Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
Herşeyi kişiselleştirme senin benim için örnek model oluşturman önemli bir nevi zihniyetin o açıdan benimle uğraşma sözünü üzülerek geri çevireceğim.
Ve "kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla" kısmına hayırlısıyla geçiyoruz.Bu ifadeye kızıp sakın burada "ben ne kızım nede gelin" demezsin umarım:)
Blindpoint,
Çağın hastalıkları konulu başlığı bir "özeleştiri sahası" olmasını umud ederek açmıştım ve çoğul ifadeler kullanarak konunun monolog olmamasına çalıştım fakat tam manasıyla başarılı olduğumu söyleyemem.
Özeleştiri yaşantımızda devamlı terketmemiz gereken bir kavram olmalı.Hanifliği sorgulayacılık olarak görüyorsanız öncelikle kendinizi sorgulamalısınız.Siz ne kadar adamsınız? Ne kadar müslümansınız? Öncelikle bunların eleştirisini yapmanız bakış açınızı büyük ölçüde değiştirecek ve daha az hata yapmanızı sağlayacaktır.Ayrıca bir takım virüslerin etkilerinden böylelikle kurtulacak sadece taşıyıcı olmakla sınırlı kalacak bedenleriniz.
Ne yazıktır ki haniflik bir sıfattan öte bir din yada bir mezhep olarak algılanmaya başlandı.İlk önce haniflik ibaresine karşı çıkıldı sonra dinleştirildi en sonunda da mezheplere ayrıldı.Kendisine hanif diyen bir çok kişi güzel din İslam’ı daha fazla bölmek dışında birşey yapmadılar.Hanif adayları kendilerine Kur’andaki hanifliği değil,kendilerine hanif denilenleri model aldılar.Haniflik bir müslümanda olması gereken çekirdek özelliklerden biri olması gerekirken ona başka misyon ve saçma eklentiler eklediler.Oysa bir hanif sadece dini Allah’a özgüler bu tanımı dahada zorlaştırmak,gereksiz uygulamalarla marjinal hale getirmez,arı duru din ifadesinden de bunu anlamalıyız.
Kişi din hakkında farklı düşünmce ve uygulamalarını o tertemiz katıksız “haniflik” kavramının içine bulaştırmamalıdır.Aksi halde haniflik kavramını tanımayan duymayanlar için olumsuz örnek teşkil edecek ve dolayısıyla vebal altında kalacaktır.Bu manada kişisel sorumluluğun önemli olduğu kanaatindeyim BlindçiğimJ (hemen kızma kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla yapıyoruz yaJ )
Off mesai bitmiş sonra devam edelim inşaAllah...
|