Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 08 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 45
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Hüküm sadece ve sadece Allah'ındır. ve onda da kimseyi ortak etmez. ve Peygamberde ancak ve ancak Kur'an'la hükmetmiştir. sana tavsiyem Kur'an oku ve anlamaya çalış kutupcu kardeş.
MAİDE SURESİ 99.
Peygamber, vahyi tebliğ etmekten başka bir şeyle
yükümlü değildir: ve Allah, sizin açıktan yaptığınız her şeyi ve bütün
gizlediklerinizi bilir.
Başka bir şey demeye gerek var mı?
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Yunusemre yazdi:
Bence yok, kuran ayetleri Hz. Ibrahim'in putlari yikan baltasi gibi cok keskin, Peygamber, vahyi tebliğ etmekten başka bir şeyle yükümlü değildir: ve Allah, sizin açıktan yaptığınız her şeyi ve bütün gizlediklerinizi bilir.Maide 99
Olay bitmistir, butun putlasmis diger dusunceleri bu ayet balta gibi kirip yikiyor.. Baska soze gerek yok..
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
gercek_neyse Yazdı:
Hüküm sadece ve sadece Allah'ındır. ve onda da kimseyi ortak etmez. ve Peygamberde ancak ve ancak Kur'an'la hükmetmiştir. sana tavsiyem Kur'an oku ve anlamaya çalış kutupcu kardeş.
Hüküm sahibi tabiki Allah Tealadır ve hükmünü açıklayan tebliğ eden izah eden Peygamber efendimizdir. O nun izahından koparsanız hidayete eremezsiniz. Elbette Kuranı Kerimin tefsirlerini hadisler ışığında okuyup anlamaya çalışıyorum. Zira mealler yanlış anlaşılabilir ama tefsirlerde müfessiririn izahı vardır.
7/158. De ki: "Ey insanlar! Doğrusu ben, göklerinve
yerin
hükümranı, O'ndan başka tanrı bulunmayan, dirilten
ve öldüren Allah'ın, hepiniz için gönderdiği
peygamberiyim.
Allah'a ve okuyup yazmasi olmayan, haber
getiren
peygamberine (ki oda Allah'a ve
sözlerine
inanmıştır)
inanın; ona uyun ki doğru yolu bulasınız."
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
yunusemre Yazdı:
MAİDE SURESİ 99.
Peygamber, vahyi tebliğ etmekten başka bir şeyle
yükümlü değildir: ve Allah, sizin açıktan yaptığınız her şeyi ve bütün
gizlediklerinizi bilir.
Maide 99. ayetin tam Türkçesi aşağıdadır.
''Peygamberin üzerine düşen ancak tebliğdir. Allah, sizin açıkladığınızı da, gizlediğinizi de bilir.''
Nedense kendi kanaatinizi güçlendirmek için ''vahyi'' kelimesini eklemişsiniz. Oysa ki ayet benim yazdıklarımı yalanlamıyor. Peygamberimizin görevi Allah'ın dinini tebliğdir. O'nun sözleri ve yaşamı Kuranla ve Allah'ın rızasıyla çelişmez. Aklı olan hiç kimse islam dinini Peygamberimizden ve O'nun tüm insanlar için örnek olan yaşamından soyutlayamaz. Yani şuna mı inanıyorsunuz: Vahiy geldi, (haşa) Hz. Muhammed insanlara okusun sonrada kendi hallerine bırakıp bir kenara çekilsin? Ya hu hiç böyle bir şey olabilir mi? Her inen ayeti ilk olarak Peygamber efendimiz ayrıntılı olarak ümmetine açıklamış, hatta her gün sorulan binlerce soruya cevap vermekte çoğu kez yorgun düşmüştür. Ashabı Kiram neden soruyordu eğer peygambere gerek yoksa? Böyle düşünmek Hz. Muhammed'e hakarettir. Haşa sanki Peygamberimiz padişahın fermanını okuyan sıradan bir tellal. Kuranı Kerim hiçbir şeye muhtaç değildir, biz Kuranı doğru anlamaya muhtacız.
Arkadaşlar Kuranı Kerimin işinize gelen değil tamamını okuyunuz. Aşağıda Peygambere itaat ve O'nun vazifesinin genişliğini ifade eden yüzlerce ayeti kerimeden bir kaçını yazıyorum. İnşallah faydası dokunur.
''Allah’a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin.'' Ali imran-132
''Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar.(8) Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin.'' Ahzab-56
''Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan,
onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitab ve hikmeti öğreten bir
peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha
önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.'' Ali-imran-164
''Andolsun, sizin için,
Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için
Allah'ın Resûlü’nde güzel bir örnek vardır.'' Ahzab-21
''Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı;
Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir
kandil olarak gönderdik.'' Ahzab-45-46
''Peygamber, arkanızdan sizi çağırırken siz durmadan dağa yukarı kaçıyor,
hiç kimseye dönüp bakmıyordunuz. Bundan dolayı Allah, size keder üstüne
keder verdi ki, (bu durumlara alışasınız ve daha sonra) elinizden
gidene, ve başınıza gelene üzülmeyesiniz. Allah, yaptıklarınızdan
hakkıyla haberdardır.'' Ali imran-153
''İçlerinden Peygamberi
incitenler ve: 'O (her sözü dinleyen) bir kulaktır' diyenler vardır. De
ki: 'O sizin için bir hayır kulağıdır. Allah'a iman eder, mü'minlere
inanıp-güvenir ve sizden iman edenler için bir rahmettir. Allah'ın
elçisine eziyet edenler... Onlar için acı bir azab vardır.'' Tevbe-61
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma