Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 31 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 380
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
BAKIN 3 SAYFADIR SADECE BOS LAF KONUSMUSUNUZ...HALK ARASINDA BIR SÖZ VARDIR BILIRMISINIZ..IT ULUR KERVAN YURUR DIYE.SADECE SÖZ VE EMANIYECILERIN BILGISI ...HANS INIZ SIZE NEYI ÖGRETIYORSA ALIN BU SEYTANIN HANIFLIGI GERÇEK KURANDAKI HANIFLIGI CÖZEMEMISSINIZ VEDE ISLAM OLAMAMISSINIZ.TABI OLAMAZSINIZ NEDENMI SIZ ALLAHIN SECTIGI ZIKIR EHLINE BILMEDIKLERINIZE SORACAGINIZA (Mihmandar)
Şimdiye kadar yaptığınız dalavere yetmedi şiimdide iftira kampanyasına başladınız.
Bu forumda hans hakkında ayne sizin putunuz iskender gibi olduğuna dair sayfalarca yazı yazıldı
cesaretleri var ama bakacak ... yok.kafalarına göre peygamber üreten birisinden ne bekliyorsun anlamış değilim. nasılsa sapıtmışlar,bırak cehennemlerine kadar yolları var.taptıkları onları kurtarmayacak.
ben hala bunların beratlarını neden AMERİKA'dan aldıklarını düşünmekteyim. havası mı yoksa suyu mu? her amerika'ya giden vahiy almıyor. amerikada o kadar kişi var vahiy almıyor ama VAHİY KONSEYİ maşallah fiber optik kabloyla vahiy alıyor.
Katılma Tarihi: 31 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 380
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam sailamasr
Hz muhammedin, hak resul olduğunun kriteri,hata yaptığı konularda Allah tarafından uyarı alması ki bu ayetleri yazmayı dahi gerek görmüyorum
Resul olduğunu ve vahiy aldığını iddia edenlere,rableri şeytandan niçin herhangi bir uyarı yok.
Demekki bunların rabbi unutkan,strateji gereği açısından, insanları etkilemek için en azından bir kaç uyarı ayeti göndermeyi akledememiş.
Ben bile bu kadar basir bir şeyi akledebiliyorum ama, bunların rabbi şeytan zır cahil anlaşılan.Zaten Allah c.c. demiyormu şeytanın hilesi zayıftır diye
Alemlerin rabbi olan Allah c.c unutkan değildir
255- Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O'na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür.
Neden kendi beynini kullanamıyorsun? Bu konuda bir sıkıntın mı var yoksa?
İşte tarikatçılığın en kötü tarafı bu. En fazla -sadece taşıyıcı- olabiliyorsun. Örnekte görüldüğü gibi. Özgün bilgi yok, üretim sıfır. Hazır/paket bilgileri içselleştirmek en büyük ideal ve en ulvi ibadet.
Bu insanlar çoğunlukla ne taşıdığını da bilmezler. Onların tek bir onur ve gurur duydukları olay vardır o da taşıyıcı olmak. Zaten taşıdıkları şeyin içeriğine vakıf olsalar, onu içselleştirseler dışa da yansıtabilecekler ama dediğim gibi onlar sadece taşıyıcı. Bu kapasitesizlik eşliğinde başkalarının ağzından yaptıkları çağrı ne kadar iğreti duruyor ama bunu görmek için de bir takım meziyetlerin olması gerekiyor.
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Ne mihrmandara ne de bir başkasına hakaret etmek amacında değilim. Bu genelgeçer bir konu. Tarikatlardaki gerçek bu.
Tarikatlara ya kapasitesiz insanlar giriyor yada girdiklerinde kapasitesizleştiriliyorlar. Bunun bir zorunluluk olduğu da zaten hepimizin malumu. Fenafişşeyh olayı başka ne ki. Aklı devreden çıkarmadıkça makamat elde etmek mümkün değil. Gassal elinde meyyit olmak en temel kural malum.
En iyi mürit aklını en iyi bir şekilde devreden çıkarıp şeyhinin her dediğine amenna ve saddekna diyebilen mürittir. Şeyhinin sana yanlış gelen tavırlarına ve sözlerine "bir hikmeti vardır", "anlayamamam benim kafasızlığımdandır" denmesi mecburidir. İşte bu tür kişiliksizleştirme operasyonları sonrasında ancak gerçek mürid olabilirsin.
Tarikatlar afyondur. Tarikatlar din önündeki barikatlardır. İnsanları birilerine kul yapma kurumlarıdır. Şirki kurumsallaştırma aracıdırlar tarikatlar.
Neyse...
Mihrmandar kardeşim biraz da kendin olmaya ne dersin? Konular hakkında kendi fikirlerini yaz bakalım okuyalım. Belki beni de mürit yaparsın tarikatına:)
Neden kendi beynini kullanamıyorsun? Bu konuda bir sıkıntın mı var yoksa?
İşte tarikatçılığın en kötü tarafı bu. En fazla -sadece taşıyıcı- olabiliyorsun. Örnekte görüldüğü gibi. Özgün bilgi yok, üretim sıfır. Hazır/paket bilgileri içselleştirmek en büyük ideal ve en ulvi ibadet.
Bu insanlar çoğunlukla ne taşıdığını da bilmezler. Onların tek bir onur ve gurur duydukları olay vardır o da taşıyıcı olmak. Zaten taşıdıkları şeyin içeriğine vakıf olsalar, onu içselleştirseler dışa da yansıtabilecekler ama dediğim gibi onlar sadece taşıyıcı. Bu kapasitesizlik eşliğinde başkalarının ağzından yaptıkları çağrı ne kadar iğreti duruyor ama bunu görmek için de bir takım meziyetlerin olması gerekiyor.
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Ne mihrmandara ne de bir başkasına hakaret etmek amacında değilim. Bu genelgeçer bir konu. Tarikatlardaki gerçek bu.
Tarikatlara ya kapasitesiz insanlar giriyor yada girdiklerinde kapasitesizleştiriliyorlar. Bunun bir zorunluluk olduğu da zaten hepimizin malumu. Fenafişşeyh olayı başka ne ki. Aklı devreden çıkarmadıkça makamat elde etmek mümkün değil. Gassal elinde meyyit olmak en temel kural malum.
En iyi mürit aklını en iyi bir şekilde devreden çıkarıp şeyhinin her dediğine amenna ve saddekna diyebilen mürittir. Şeyhinin sana yanlış gelen tavırlarına ve sözlerine "bir hikmeti vardır", "anlayamamam benim kafasızlığımdandır" denmesi mecburidir. İşte bu tür kişiliksizleştirme operasyonları sonrasında ancak gerçek mürid olabilirsin.
Tarikatlar afyondur. Tarikatlar din önündeki barikatlardır. İnsanları birilerine kul yapma kurumlarıdır. Şirki kurumsallaştırma aracıdırlar tarikatlar.
Neyse...
Mihrmandar kardeşim biraz da kendin olmaya ne dersin? Konular hakkında kendi fikirlerini yaz bakalım okuyalım. Belki beni de mürit yaparsın tarikatına:)
Mihmandar kendi fikrini yaz deniyor gene kopyalamissin. Gene
"En iyi mürit aklını en iyi bir şekilde devreden çıkarıp şeyhinin her dediğine amenna ve saddekna diyebilen mürittir. Şeyhinin sana yanlış gelen tavırlarına ve sözlerine "bir hikmeti vardır", "anlayamamam benim kafasızlığımdandır" denmesi mecburidir. İşte bu tür kişiliksizleştirme operasyonları sonrasında ancak gerçek mürid olabilirsin"
SAYIN ALPEREN KARDESIM YAZILARINI OKUDUM SIZIN ASLINDA IYI NIYETLI VE SATILMIS OLANLARDAN OLMADIGINIZI HUSNUZANNIM VAR. SAYIN KARDESIM 1-) BIZ TARIKAT OLARAK BULUNAN BIR CEMAAT DEGILIZ. AMA TASAVVUFU BIR BUTUN OLARAK YASAYANLARIZ. YAZILARIMA GELINCE BIZ ILMI KURANI KERIMDEN VE IMAM-I MEHDI RESUL ISKENDER ALI MIHR HAZRETLERINDEN ALMAKTAYIZ.. BURAYA DA SADECE BIR KEREYE MAHSUS OLARAK SAHSI OLARAK YAZIYORUM.SIZIN BANA YÖNELTTIGINIZ SAHSI SORULARINIZA CEVAB VERMEK ICIN.BIZ KIMSEYLE POLEMIK VE SAHSI HAKARETLERE GIRME DIYE DERDIMIZ YOK CUNKI BIZLER KURANIN BUTUNUNE IMAN EDEN GERCEK HANIF MÜSLAMANLARIYIZ.......
Once Hansci hanifler simide Iskenderci Hanifler. Iskender ne zaman hanif oldu. Hansin gitari esliginde Iskenderin Resulluk sarkisi makamida Kurdiv-i Cavcav makami .
Rum Suresi 30. O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah'ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.
Zuhruf 26- Bir zaman İbrahim, babasına ve toplumuna şöyle demişti: "Ben, sizin taptıklarınızdan uzağım."
Senin kendi fikrin yok mu abicim? Ne diye başkalarının ağzıyla bizimle konuşmaya çalışıyorsun? Önce bu soruma cevap ver.
Ve sorduğumuz sorulara öyle copy paste, kelalaka cevaplar da yazma.
Biz Ayberkçi falan da değiliz. Şeyhimiz, efendimiz, pirimiz, sultanımız falan da yok. Biz sizin gibi zihinlerimizi birilerine ipotekleme derdinde de değiliz. Bizim zihnimiz özgür, sizinki gibi köle ve mahkum değil.
Önce forumu bi oku. Sonra yorum yap. Çok komik duruma düşüyorsun. Kimi neyle suçlayacağına sonra karar ver. Davet edilmiş ve gelmiş. Bizi irşad edecekmiş. E haydi et bakalım. Et ama kendi fikirlerinle et.
Eğer kendine güveniyorsan kendin olarak yazış bizimle. Alıntılarla yazışmak basit, sığ, çapsız adamların işidir. Bunu da unutma.
ALINTI YAPMA. EĞER BİR BEYNE SAHİPSEN KENDİ FİKİRLERİNİ YAZ.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma