraktığı his, daha sonra Medine’de Peygamber Camii’nde hissettiklerimden daha hafifti. Oradan aklımda kalan asıl duygu, bembeyaz mermer üzerinde çıplak ayakla yürürken aldığım derin hazdı. ...Bir de yürürken içime çektiğim o koku. Çok tanıdık, çok hayatımda olan bir kokuydu bu. Bu kokunun ne olduğunu biraz sonra Say’da yürürken çıkaracaktım. Zefiran kokusuydu. Bir tür dezenfektan. Bizim evimizde de sık kullanılan bir şeydi. Zaten Kâbe’den ve onu çeviren mekânlardan kafamda kalan en güçlü duygulardan biri buydu. İnsanı hayran bırakan bir temizlik. Otele döndüğümüzde ayaklarımın altı tertemizdi. Oysa 5 kilometre yol yürümüştüm.
Kendimle baş başayım
Duvara yaslanmış tefekkür ediyorum... Hayatımızın en tanıdık dini simgesi yanı başımda... Bütün Müslümanlığın kalbi... Beklediğimden büyük mü, yoksa küçük mü karar veremiyorum.
Kâbe’de dua
İşte inancın sorgusuz sualsiz biatının devreye girdiği an... Kalabalığa ayak uydurup, otomatik hareketlerle Kâbe’nin etrafında yürüyor ve dua ediyorum.
(Buünkü HÜRRİYET gazetesi)
__________________ hasanakcay.net
allahindini.net
|