Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam dostlar cesitli sitelerden topladigim guvenlik ile ilgili bilgisayar guvenligi ile iligi yaziyi buray aktaracagim.
E-MAİL ÜZERİNDEN BULAŞAN VİRÜSLER & E-POSTA GÜVENLİĞİ:
Son zamanlarda moda olan e-mail üzerinden buluşan worm belasına hepimiz hemen hemen tanık olmuşuzdur, gerçekten bu virüsler başa bela ve size sorun yaratacak sülük virüslerden biridir.
Worm virüslerinin birçok çeşidi vardır, aslında bizleri her zaman tehdit eden bu virüsler son zamanlarda oldukça belirgin etmiştir kendini.
Worm virüslerine yakalanmasanız bile bir arkadaşınızın MSN veya E-mail kayıt listesinde olmanız yeterli, arkadaşınız bu virüse yakalandığında size başka kullanıcılardan veya arkadaşınızdan e-mail geliyormuş gibi worm tuzaklarını size yollamaya başlar. Bu sayede sizde worm için bir av olacaksınız ve içinde bulunan ( exe, pif, doc, txt ) gibi dosyalı e-mailleri size yollayarak bunlara tıklamanızı sağlayacak.
Peki, e-posta güvenliği için ne yapmalısınız? Yine güvenilir anti-virüs programları kullanmanız gerekiyor ve updateleri düzenli olarak yerine getirmelisiniz.
Outlook Express ile e-mail adresinizi açmanız son derece güvenli olacaktır, anti-virüs programları web sayfası üzerinden açılan e-mailler üzerinde pek başarılı oldukları söylenemez.
Ayrıca manuel temizleme yapmak istiyorsanız SYMANTEC sitesine girerek, bu sitede bulunan E-Mail Worm Fix tarayıcılar sayesinde e-mail üzerinden bilgisayarınıza bulaşan wormları temizleyebilirsiniz ( DİKKAT Bu taramalar sırasında kesinlikle internette bağlı olmayın, bilgisayarınızın internet ile olan bağlantısını kesin )
Outlook Express ayarlarına girerek güvenliği yüksek konuma alabilirsiniz, bu sayede dosyalar siz izin vermediğiniz sürede pasif dosya haline yani sizin tıklamanıza izin vermeyecek duruma getirir. Sizin açığınızdan yararlanarak yollanan dosyalar yollanacaktır, bunların uzantılarına dikkat edin her ne kadar ( jpg, gif, bmp ) gibi resim uzantıları gibi görünse de devamı bu şekilde olmayabilir. Dosya üzerinde sağ tuş yapın hedefi farklı kaydet yaparak bulabileceğiniz bir yere atın, dosya aktarımı tamamlandığında direkt açmayın, bulunduğu yere giderek virüs taramasından geçirin ( dosyanın üzerinde yine sağ tuş yaparak özelliklere girin ve dosya uzantılarını inceleyin. )
Bilgisayarınız üzerinde yapacağınız bir diğer önemli ayar ise ( Bir klasöre girin Araçlar >>> klasör seçenekleri >>> açılan pencerede görünüm bölümüne girin >>> “ bilinen dosya türlerini için uzantıları gizle “ kutucuğunda bulunan işareti kaldırın ve Uygula / Tamam )
Güvenliğiniz için web üzerinden e posta adreslerini kullanmayın. Outlook Express desteği olan e-mail adresleri sizler için oldukça güvenli olacaktır. Forumda üyeler tarafından dağıtılan pop3 destekli veya Outlook Express destekli e-mail adreslerinden birini mutlaka devamlı kullanım mail adresiniz olarak ele alın, Benim size önereceğim ise www.dizla.com adresine girin ve 250MB. Tamamen Türkçe POP3 destekli bir e-mail adresine sahip olun, bunu Outlook Express ile kullanın. Office Outlook veya Outlook Express 2002 güvenliği oldukça yüksektir, bu adreslerinizi kullanmadan önce Outlook üzerinden yukarıda anlattığım gibi güvenlik ayarınızı en yüksek dereceye almanız auto çalışan ( mail açılır açılmaz sisteme dalan ) virüslerden bile sizi koruyacak, sizin onayınız olmadığı sürece bu dosyaların bilgisayarına sızmasına engel olacaktır.
Ayrıca bu siteyi mutlaka ziyaret etmenizi öneririm, bu Dünyanın ilk kez e-mail güvenlik testine sahip sitedir, ayrıca yazılım olarak download bölümünden 30 gün deneme süresi olan e-mail güvenlik testi yapan programlarada ulaşmanız mümkün http://www.gfi.com/emailsecuritytest/
Yine bununla beraber http://securityresponse.symantec.com/ sitesinden e-mail worm tarayıcılarını indirebilirsiniz ( search ) bölümünü kullanarak gerekli e-mail virus remove yamalarına ulaşmanız mümkün.
__________________ 43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
|