Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
buminim Yazdı:
selam
ben bu forumdan sonra ilk defa bu şekilde namaz kıldım ve o gece rüyamda namaz kılarken (çok özür dilerim) seccademe bi başkası idrarını yapıyodu ve bundan çok etkilendim bir dahada o şekilde namaz kılamadım.
Bu arada ben namaz kılarken örtünmüyorum normalde örtülüyüm,bulunduğum yer temiz olduğu sürece seccadede kullanmıyorum namaz sonunda tesbihte çekmiyorum. Yani namazımı anladığım şekilde kılıyorum.
Hala kafamda soru işareti o rüyayı niye gösterdi Allah yalnış bişeymi yaptım. Acaba bu bi işaretmiydi Allah yalnış yaptın ilknur mu diyodu
Yada ben çok çelişkide kaldım onun etkisimiydi Bu bi imtihanmı yoksa ??Yoksa kıldığım namaz şeklindenmi? daha önceleri böyle bir rüya görmemiştim
doğrusunu Allah bilirde Bneda bilseydimde Allah ta benden razı olsaydı keşke
|
|
|
Selamlar, buminim kardeş
Yazının ilk satırlarını okurken hemen rabbime şükürler olsun bir kardeşime daha vesile oldum diye sevinirken yazının devamını okuyunca hemen üzülmeye başladım.
Bak kardeşim, Allah namaz kılarken sinenin özünde yatan huşuya bakar. Ne senin başındaki örtüye ne yere sardığın renkli seccadene, nede ne kadar kıldığına bakar. Namaz Allah ile buluşma anıdır. Namaz kulun Allaha en yakın olduğu andır. Kulun istek ve arzularını Allaha ulaştırdığı mekândır. İşlediği günahların tövbe kapısıdır. Namaz, dünyada hiçbir eşi benzeri olmayan, fakat her an muhtaç olduğumuz tek dostumuz Allah ile buluşma anıdır. O öyle bir dost ki her türlü sıkıntınızı paylaşabileceğiniz derdinize şifa olacak tek merci işlediğimiz her hatanın, günahın affını istediğinizde sizi affedecek kadar büyük olan Allah’ la dertleşme saati.
Şimdi namazı bu yönüyle düşünemeyen insanların, namazı ödenmesi gereken bir borçtan ibaret olduğunu savundukları içinde şu halde namaz olmaz bu halde namaz olmaz diye Allah adına iftirada bulunup Allahın haram kılmadığı ibadeti haram kılarak, insanları da bu iftiralarına ortak etmişler.
2/92/45 Sabırla, namazla Allah'tan yardım dileyin, şüphesiz bu, (Allah'a) saygı gösterenlerden başkasına ağır gelir.
2/92/153 Ey inananlar, sabır ve namazla (Allah'tan) yardım isteyin, muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir.
4/98/102 Sen de içlerinde bulunup onlara namazı başlattığın zaman onlardan bir bölük seninle beraber namaza dursun ve silâhlarını da yanlarına alsınlar. (Namazda olanlar), secde edince arkanıza geçsinler; bu kez namaz kılmayan öteki bölük gelsin, seninle beraber namaz kılsınlar, korunma(tedbir)lerini ve silâhlarını da alsınlar. İnkâr edenler istediler ki siz silâhlarınızdan ve eşyanızdan gaflet etseniz de birden üzerinize bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silâhlarınızı bırakmanızda size bir günâh yoktur. Ama korunma tedbirinizi alın (uyanık bulunun). Allâh, kâfirlere alçaltıcı bir azâb hazırlamıştır.
4/98/101 Yeryüzünde sefere çıktığınız zaman inkâr edenlerin size bir kötülük yapmalarından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günâh yoktur. Muhakkak ki kâfirler, sizin açık düşmanınızdır.
Bütün bu ayetleri incelediğimizde görüyoruz ki namazın hiçbir halde terki geçmiyor. Rabbim böyle önemli bir konuda bizi mutlaka uyarırdı.
Bundan daha önemlisi de başta da söylediğim gibi namazın gerçek manasını, anlamını kavrayabilirsek bütün bunların ne kadar anlamsız olduğunu da anlarız. Yaratan bizim her hal ve durumumuzdan haberdar olandır.
Bizim her an ve her zaman rabbimize ihtiyacımız vardır. günlerce bundan uzaklaştırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
Gördüğün rüyaya gelince, içinde bulunduğun durumdan dolayı fazlaca karmaşa yaşamandan kaynaklanan bir durum olsa gerek. Bir sınavdan geçiyorsun inşallah başarıyla verirsin sınavını
5/110/91 Şeytân, şarap ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allâh'ı anmaktan ve namazdan alakoymak istiyor. Artık (bunlardan) vazgeçecek misiniz?
4/98/103 Namazı bitirdiğiniz zaman ayakta, oturarak ve yanlarınız üzerinde (uzanarak) Allâh'ı anın; güvene kavuştunuz mu namazı (tam) kılın. Çünkü namaz, mü'minlere vakitli olarak farz kılınmıştır.
Allah inanların daima yardımcısıdır.
Allah yar ve yardımcın olsun Allaha emanet ol.
__________________ "De ki: "İbadetiniz olmasa Rabbim size ne diye değer versin?"
|