Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
TASAVVUF FELSEFE DEĞİLDİR.Şeriata uymayan bir tasavvuf olamaz.Örnek şu:İki kişi aynı ibadeti yapar.Fakat ikisinin ibadeti farklıdır.Birsi taklidle yapar dinen caizdir.Diğeri ise ihlasla yapar dinen yine caizdir.Tasavvuf şeriatın emirlerinin ihlasla yapılmasını sağlayan bir ilimdir.Yani şeriatın hizmetkarıdır.İmam-ı Mailk hazretleri demişlerdir ki;fıkıh öğrenmeden tasavvufa giren zındık olur.Fıkhın inceliklerini bilmeden tasavvufu ne demek istediğini kimse kavrayamaz.Zaten poblemde bu ilimsiz cahil sofilerden çıkmaktadır.Evrenosoğluna gelince de dinin hükmü malumdur.Son peygamberden sonra peygamberlik ilan eden kafirdir.vesselam. semender
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
semender Yazdı:
TASAVVUF FELSEFE DEĞİLDİR.......Tasavvuf şeriatın emirlerinin ihlasla yapılmasını sağlayan bir ilimdir.Yani şeriatın hizmetkarıdır.İmam-ı Mailk hazretleri demişlerdir ki;fıkıh öğrenmeden tasavvufa giren zındık olur.Fıkhın inceliklerini bilmeden tasavvufu ne demek istediğini kimse kavrayamaz.Zaten poblemde bu ilimsiz cahil sofilerden çıkmaktadır.Evrenosoğluna gelince de dinin hükmü malumdur.Son peygamberden sonra peygamberlik ilan eden kafirdir.vesselam. semender
Bu dediginin acaba Kurandan delili varmidir dersin.
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
Katılma Tarihi: 31 ekim 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 11
Tasavvuf, Kur'an'da bulunduğu halde
devlet ricalinin vergi toplayım, asker toplayım, nizamı sağlayım derken ipin ucunu kaçırdığı için uygulayamadığı sabır, şükür, tevekkül, af, merhamet, şefkat, ihsan, tahammül gibi kavramların
sivil toplum örgütleri olan ve kurucularının neredeyse tamamı edebiyatçı olan tekke ve zaviyelerde, dergahlarda seslendirilip uygulanmasıdır.
Bilahare o devlet ricali de buralara uğramış ve ek ders alarak eksiklerini gidermişlerdir. Bugün dahi durum böyledir.
ve's-Selam:
"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir."
__________________ İslam Akıl ve İlim Dinidir, sosyal bir hukuk devletini oluşturmayı hedefler.
Seni tebrik ediyorum,dogrusu süper bir yanit vermissiniz. Beni tek kelimeyle hayran biraktiniz. Siz de olmasaydiniz Kuran´i anlayamayacaktik! Iyi ki varsiniz. Sagol Nuri72
size bir teklifim var. Ruh konusunu simdilik bir kenara koyalim. Bu ruh konusu hakkinda söyleyeceklerimin bittigi manasina gelmez.
Sizinde ilgilendiginiz alan olan Felsefeye yolculuk yapmaya ne
dersiniz? Hem böylece genel manada düsüncelerimizi ve
bulundugumuz konumu daha iyi degerlendirmis oluruz.
Bu bir teklif, kabulu size birakilmistir.
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
asd123 Yazdı:
Selam
Nuri72 diyor ki:
Seni tebrik ediyorum,dogrusu süper bir yanit vermissiniz. Beni tek kelimeyle hayran biraktiniz. Siz de olmasaydiniz Kuran´i anlayamayacaktik! Iyi ki varsiniz. Sagol Nuri72
saygilar
Asd dostum ben Tsavuf Kurandandir diyenlere genel bir soru sordum. MUsluman isek Kuran anayasa ise bir seyin iddia ediyorsak Kur'anda delilimiz olmali. Neden cunku bakiniz ayet ne diyor
"Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu birakip da baska dostlarin peslerinden gitmeyin. Ne kadar da az ögüt aliyorsunuz! (7/3) "
Demekki Rabimizden indirilene uyacagiz Mevalana gibi esek ile ask hikayeleri yazanlarin pesinden gitmeyecegiz.
Sonra ne yapacagiz Bu ayetde goruldugu gibi:
"
“Insanlardan bazilari Allah’tan baskalarini (Allah’a) denk tutarlar. Onlari Allah’i sevdikleri gibi severler. Iman edenler ise en çok Allah’i severler.” (Bakara: 165)
Ve sonrada Allah bizi Mevlananin Esek ile ask hikayesi anlattigi Kitabindan degil neden hesaba cekecegini soluyor. Ayet dikkat edelim Hem bizi, hem Peygamberleri hemde Mevlana efendiyi ayni kitapdan hesaba cekecek.
"
43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz."
nuri
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Selam.
Asd Yazdı:
size bir teklifim var. Ruh konusunu simdilik bir kenara koyalim. Bu ruh konusu hakkinda söyleyeceklerimin bittigi manasina gelmez.
Sizinde ilgilendiginiz alan olan Felsefeye yolculuk yapmaya ne dersiniz? Hem böylece genel manada düsüncelerimizi ve bulundugumuz konumu daha iyi degerlendirmis oluruz.
Bu bir teklif, kabulu size birakilmistir.
Memnuniyetle, ama bir sartla, mümkün mertebe Tasavvuf ve Islam'a dayandirmaksizin.
Herne kadar Ruh konusunda sizinle ayni görüste olmasamda, sizden ögrenebilecegim seylerin var oldugunu düsünüyorum.
Suda boğulmuş bir insana canlılık kazandırmak için,nefes üflenir.Aynı
şeklide sıcakların etkisinde bunalan insanlar serin yeller
estiğinde,üflediğinde'' oh be hayat varmış'' derler.Subhanallahın ise
yarattığı bir varlığa canlılık kazandırması ,hayat vermesi için
üflemeye, püflemeye ihtiyacı yoktur.
Kuran´da ruhtan üfleme ile ayetlere verilen su kepaze aciklamalar
kimlere yutturulmaya calisilir? Ayrica tek kaynak Kuran diyen ,
her defasinda ondan "tek rehber" diye bahseden sizler! Kuran´dan bunu
mu anliyor ve anlatmaya calisiyorsunuz? Bu palavra yorumlarla mi
Insanlara sesleniyorsunuz? Bu kafa yapisiyla mi tasavvufu elestiriyorsunuz? Cok komik olmuyormusunuz?
Isiniz gücünüz alintilardan ibaret oldugu
icin, lütfedip icinde neler anlatiliyor zahmetinden uzak, kendi
anlayisinizla birseyler yazip, sacmaliklarinizi paylastiginizin
farkinda dahi degilsiniz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma