Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hayrullah41 Yazdı:
[günümüzdeki uygulama ise bir çok şeyde olduğu gibi şekle indirgenmiştir. ORalara toplanan cemaati, İYİ NİYETLİ müslümanları uyramak/uyandırmak GÖREVİMİZDİR. Evimizde oturup, yazı yazmak YETMEZ (lütfen darılma ebu kerem kardeşim...)
|
|
|
Neden darılayım güzel yürekli insan hayrullah dost,
ben de tam bunu yapıyorum işte, hem yazarak, hem anlatarak, çay bahçesinde, arabada, yemekte, işte güçte nerede olursa tebliğ ediyor insanları yalnız Allah'a kulluk etmeye, Allah'a teslim olmaya, O'nun kitabına çağırıyorum, Allah kabul ederse.
15-20 dakika nefes almanın bile yasaklandığı! cuma namazı denilen olaya katılmama gerek yok, onun dışında tüm insanlara her yerde ve uygun ortamda tebliğimi yapmaya çalışıyorum, Allah hatalarımızı affetsin.
ama benim o camiye girip o 15-20 dakikada o adamların yanlışlarına ortak olmamam da TEBLİĞ'in en güzel bir şekli. dışarıda anlattıklarını eleştirdiklerini beş dakika sonra tersinden yaparsan samimi bulunmazsın ve bir arkadaşın başına geldiği gibi en sonunda insanlar döner der ki " kardeşim 2 saat geleneği, yanlışları, diyaneti eleştirdin tam içimiz ısınmıştı anlattıklarına sen de girdin bizimle eleştirdiğin aynı işleri yaptın içeride ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?"
"Görmedin mi ki, Allah nasıl bir örnek vermiştir: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.
Rabbinin izniyle her zaman yemişini verir. Allah insanlar için örnekler verir; umulur ki onlar öğüt alır, düşünürler.
Kötü (murdar) söz ise, kötü bir ağaç gibidir. Onun kökü yerin üstünden koparılmış, kararı (yerinde durma, tutunma imkanı) kalmamıştır.
Allah, iman edenleri, dünya hayatında ve ahirette sapasağlam sözle sebat içinde kılar. Zalimleri de şaşırtıp saptırır; Allah dilediğini yapar."
İbrahim Suresi 24-25-26-27
umarım açıklayabilmişimdir.
selam ve muhabbetle.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|