Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla
Selam arkadaşlar,
selam aramıza yeni gelenler,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
Bildiğiniz gibi konuyu yazan, yani başlatan benim (sebemelikesi), bu konuyu hazırlarken amacım ve niyetim inandığım bu bilgiyi, samimi olan tüm kardeşlerimle paylaşmak, vede Allah’ın koymadığı bir yasağı/haramı koymaya çalışanların yaptığı hatayı hatırlatmaktı.
Konuyu baştan beri takip ettiyseniz, savana kardeşi bir türlü ikna edemedik, dost1 hocamdan Allah razı olsun konuyu o kadar güzel ve net açıklamış ki, ama yazık ki sayın savana bir türlü ikna olamamış, benim anlamakta zorlandığım şu, yazımı hatırlıyorsanız, ben şöyle bir ifade kullanmıştım; Benim Rabbim inancımdan dolayı kıldığım namazın, hesabını sormaz, ama ya kılmam gerekiyoda kılmıyorsam, o zaman hesabımı nasıl veririm, düşüncesiyle başlamıştım dedim.
Şimdi yazdıklarımı tekrar ederek vaktinizi almak istemem, fakat şunu da söyledim; Allah her şeyi yazdı da bu çok önemli konuyu unuttu mu? haşa, neden bildirmedi dersiniz. Bazı arkadaşlar yazımı lütfen zahmet olmazsa bir daha okusunlar, daha da önemlisi Kuran’ı çok iyi okusunlar.
Ağır ağır, tertil tertil, sanki yeni inmiş gibi, anlamaya çalışarak okursak, inşallah anlarız vede anladığımız gibi yaşarız.
Aslında sorun nerde biliyormusunuz? sorun bir türlü kurtulamadığımız ilmihal bilgilerinde.
Konuları direk Kuran’dan okusak, bunlar belki de hiç yaşanmayacak, insanlar fırkalara ayrılmayacak, falancanın filancanın, sözü değil, Allah’ın sözü geçerli olacak.
Şimdi olayı kişiselleştirmek istemiyorum fakat, söylemeden de geçemeyeceğim, ben sayın savanaya şunu söylemek istiyorum, konu açıldığından bu güne kadar sizin savunduğuz tek şey Tahir olma durumu, konu sizin dediğiniz gibi olsa bile, ki! ben öyle düşünmüyorum, ortada net bir şekilde haram yok.
Böyle bir ayet yoksa demek ki tartışılacak bir şeyde yok, konu kısır döngüye dönüştü, aynı ayetler yazılıp duruyor, artık herkesin görüşü açıklandı.
Bence artık bırakalım herkes inandığı gibi yaşasın, belki benim bu yazımdan sonra birileri doğrudur; Rabbim neden yasak etsin, bana bu halde namazı diyip, namazına devam edecek ve fikri değişecek, fakat sizin sürekli öne sürdüğünüz, Tahir olmama durumu konuyu içinden çıkılmaz bir hale sokuyor, kafalar bir daha karışıyor.
Dediğim gibi artık bırakalım inanan inandığı gibi yaşasın en doğrusu da bu değimli?
Maide 3 Şunlar size haram kılınmıştır: Boğazlanmayarak ölmüş hayvanın eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlananlar, bir de boğulmuş yahut vurulmuş yahut yuvarlanmış yahut süsülmüş yahut canavar yırtmış olup da canı üzerindeyken kesemedikleriniz, dikili adak taşları üzerine boğazlanan hayvanlar, fal oklarıyla kısmet paylaşmanız... Bütün bunlar birer fısktır, yoldan çıkıştır. Küfre batmış olanlar bugün dininizden ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim. Şu da var ki, her kim ciddi bir açıklıkla yüzyüze gelir de günaha kaçmak maksadı olmaksızın onlardan yemek zorunda kalırsa, elbette Allah Gafur ve Rahim'dir.
Allah haramları kur’an da bildirmiş, bizim eklemek yada çıkarmak gibi bir haddimiz olamaz.
En doğrusunu Yüce Allah bilir.
Sevgi ve saygıyla Allah’a emanet olunuz
__________________ "De ki: "İbadetiniz olmasa Rabbim size ne diye değer versin?"
|