Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam dostlar,
öncelikle özden fikirlerinde haklısın, bizler çoğu zaman bu büyük gaflet yaşıyor vede teferruat olarak görülen bu asıl ana maddeyi atlıyoruz..
Sanat evrenseldir, kesinlikle hiçbir ideolojiye alet edilmemelidir. Ali Aksoy arkadaşımızın sanatsal yorumunu çok beğendiğimi dile getirmiştim. Ama hatam şu önemli noktayı atlamak oldu. Bu önemli ve hassas nokta şudur ;
Bu site vasıtasıyla kişiler eğer birbirlerini Allah dışında biryerlere davet ediyorsa, vede davet edilenlerde buna iştirak ediyor ise bu sorgulanmalı hatta gerekirse imha edilmelidir!! sebebi şu ki, şirk Allah için en öncelikli konu olmakla beraber din olgusunun algılanışında da en üstte tutulması gereken kavram ve tehtiddir.
hiçbirimiz muhteşem insanlar değiliz, çoğu zaman herne kadar fikirlerimiz tartışılıyor isede, burda beyanlarda bulunuyor olsakta çok çetin bir okulun talebeleriyiz. buna bağlı olarak gaaflet deryasına çoğu zaman düşer, görmesini bilirsekde o vahim surumdan kurtuluruz. Nitekim bende bu gafletin uykusundan uyanmış biri olarak söylemeliyimki, sanatı vasıtası ile bizleri bir felsefeye ve ideolojiye davet eden arkadaşımızın yapmış bulunduğu harekete iştirak etmek büyük bir hatadır..
bu sitede bu kadar hassas olguları görebilmemizi sağlayan dostlar var demekki. O kadar ince bir çizgi üzerinde bulunmaktayız ki, bazen bilinç sınırlarının dışına çıkan bir perde ile gözlerimiz mühürlenebiliyor. Buda belki bizim aslında ne kadar eksik olduğumuzu gözler önüne seriyor...
Uzun lafın kısası özden dostumuzun bu yaklaşımı tamami ile kabul ediyorum. Burada hatalı olan(büyük bir hata) yaklaşımımı tekrar gözden geçirip analiz ederek konunun mühim olduğunu anlamış bulunmaktayım.
Allah dışında başka felsefelere ve inançlara davet eden olgulara iştirak etmek vede bunun dile getirilmeyişi büyük bir yanılgıdır...
sayın Ali Aksoy, sanatsal yorumunuzu hayranlıkla irdeledim, ancak yukarıda belirttiğim gibi kesinlikle geç farkettiğim bir şey var, davet ettiğiniz nokta bizim algılamaya çalıştığımız kuran ifadesi ile Allah odaklı bir merkez değil.
saygılarımla
|