Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: Antigua And Barbuda Gönderilenler: 362
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
MENAKIB’ÜL ARİFİN (Arifler’in Menkı)
Ahmed Eflaki
menakib’ül arİfİn (arifler’in menkıbeleri)
yine sultan veled buyurdu ki: bir gün babam medresede bilgiler saçıyordu. (bu arada) “halis mürid kendi şeyhinin herkesten üstün olduğuna inanan kimsedir. mesela: bir adam beyazid (bistami)’nin müridlerinden birine “senin şeyhin mi büyük, yoksa ebu hanife mi?” diye sordu. mürid “benim şeyhim” diye cevap verdi. (nihayet) o birer birer bütün sahabeyi saydı, fakat mürid yine şeyhinin hepsinden büyük olduğunu söyledi. sonra “muhammed mi büyük, senin şeyhin mi?” dedi. en sonunda “allah mı büyük, yoksa senin şeyhin mi diye sordu? mürid “ben allah’ı şeyhimle gördüm, şeyhimden başka bir şey tanımam, hep onu tanırım.” dedi. başka bir müritten de “allah mı büyük yoksa senin şeyhin mi?” diye sordu. bu mürid de “bu iki büyük arasında hiçbir fark yoktur” dedi.
ariflerden biri de “bu iki büyükten daha büyük biri lazımdır ki o farkı ortaya koysun” demiştir. nitekim buyurmuştur. şiir:
“ allah görünmediği için peygamberler onun naibi olmuşlardır. hayır böyle de değil. bu naible, naibin, naibliğinde bulunduğu kimseyi ayırmak çirkin şeydir. burada ikilik yoktur.” (cilt 1, sf. 324-325)
********************* yine dostların olgunlarından nakledilmiştir ki: bir gün kıskanç fakihler inkar ve inatları sebebiyle mevlana’dan: “ şarap helal mıdır veya haram mı?” diye sordular. onların maksadı şemseddin’in şerefine dokunmaktı. mevlana kinaye yolu ile “İçse ne çıkar: çünkü bir tulum şarabı denize dökseler deniz değişmez ve denizi bulandırmaz. bu denizin suyu ile abdest almak ve onu içmek caizdir. fakat küçücük havuzu şüphesiz bir damla şarap pisletir. böylece tuzlu denize düşen herşey tuz hükmüne girer. açık cevap şudur ki, eğer mevlana şemseddin şarap içiyorsa, herşey ona mübahtır. çünkü o deniz gibidir. eğer bunu senin gibi bir kızkardeşi fahişe yaparsa, ona arpa ekmeği bile haramdır.” buyurdu. (cilt 2, sf. 72)
yine buyurdular ki: mevlana şems-i tebrizi’nin kimya adında bir karısı vardı. bir gün şems hz.lerine kızıp meram bağları tarafına gitti. mevlana hz.leri medresenin kadınlarına işaretle: “haydi gidin, kimya hatun’u buraya getirin. mevlana şemseddin’in gönlü ona çok bağlıdır” buyurdu. bunu üzerine kadınlardan bir grup, onu aramaya hazırlandıkları sırada mevlana, şems’in yanına girdi. şems, şahane bir çadırda oturmuş, kimya hatunla konuşup oynaşıyor ve kimya hatun da giydiği elbiselerle orada oturuyordu. mevlana bunu görünce hayrette kaldı. onu aramaya hazırlanan kadınları da henüz gitmemişlerdi. mevlana dışarı çıktı. bu karı- kocanın oynaşmalarına mani olmamak için medresede aşağı yukarı dolaştı. sonra şems: “İçeri gel!” diye bağırdı. mevlana içeri girdiği vakit, şems’den başkasını göremedi. bunun sırrını sordu ve “kimya nereye gitti?” dedi. mevlanaşems: tüce allah bizi o kadar sever ki, istediğimiz şekilde yanımıza gelir. şu anda da kimya şeklinde geldi.” buyurdu. İşte beyazid-i bistami’nin de hali böyle idi. allah ona daha sakalı bitmemiş bir genç şeklinde göründü. (cilt 2 sf. 69-70)
Bu konular konuşulacak ama hiçbir zaman bitmeyecek.Birileri mevlanayı
bıraksada kendisine hemen başka tağut edinecek.Bu kısır döngü devam
edecek gidecek.Konu başlığı dikkatini çekip sadece bu konuları okuyan
şartlanmış,kayıtsız hayranlar var ülkemizde.Kur'anı okumadan,Allah'ın
mesajını bilmeyen insanların bu tip yazıları sadece mevlana
düşmanlığı,peygamber düşmanlığı olarak gördüğünü çok iyi
biliyorum.Benim düşüncem kişileri kötülemekten çok Kur'andaki ayetleri
ısrarla yazmamız daha yararlı olacaktır.Yada kişiler hakkındada
birşeyler yazıyorsak altına ilgili ayetleri yazmamız...
Ister Mevlanayi, istersen bir baska Ask Ehli sahsiyetleri
kötülemek amacli binlerce yazi dizisini Internet sayfalarinda
yayinlayabilirsin. Zamaniza yazik ettiginizi, belki bugün olmazsada
mutlaka birgün,siz anlayamazsanizda size anlatacaklar.
Kimler anlatacak derseniz; size sizi sizinle sizde olanlar! Basinizi her yastiga koydugunuzda bunu bir düsünün.
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
asd dost
Bu ayetleride dah oncede yazdim ama tekrar hatirlatayim. Mevalanayin bu kadar savunma isteginiz anlamakda zorlaniyorum. Allah diyorki Kurana uyun oyle degil mi ?
"Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu birakip da baska dostlarin peslerinden gitmeyin. Ne kadar da az ögüt aliyorsunuz!" (7/3)
43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
Simdi bundan daha guzel tavsiye olur mu. Biraz once bir dostun aktardigi yazida oldugu gibi Vahiyle ile Kitaplarimi yazdim diyen, Mevalana, Said Nursiyi dost edinmeden dini Allah has kilip olcuyu Kuran almaliyiz. Oyle degil mi
Cunku Imtihan ondan yapilacak Yoksa Mevalananin, yada Said Nursinin vahiyle yazilan kitaplarindan degil.
saygilar
nuri
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
konu imtihanin nerden yapilacagi ile ilgili degil. Elbetteki
ölcümüz Kuran´an olacaktir. O halde heppimizin ölcüsü Kuran olsun ve
Kuran ögretilsin, sana, bana göre anlayistan uzak olmak sartiyla.
Yine ayetleri siralamissin, Nuri dost. Eline saglik, ama, ordaki ayetleri bende "sizleri" anlatiyor seklinde de yorumlayabilirim.
anlaşıldığı kadar kuran bilginiz ve anlayışınız gelişmiş ve bizlerde sizin bu güzeliğinizden faydalanmaya çalışıyoruz onun için sag olun
konuları daha uygun bir ulsub ile ifade edilebilirse ki sizde o güzeliği kuran bilginizden var olduğu kanısındayım
şimdiden teşekkürler
selam ve dua ile
__________________ Allah'ın sözünü değiştirmek isterler. De ki: "Siz asla bizim peşimize düşmeyeceksiniz! Allah daha önce sizin için böyle buyurmuştur.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
Selâm Dostlar ve radyoman
Alıntı yaptığın bu türlü ifadeler, tasavvufçuların kitaplarında bol olup, hikmetli~batınî ilimlerden olarak geçmekte! biz kim? onu anlamak kim? diye savuşturulmaktadır! sevgili, vuslat, gerdek, kadın, gençoğlan vb. surette görünen de; hizb-i şeytanın şeytanlarından biridir hiç şüpheniz olmasın! bu ahmaklar da, cinlerin yetiştirmesi olan çömez sapıklardır! uyduruk(yûftera) hadislerle besleyip büyütürler, sonra da bulutların üstünden: "ben senin rabbinim" derler! tek cenahtan gelen ses kendini güya ele verir :))) sonra da çömez der ki: "defol bre lâin" :))
Gördünüz mü? adamımız nasıl uyanık değil mi? işte bu zat-ı cindarlar lehine! gerideki teba da böylesi verilerle yetiştirilirler. Ne oldu? bu şeyh efendiden şeytan dahi kurtulamadı :)) onlar şeytana bile pabucunu ters giydirecek uyanıklar mı ki? başçoban iblis-i lâin, sürüsünü öylesi farklı şekillerde güder ki!? numaralarını ancak mahşer yerinde fark edebileceğiz! sürü, farklı farklıdır.. Kimi din adına savaşır, kimi de dinsizlik adına..
İşte tüm bu oyunları bozanlar da; gerçek elçilerden başkası değildir! O halde qur'an~furkan'dan başkası bizlere haram olmalıdır değil mi?
Tüm gerçek elçilerimize; bizlerden salat&selam olsun inşaaAllah!
Hakk sahibimiz olan Allah C.C hazretlerine de; sonsuz ve sayısız "hamd ile şükürler" olsun inşaaAllah!
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
Bunların yazdıkları vahy ile gelmiş. Ama Kitaplara imana eklenmemişler nedense. Kuran tartışılıyor bunların yazdıkları korunuyor. Bu millete yazıklar olsun.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma