Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Gayette ispatlarım evi istersen tarif bile ediyim içindeki tuvaletine kadar.. Mercedeslerin içindeki özel iç dizaynları anlatiyim. Fem dershanesinden kurtulmaya çalışanları gösteriyim .. Neyin ne olduğu biliniyor kardeş Bir bildiğimiz var ki konuşuyoruz . . .
Çok laf yalansız Çok para Haramsız olmaz antifereç kardeş . Son sözüm de bu Allah yolunuzu açık etsin daha da yorum yazmam bu konu hakkında görünen köy kılavuz istemez . İyi akşamlar .
kardeşim söz islam hukukunda mücerret delil değildir. hele internette asla varsa kardeşim hoca efendiye ait tapu ve arabalar gel beraber ipliğini pazara çıkaralım...
ha birde efendimizi unutma fakir bir çobanken daha sonraları fedek arazilerinin sahibi oluyor... o da mı haram yedi haşaaaa...
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
antiferec yazdı
----------------------
arkadaşlar bildiğiniz bi şeyler varsa yazın paylaşalım ama belgeli
olsun...
yok amerikada yok bekar yok papa ile görüştü gibi mesnedi islama
aykırı olmayan şeylerle değil. aklı başında olsun...
-------------------------
bir adamda ya terbiye olur ya izan
bu adam bu anlayışla ne müslüman ne anlıyor davadan
ne söylediklerinde mesnet var, ne iddaalarında gerçekten pay
gazete sahibinden araba ev mi sorulurmuş
değilse ilanların parasını kim veriyor sütun santimi milyondan
doğru, okulları yaptıran hayır sahibi, malını bağışlayan
bunlarda üstüne konup holding yapan
yok ispatla yok, yok kendinden delil tanımları
söz namustur bulunduğun örfte, namus kuran
birde peygamberden örnek veriyor
kuran adına ondan bundan
ne anladğı var sünneten, ne farzdan
abilerde kalite dibe vurmuş demekki
eskiden barındırmazlardı bu kadar cahili
adam savunacam derken şeyhini
mushafı kayıp etti
burada misyonerden kurtaracaz diye uğraşırken dini
biz yaşamlarını savunuyorduk bunlar satmışlar kendilerini
bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum
daha ağır laflar geliyor aklıma
günaha sokmayın insanı ramazanda
peygamberimiz çok farklıdır bahsettiğin insan çok farklıdır.
Bak antifereç kardeş sakın yanlış anlama benim amacım senle münakaşa etmek değil. Ben savunduğunuz insanı sevmeyebilirim ama benm herkese saygım vardır ona da saygım var.
Tabi ki sevdiğin insanı savunuyorsun bu çok doğal. Ama bazı gerçekleri de göz ardı etme lütfen . Bilmediğin ve bilmediğimiz o kadar çok şey var ki ben sadece bildiklerimi söyledim atıp tutmadım . Ben çıkıp bağ bahçesi var demiyorum çünkü onların gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Ama bu söylediklerim gerçk sen ne kadar inanmak istemesende. Neyse antifereç kardeş uzatmamızın bir alemi yok .
Katılma Tarihi: 06 nisan 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 8
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bir insan hadisle rivayetle amel ediyorsa o insan sadece zanna kapılıp gidiyor demektir.. Bir müslüman gerçekten müslümansa, Kuran'ı Bilmesi uygulaması anlaması gerekir. Sorulan soruya, hadisle-rivayetle cevap veren biri kesinlikle Kuran okumamış veya okuyupta anlamamış birisidir. Doğruluğundan emin olmadığımız bilgiler sadece zandan ibarettir.
Dünyanın öküzün boynuzları arasında veya balığın sırtında olduğunu savunan insanların diyer yazdılarının doğruluğuna nasıl emin olabiliriz.?
Gülen hoca malesef sadece zannettikleriyle yaşıyor. Anlatıp anlatıp ağladığı olayların gerçekten yaşanmış olaylar olup olmadığı bile meçhul. Kusura bakmasın Malesef yaptığı şey İSLAM a hizmet değil. Tam tersi atalarının dinine hizmet. Akıl olmadan(neden-sonuç ilişkisi olmadan) İslam olmaz. bir bilgisayar veya bir gemi neyin eseri. İslamın mı insanınmı ? insan dahi İslamın eseri. İslamsa Allah ın kanunları.
Her koyun kendi bacağından asılır. Ne Gülen hoca nede başkası bizi cehennemin kapısından döndüremez. Veya cennete sokamaz. Kuran ı okuyup anlayan biri, aslında Kuran ın önümüzdeki gerçkleri farketmemiz için bize telkinde bulunduğunu görür.
Kuran görmeyene göz olmak için var. Aslında her şey ortada. Bir sivri sinek ile Allah ın ne demek istediğini bilim adamlarımı biliyor yoksa Gülen hoca mı?
şunu farkettim ki, takipçileri konuyu hep fethullah gülene inanıp inanmamaya getiriyorlar. Sadece bu forumda değil..
asıl sorun fethullah gülene inanıp inanmamaktan daha derin malesef.islam anlayışında yanlışlar olup apaçık ayetlere gözlerini yumanlar, elbette ki fethullah gülenin maddi yanlışlarını bile görmeyeceklerdir.
görmeye de niyetli değiller zaten. birisine aşık olunduğunda rasyonaliteyi kaybetmek çok kolay.
diyelim ki dinlerarası diyalog konusunda, kuranda , yahudilerin ve müşriklerin düşman olduğu , hristiyanların daha yakın olabileceği var..
diğer yandan diyalog kurulanların sürekli istekler belirtip kendileri gibi müşrik yapana kadar uğraşabilecekleri de var..
peki fethullah gülen cemaati hangisini yapıyor ? ahh biz güveniyoruz ya iyi olandır kesin.. konu bitmiştir.. konu fethullah gülenin putlaştırılma aşamasında bitmiştir.. putun ne olduğu konusundaki cahillikleri de geçerli bir bahane midir?
putlaştırma aşamasını es geçip , diğer mevzuları konuşabilir miyiz ? -bence zor,ve gereksiz. kendileri de belirttiği üzere hallerinden memnunlar, niye değişsinler ki ?
"Allahım bizi doğru yola ilet" diye dua ediyoruz. Allah duamızı kabul etsin. amin.
2-186: "Eğer kullarım sana Benim hakkımda sorular sorarsa -(bilsinler ki) Ben
çok yakınım; dua edenin yakarışlarına her zaman karşılık veririm;
öyleyse onlar da Bana karşılık versinler ve Bana inansınlar ki doğru
yolu bulabilsinler."
Ya arkadaş ne anit imiş bu Ferecin antisi! atakanın gösterdiği linktekiyi yazıyı okumadın galiba. Yazıyı yazan yazara yüklenmişsin. İyi de yazıyı yazan adamcağız bu yazdıklarını zaten senin gazetenden alıntılamış. Sen önce bunlara bir cevap ver bakalım. Önceleri yahudi mafyası diye haber yaptığınız sonra da senin FG ye kitap yazdırıp, sponsor olup, baskısını bile yapan bu ADL neymiş, kimmiş ona cevap ver. Nasıl oluyor da FG bir mafyayla iş birliği yapabiliyor? Bunların cevapları nerde? Nanay, yok. Çünkü bu gerçekler hoşunuza gitmez. Tapındığınız putlara halel gelmesinden korkarsınız siz! Onun içindir ki ne yaparsa yapsın bu FG denen ajan sizin için hiç sorun olmaz. Çünkü sizde ki mantık, abi ne derse doğrudur, ne yaparsa doğrudur mantığıdır. Siz şimdi bırakın FG ye karşı olan sorumluluğunuzu falan, Allaha ve Onun kitabına olan sorumluluğunuzu bir sorgulayın. Düşünün bir şöyle, sizin rabbiniz Allah mı yoksa FG denen adam mı?
Kitapta konu bütünlüğü yok...Anlatım kalitesi zayıf...Kahramanların gündelik işlerinin betimlemesi çok fazla...gereksiz gereksiz betimlemeler...Cemaatle ve şakirdleriyle ilgili bilgiler çok az...Cemaatin eksisi artısının birey üzerindeki etkisi çok az anlatılmış...düşündürme yok..İnsan neyi eleştireceğini bilmiyor...Daha iyi olabilirdi...Cemaat için yazılmış bir kitap sanki ana kahramanın yaptıklarını önümüze dökmüş,davranışlarının neyden kaynaklandığı belli değil...hiç beğenmedim...boşa para verdim...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma