Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ali Aksoy, kendisini görmesemde bu site de çok değerli ve sevdiğim bir kardeşimiz.
Ancak,sadece 'hitap ettiği çevre' değil,yaptığı "sanat"ında onun gibi Muhlis birisinin üzerinde şık durmadığını belirtmek istiyorum.
Düşünün ki,hangi resulu elinde saz,dilinde söz'le 'müzik sanatı' yaparken düşünebiliriz?
Mustafa Kemal kardeşimizinde dediği gibi 'Bizler çetin bir okulun talebeleriyiz' Biz imtihandayız.Zamanını teganniyle geçiren bir örneğimiz olmadığı gibi böyle bir lüksümüzde yoktur,diye düşünüyorum.
öncelikle özden fikirlerinde haklısın, bizler çoğu zaman bu büyük gaflet yaşıyor vede teferruat olarak görülen bu asıl ana maddeyi atlıyoruz..
Sanat evrenseldir, kesinlikle hiçbir ideolojiye alet edilmemelidir. Ali Aksoy arkadaşımızın sanatsal yorumunu çok beğendiğimi dile getirmiştim. Ama hatam şu önemli noktayı atlamak oldu. Bu önemli ve hassas nokta şudur ;
Bu site vasıtasıyla kişiler eğer birbirlerini Allah dışında biryerlere davet ediyorsa, vede davet edilenlerde buna iştirak ediyor ise bu sorgulanmalı hatta gerekirse imha edilmelidir!! sebebi şu ki, şirk Allah için en öncelikli konu olmakla beraber din olgusunun algılanışında da en üstte tutulması gereken kavram ve tehtiddir.
hiçbirimiz muhteşem insanlar değiliz, çoğu zaman herne kadar fikirlerimiz tartışılıyor isede, burda beyanlarda bulunuyor olsakta çok çetin bir okulun talebeleriyiz. buna bağlı olarak gaaflet deryasına çoğu zaman düşer, görmesini bilirsekde o vahim surumdan kurtuluruz. Nitekim bende bu gafletin uykusundan uyanmış biri olarak söylemeliyimki, sanatı vasıtası ile bizleri bir felsefeye ve ideolojiye davet eden arkadaşımızın yapmış bulunduğu harekete iştirak etmek büyük bir hatadır..
bu sitede bu kadar hassas olguları görebilmemizi sağlayan dostlar var demekki. O kadar ince bir çizgi üzerinde bulunmaktayız ki, bazen bilinç sınırlarının dışına çıkan bir perde ile gözlerimiz mühürlenebiliyor. Buda belki bizim aslında ne kadar eksik olduğumuzu gözler önüne seriyor...
Uzun lafın kısası özden dostumuzun bu yaklaşımı tamami ile kabul ediyorum. Burada hatalı olan(büyük bir hata) yaklaşımımı tekrar gözden geçirip analiz ederek konunun mühim olduğunu anlamış bulunmaktayım.
Allah dışında başka felsefelere ve inançlara davet eden olgulara iştirak etmek vede bunun dile getirilmeyişi büyük bir yanılgıdır...
sayın Ali Aksoy, sanatsal yorumunuzu hayranlıkla irdeledim, ancak yukarıda belirttiğim gibi kesinlikle geç farkettiğim bir şey var, davet ettiğiniz nokta bizim algılamaya çalıştığımız kuran ifadesi ile Allah odaklı bir merkez değil.
saygılarımla
Selamlar Sn. Mustafa Kemal teşekkür ederim, vurgulamak istediğim noktanın farkına vardığınız için çok sevindim.
Evet bu sitede herkes sayfalarca yazı döktürebilme özelliğine sahip, evet belki de gerçekten bu ülkede ciddi değişimlere önayak olabilecek kapasiteye sahip insanlar var ama bir şey eksik...Ve o eksik olduğu sürece tüm yazılanlar suya yazı yazmaktan öteye geçemiyor...
Burada birileri açıkça Allah'tan başka isimlere çağırıyor hem de bunun için profesyonel besteler yaparak ama kimse bu nasıl "haniflik" diye sormuyor, soramıyor...Çünkü teori ile uygulamalar birbirini tutmuyor.
Konunun siyasal rengi benim için önemli değil; özü önemli.
Eğer bir solcu ya da dinci de kendi liderlerine davet eden, methiyeler dillendirseydi, ona da aynı tepkiyi verirdim.
Ve malesef yazımdaki sorulara bir muhatap dışında, hiç birine bir yanıt gelmedi.
özden Yazdı:
aliaksoy Yazdı:
Selam dostlarım...
.... Siyasal görüş olarak farklı farklı dostlarımız var elbet... Ama bu sitenin bir ilki olsun istedim.
... Başlıktaki "ülkücülere" şeklindeki tanımlamayı da diğer görüş sahiplerine saygımın bir ifadesi olarak kabul etmenizi dilerim.
Umarım beğenirsiniz...
Selamlar, Sn Ali Aksoy, müzik kalitesi, beste, sesinizin kullanımı açısından çalışmalarınız oldukça nitelikli.
Fakat bana Kuran'ın neresinde "bişeyci" olmanın önü açılıyor izah edebilir misiniz?
"ülkücü", "solcu", "dinci", ..... olmak Allah'ın hangi hangi ayetine uygun? Bu -ci, -culardan dolayı sizin de önderliğine davet ettiğiniz Alparslan Türkeş'e ya da başka birine Marx'a, Saidi Nursi ye davet etmek için gerek ve yeter koşul Allah'ın ayetleri ile ispatlanmış mıdır?
Bu saydığım kişiler ve özellikle siz ülkücü camiayı temsilen burda olduğunuz için özellikle söylüyorum Alparslan Türkeş'in sadece Kuran merkezli bir yaşam süren; "hanif bir dini" mi vardı?
Alperen Yazdı:
Selam AliAksoy
Sesiniz ve yorumunuz gerçekten güzel, şiirleriniz de. Bu vasfınızla hitap ettiğiniz camiaya katkılarınız sürer umarım.
Mustafa Kemal Yazdı:
hernekadar aynı siyasi fikre sahip olmasakta belirtmeliyimki hitap ettiğiniz camiaya çok değerli katkılarda bulunduğunuz bir gerçek.
başarılarınızın devamını dilerim
muhabbetle
Burada size cevap veren ve ülkücü camiaya "değerli" katkı da bulunduğunuzu dile getiren ve "hitap ettiğiniz camiaya katkılarınızın sürmesi" temennisinde bulunan forum üyelerine de sormak istediğim şey şu; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
(YÛSUF suresi 108. ayet) De ki: "Bu, benim yolumdur. Bir basiret üzere Allah'a davet ederim; ben ve bana uyanlar da. Ve Allah'ı tenzih ederim, ben müşriklerden değilim."
(RA'D suresi 36. ayet) Kendilerine kitap verdiklerimiz, sana indirilen dolayısıyla sevinirler; fakat (müslümanların aleyhinde birleşen) gruplardan, onun bazısını inkâr edenler vardır. De ki: "Ben, yalnızca Allah'a kulluk etmek ve O'na ortak koşmamakla emrolundum. Ben ancak O'na davet ederim ve son dönüşüm O'nadır."
(AHKAF suresi 31. ayet) "Ey kavmimiz, Allah'a davet edene icabet edin ve O'na iman edin; günahlarınızdan bir kısmını bağışlasın ve sizi acı bir azabtan korusun."
(AHKAF suresi 32. ayet) "Kim Allah'a davet edene icabet etmezse, artık o, yeryüzünde (Allah'ı aciz bırakacak değildir ve onun O'ndan başka) velileri yoktur. İşte onlar, apaçık bir sapıklık içindedirler."
beyaz Yazdı:
Selam,
Ali Aksoy, kendisini görmesemde bu site de çok değerli ve sevdiğim bir kardeşimiz.
Ancak,sadece 'hitap ettiği çevre' değil,yaptığı "sanat"ında onun gibi Muhlis birisinin üzerinde şık durmadığını belirtmek istiyorum.
Düşünün ki,hangi resulu elinde saz,dilinde söz'le 'müzik sanatı' yaparken düşünebiliriz?
Mustafa Kemal kardeşimizinde dediği gibi 'Bizler çetin bir okulun talebeleriyiz' Biz imtihandayız.Zamanını teganniyle geçiren bir örneğimiz olmadığı gibi böyle bir lüksümüzde yoktur,diye düşünüyorum.
Selametle.
Sn Beyaz sizin için de birilerinin saz çalıp çalmaması sorun, "peygamber saz mı çalardı da siz elinize saz alıp şarkı söylüyorsunuz " diyorsunuz ya ben de size şuna sorayım "PEYGAMBER NEYCİYDİ? PEYGAMBER ALLAH'TAN BAŞKA HANGİ İSME İNSANLARI DAVET EDİYORDU SÖYLER MİSİNİZ? Sizin için saz çalmak mı, Allah'tan başka birilerine davet etmek mi daha hayati bir konu ki, gördüğümüz gibi saz çalmak, sizin için daha önemli; Allah'tan başka birilerine, bir yerlere davetden daha vahim bir konu, yani sizin dinizin temelleri "sanat" yapıp yapmamak üzerine kurulu, ama biliyorsunuz ki Allah'ın dininin dayandığı temel bu değil..
__________________ Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..
Selamlar, Sn Ali Aksoy, müzik kalitesi, beste, sesinizin kullanımı açısından çalışmalarınız oldukça nitelikli.
Selam,
O yazımı siz üzerinize alasınız diye yazmıştım,isabet olmuş.Ali AKSOY kardeşi katılım gösterdiğinden beri izliyorum.Son derece objektif,kibar,ve yazılan hiçbir şeye önyargıyla yaklaşmayan,kendini ve bulunduğu çevreyi eleştirebilen ender 'ülkücülerden' biri.
Böyle birisini üzerinde zaten ilinti gibi duran 'Ülkücülük'le yargılamaya gönlüm elvermedi.Kaldıki içdünyasında bunu çoktan aşmış biri olduğuna inanıyorum.
Siz ise orada asıl savunulmaması gerekeni savundunuz.Belliki bu yanlışı doğru sayanlardansınız.Yoksa büyük harflerle konuşmayı tercih etmezdiniz.
Selam,
O yazımı siz üzerinize alasınız diye yazmıştım,isabet olmuş.Ali AKSOY kardeşi katılım gösterdiğinden beri izliyorum.Son derece objektif,kibar,ve yazılan hiçbir şeye önyargıyla yaklaşmayan,kendini ve bulunduğu çevreyi eleştirebilen ender 'ülkücülerden' biri.
Böyle birisini üzerinde zaten ilinti gibi duran 'Ülkücülük'le yargılamaya gönlüm elvermedi.Kaldıki içdünyasında bunu çoktan aşmış biri olduğuna inanıyorum.
Siz ise orada asıl savunulmaması gerekeni savundunuz.Belliki bu yanlışı doğru sayanlardansınız.Yoksa büyük harflerle konuşmayı tercih etmezdiniz.
Selametle.
Selam, yazınızı bana cevaben yazdıysanız açık ve dürüst bir şekilde bunu belirtebilirdiniz böyle medeni olmayan yollara başvurarak "üzerime alınayım diye" dolaylı yollar kullanmaya gerek yok.
Benim üzerime alındığım şey; kimseye ültümatom geçmeden dosdoğru biçimde hakkı ortaya koyabilmek.
Yani kendini sadece Allah'a karşı sorumlu hisseden biri olarak aksine benim de gördüğüme tepkisiz kalmaya "gönlüm elvermiyor". Allah'ın her an her tepkinizi görüp, değerlendirmeden geçirdiğine ve size bunun karşılığını mutlaka yaşattığına inanıyor olsaydınız sizin de buna "gönlünüz elvermezdi".
"Siz ise orada asıl savunulmaması gerekeni savundunuz.Belliki bu yanlışı doğru sayanlardansınız."
Benim savunduğum şey ortada ve savunduğumun ayetlerce dayanakları da ortada peki ya sizin savunduklarınız nerede? Hangi ayete dayanıyor bu tepkileriniz?
Allah'tan başka birilerine davetin affedilmez bir suç olduğunu savunarak; savunulmaması gereken bir şeyi savunmuş olduğumu düşünüyorsanız konuşacak bir şey kalmıyor geriye
"Sizin dininiz size benim ki bana" 109/ 6
__________________ Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..
Selam, yazınızı bana cevaben yazdıysanız açık ve dürüst bir şekilde bunu belirtebilirdiniz böyle medeni olmayan yollara başvurarak "üzerime alınayım diye" dolaylı yollar kullanmaya gerek yok.
Bunu açıkça söyledim, zaten yazımı eleştiri konusu edinmeniz de bunun açık göstergesi.Ancak şu "ilkeli ve dürüst" olmayı 'kimselere' yakıştırmama/kaptırmama tavrınız varya öldürüyor beni kardeş..!
Benim üzerime alındığım şey; kimseye ültümatom geçmeden dosdoğru biçimde hakkı ortaya koyabilmek.
"Ültümatom" dediğiniz 'İltimas' geçmek ise,açık söyleyeyim,ben iltimas geçerim arkadaş!
Yani kendini sadece Allah'a karşı sorumlu hisseden biri olarak aksine benim de gördüğüme tepkisiz kalmaya "gönlüm elvermiyor". Allah'ın her an her tepkinizi görüp, değerlendirmeden geçirdiğine ve size bunun karşılığını mutlaka yaşattığına inanıyor olsaydınız sizin de buna "gönlünüz elvermezdi".
Gönlümün elvermediği şeylerin neler olduğunu ve nereye dayandığımı sitede ki dostlar çok iyi bilirler,nasıl savunduğumu da.
"Siz ise orada asıl savunulmaması gerekeni savundunuz.Belliki bu yanlışı doğru sayanlardansınız."
Benim savunduğum şey ortada ve savunduğumun ayeterce dayanakları da ortada peki ya sizin savunduğunuzunkiler nerde?
Allah'tan başka birilerine davetin affedilmez bir suç olduğunu savunarak; savunulmaması gereken bir şeyi savunmuş olduğumu düşünüyorsanız konuşacak bir şey kalmıyor geriye
Bu 'herkes için' uyguladığınız toleranssız,sabırsız tavrınızadır tepkim.
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayın dostlar,
Gördüğüm kadarıyla kavram karmaşalarına takılmış, konuyu maalesef kişiselleştirmişsiniz. Ciddi anlamda kusur olarak gördüğüm bu noktaya göre şunu belirtmeliyim; eğer konu din ise kişiselleştirip arka plana itmek büyük bir yanlışlıktır! Ki bu konunun uzantısı şirk ile bağlantılı ise o zaman iş tamamen değişir, tane tane hatta sakince kişisellikten uzak bir şekilde tartışılmalı ve de paylaşımda bulunulmalıdır diye düşünüyorum..
Şimdi daha öncede belirttiğim hususlardan birine kısaca bir kez daha değinmek istiyorum.
Kişiyi Allahtan başka şeylere davet eden unsurlar hakkında ki net tepki ne olmalıdır ? Bu tepki karşımızda bu gaflete düşmüş kişiyi infaz etmek olmamalıdır muhakkak. Tepkimiz kişilerin kurana ve Allaha yönelmesine yönelik olursa muhakkak toplumsal algılar gelişir ve mücadele anlam kazanır…
Şimdi belirttiğim gibi kişiyi Allahtan başka şeylere davet etmek nasıl olur ? Bu kimi zaman bir tarikata, bir gruba ve bir felsefeye davet etmekle olur, bazen ise Allahtan başka şeyleri ilah edinmeye davet etmekle olur… Öncelikle bu noktanın sabitliğini teyid ediyormusunuz bunu öğrenmek istiyorum. Size göre de bu böylemidir ? ki asıl olan kişilere göre olan değil Allah’ın kuranda belirttiklerine göre olandır!!!
Bu noktaya kadar gördüğüm kadarıyla kişiselleşen tartışma, aslında gerçekten önemli bir toplumsal temeli içermektedir. Allah’ın önceliklerinin sabit olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak eğer, tartışma kişiselleşmekten çıkar ve sonuca giden bir hal alır.
Karşımızda süratle 'Dini Allah'a özgülemeye çalışan' bulunduğu alanın yanlışlığını farkedip 'Halis-Hanif' alana doğru yol alan birisi var.Bu 'sireti' bırakın eleştirmeyi gıpta ile izlemek lazım.
Allah, İbrahim'e böyle yapmadı mı?
Önemli olan Hak yolculuğa çıkmaktır,bu aynı zamanda batılın geride bırakılacağı anlamına gelir.Hangimiz tam'ız ki,hepimizin eksiği var.
Sesiniz ve yorumunuz gerçekten güzel, şiirleriniz de. Bu vasfınızla hitap
ettiğiniz camiaya katkılarınız sürer umarım.
Burada size cevap
veren ve ülkücü camiaya "değerli" katkı da
bulunduğunuzu dile getiren ve "hitap ettiğiniz camiaya
katkılarınızın sürmesi" temennisinde bulunan forum üyelerine de sormak
istediğim şey şu; bu ne perhiz bu ne lahana
turşusu?
Selam Özden
Ali AKSOY ülkücü camia
içinde yetkili ve etkili bir isim. Sanatçı kimliği de var. Bu özellikleriyle o
içinde bulunduğu camiaya Hanif Din=İslam mesajını ulaştırmakta. Bizim kendilerine erişemeyeceğimiz
bir kesime en tepeden ulaşmakta.
Bu nitelikleriyle,
sevgili Ali’nin her kesime ve özellikle ülkücü arkadaşlara hizmetinin sürmesini
tabiki dilemeliyiz. Katkıdan kastım bu idi. Aslında bu samimi bir dua idi.
Ali hassas bir
müslümandır. Siyasi konuların “Hanif Müslümanlık” mesajının önünü tıkama
olasılığından dolayı sitesinde revizyona gitti. Bunu burada ve aliaksoy.org’da duyurdu.
Beyaz’ın da ifade ettiği
gibi süreci ve hizmeti görmeli, takdir etmeli ve dualarımızla dostumuza
Allah’tan yardım dilemeliyiz. Zira yeni ve güzel atılımlar amaçlamakta.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 28 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 29
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sn.Özden söylediklerinde haklı. Anladığım kadarıyla Sn Özdenin bir tek korkusu var.O da benim yaşadığım korkuyu yaşıyor :
Haniflikle ile başka şeylerin birbirlerine karıştırılıp bir sentez oluşmuna gidilmesi.Ki gördüğüm kadarıyla da bu böyle oluyor.Allah ı ve resullerinin misyonunu hala tam olarak kavrayamamış arkadaşlarımız var.Anlayamadığı gibi bir de Hanifliği kendi dünyevi inançları ve savunduğu fikirlerine kalkan yapmaya çalışmakta.Bu İŞTE BÜYÜK YANLIŞ olur.
Sn.Özden dedi ki;
İşte anlatmak istediğim bu.Allah ı her an her yerde yaşamak.O' nun olduğu yerde başka hangi fikir, akım, ideoloji vs .barınabilir ki. Barındırılmak isteniyor ama Allah buna izin vermez .
Yüreğinize sağlık Sn.Özden.Söylediklerinizin hepsine tüm yüreğimle katılıyorum.
Selam, forumu okudum ve müzikleri de dinledim. Burada, hanif dostlar sitesi içerisinde bir siyasi partinin reklamı yapılmış. Kuran inanırlarının Allah'ın dininin yanında başka başlara da davetini doğru bulmuyorum.
Başka davetlerin içerisinde "Allah'ın dinini ulaştırıyoruz" iddiası samimi durmuyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma