Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Selam asd. Nihayet adam gibi tartışacağımız bir konuda buluştuk.şöyle birbirimize elense çekmek yerine bildiklerimizi sorgulayacak söylemler üretsek daha iyi olacak.senin sorunun cevabı verilmiş,ancak bu sözün kime ait olduğu belirsiz.
Ben bunu konuşmak yerine farabi'nin felsefe öğrenmekteki amaçla ilgili olarak verdiği şu cevabı yazayım:''İnsanın gücü ölçüsünde yaratıcıya benzemesidir.''Evet,cevap bu oluncada ,ki bence felsefenin doğru tanımı budur,bu durumda bizim felsefeye farklı anlamlar yüklememiz ya da onu olumlu görmemiz fazla bir doğruluk değeri taşımıyacaktır.Oysa benim kur'andan anladığım tanrıya benzemeye çalışmak değildir bizden istenen.Allaha, hem kendimizi hem de diğer yaratılmışları ortak koşmaktan kaçınarak ayetlere uygun şekilde kul olma bilincini kuşanmak ya da O'na kulluğunun farkına varmaktır.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Araya girmek gibi olacak ama görüş beyan etmek istedim.Bana göre
felsefe kişinin nefsinin istediği şeyleri
akılcılaştırmak/meşrulaştırmak amacıyla yaptığı adına bilim denen ama
aslında bilimle alakası olmayan büyük çoğunluğu zırvalardan oluşan
gereksiz söz ve fikir topluluklarıdır...
Burada hala neyin mücadelesini veriyorsun ki.Buradaki insanlar Kur'an
dışı hiç birşeyi dinin kaynağı kabul etmiyor.Tasavvufu ve felsefeyi
savunduğun sürece sadece eleştireliceksin.Mevlanayı diğer
tasavvufçuları yada filozofları kurtarmaksa gayen bırak artık
bunu.Bırak ve yüzünü sadece Allah'a dön.Bu sayede belki Rab'bin seni
bağışlar.Onları savunmak Rab'bin katında seni yüceltmez kendi
sorumluluklarını yerine getirmen yeterli olacaktır.Şahsım adına
savunduğun kişiler beni hiç ilgilendirmiyor.Eğer doğru bir yolda
idiseler cennete gidecekler,eğer gerçekten sapık bir tutum ve inanç
sistemine sahip idiseler Rab'bimiz onları cezalandıracaktır.Bizim
onları sevme yada cemaatlerine tabi olma sorumluluğumuz yok.Sen yine
okumak istersen oku.Bazen yanlış kişilerin zırvaları bile doğruyu
bulmaya vesile olabiliyor.Eğer kalbin sağlam değilse zaten yapacak
birşey yok ama umud ediyorumki akıllı birisin ve aklını kullanıp
anlayacaksın.Sözlerimden cenneti garantilediğimi düşündüğümü falan
çıkarma.Amacım doğru bildiğimiz yolda doğru ameller yapabilmek.Neticede
hükmü Allah verecektir...
Burada hiç gelmemesi arzu edilen nice insanlara tahammül edildi cevaplar verildi.Olası baskınlarına tekrar muhatap olunmaması adına isimlerini zikretmeyeceğim.asd nin silinen iletilerini (!) okudum.Silinmesi yerinde omuş.Mevlanın bir şiirini(kızmayın) forumdaki bir kaç yere asması ve bu şekilde konuları gaspetmesinin önüne geçilmeliydi geçildide.Bundan sonra moderatörlerin daha agresif tutum sergilemeleri iyiniyetlerin suistimal edilmesini engelleyecek ve daha yararlı konularda paylaşımlarımıza deva etmemiz konusunda bizlere fırsat verecektir.Sonuçta burasıda kuralları olan bir yer.Bu ısrar nedendir anlamıyorum.Kimse kimseyi zorla davet etmiyor,iyiniyetli olunduğu sürece elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor arkadaşlarımız.Kim kendi inaçalrını başkalarına empoze etmek için geliyorsa gelmesin.Neticede bu ve benzeri amaçlar ile gelenler rezil olup gidiyor,gidecekte inşaAllah.
Ben bunlari söylüyorsam, bilin ki bunu söyleten vardir. Öyle
hesap edilmez. Hesabi kayda gecirilmez. Tasavvuf hakkinda öylesine
önyargili davraniyorsunuz ki , oysa güzellikleri sunmaya calismaniz
bile tasavvufi davranisinin özentisidir. Yollari tikamanin anlami
yok. Bir seyhin önünde diz cökmeninse anlami zaten yok. Seyhin önünde
diz cökmeyi kilan anlayis, cok zalimce, isi bilmeyenlerin zafidir.
Insan olmanin manasina da zaten aykiridir. Tasavvuf gönül isidir. Bir
sevgiliye sunulan arzu haldir. Ben sevmemissem bu ask haline diyecegim
olamaz ki. Olan zorunlu , o güzelim Allah mesajina da aykirilik
olusturmadan ileriye gidemez.
Ben Insanim , bir tarafim bozuk, , bir tarafim Allaha acik. Ne
kadar ugrassamda , önümü tikayan dünyaya aitim. Ben dünya varligiyim,
ama ölüm gercegim olmasi dolayisiyle bu dünyaya ait olmayanim. Ben
özüme bagliyim. Can verenin maliyim. Can verenim ne isterse , hakkimda
onunla yükümlüyüm. Ben Allahtan ayri , bagimsiz degilim, O´nun
dilegiyle varim, O´nun dilegiyle de yok olacagim. O beni O´nu tanimak
icin yaratti. Ben O´nu tanimakla imtihan ediliyorum. Allahi bu dünya
imtihaninda kendimde var olaniyla tanir ve Allahi ancak bu
cihetle
kavrarim. Ne güzel Insan olmussam.
Hakkimda acilmis "asd123 mailine bir bakin" bölümüne
sadece site sahiplerinin düsünce bildirmelerine olanak verilmesini
hangi vicdan anlayisina sigdiriyorsunuz. Siz kendinizi ne de güzel
tarif ediyorsunuz...
Terbiyesizligin bu kadarina pes dogrusu...
Şifren silindiyse veya değiştirildiyse nasıl oluyor da sadece kendi bildiğin şifreyle girebiliyorsun?
Senin şifrenin ne olduğunu senden ve belki adminden başka kimsenin bilmesi mümkün değil.
Admin böyle birşeyi asla yapmadığını söylüyor. Moderatorler de zaten senin şifrenin ne olduğunu asla bilemez.
Meselenin bir diğer yönü de şu: Foruma bazen saldırılar oluyor. Önceki günlerde de oldu. Bu esnada Bazı forum mensuplarının adları yada şifreleri siliniyor. Bu kişiler tekrar kaydolmak yada şifre girmek zorunda kalabiliyorlar. Örneğin benim de iki kez şifrem değiştirildi ve foruma benim adıma yazılar yazıldı. Özel iletilerim bile okundu. Adminden rica ettim nickimi ve şifremi bir süre sonra geri aldım.
Yani böyle şeyler ne yazık ki oluyor. Birilerinin damarına bastığımızdan ötürüdür belki sık sık saldırıya uğruyoruz. Bu saldırılarda gelişigüzel bir şekilde şifre silme olayı yaşanabiliyor. Yani mesele şahsınızla alakalı değil. Şahsınızla alakalı olsa örneğin benimki silinmezdi.
Gerçi Forum günde iki kez yedekleniyor ama bazen de kullanıcı ismi ve şifreler konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor.
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Zanda bulunmak cok kolaydir. Sizin sifreniz hic bir zaman degistirmedik. Eski uyler bilri bazen forum saldiriya ugruyor. Sizin sifrenizi sizden baskasi bilemez ama teknik olarak gecmisde karsilastigimiz ve saldirilardan kaynaklanan bir sorun. Sirf sizin icin degil tum uyler icin sorun ayni. Eger sifreniz calismiyorsa giris kisminda sifremmi unuttum dugemsine tikladiginizda size bilgisayar yeni sifre uretip gonderiyor. siz o sifreyi kullanip foruma girdikden sonra sifrenizi ayarlar kisminda tekrar degistirebilirsiniz.
Bazi uylerimiz yanlislika giris dugemsini yanindaki sifremi unuttum dugmesien tikliyorlar bu otomatikman sifrelerini degistirebiliyor ve kayitdaki e-postalarina yeni sifreyi gonderiyor.
Lutfen zada bulunmadan once neler oluyor diye sorabilirsiniz. Gonderdiginzi her uyelik sorusu ve forum ile ilgili konular moderatorlerin oldugu bir kisimda tartisiliyor..
Moderatorler kosesi zaten bu tur konular icin var.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma