Yazanlarda |
|
Mircan Uzman Uye
Katılma Tarihi: 25 agustos 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1277
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Naci çelik Yazdı:
Eğer benim yakın dostum olsaydın ve de erkek olsaydın ve gene Türk toplumu içinde yaşiyor olsaydık ve sen hiç evlenmemiş bir genç olsaydın,sana,kız arkadaşlar edinmen gerekir derdim ve konumu müsait bayanlarla,mutlaka çinsel birliktelik yaşaman lazim derdim.İlerde yapacağın evliliğin daha sağlıklı olması için.
Haydar Hocadan ay pardon naci hocadan inciler izledik.Kur'an aşığı(!) bu arkadaşın Kur'andan referans aldığı fikirlerini hayretle izlemeye devam ediyoruz.Semazen dostumun bu konu vesilesiyle yeniden ortaya çıkmasınıda "SAFSATACI"ların hortlamasının işareti olarak görüyorum.
Forum halkınını reytingi yüksek fakat ilmi düzeyi düşük bu tartışmayı takip ederken dikkatli olmaya çağırıyorum.
Son olarak homoseksüelliğe,zinaya,hayat kadınlığına naci çelik'in değil,Allah'ın bakışının önemli olduğunuda belirtmek istiyorum.Kendisinin birini mümin olarak görmesi onu mümin yapmayacağı gibi tam terside yapmaz/yapamaz...
Sevgilerimle
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Naci Çelik yazmişti.
Bir de atalarımızın,1400 yıldan beri hınzır kelimesinden domuz hayvanını anladığını,dolayesiyle bizimde ayni şeyi anlamamız gerktiğini vurguluyorsunuz.Ben öyle düşünmüyorum.Bana göre,anlaşılmak için,rivayetlere,arap dil grameri veya arap dil tekniklerine,en önemlisi de lugatlere ihtiyaç duyan bir kitap,asla ilahi olamaz.Bundan dolayı, Kur"an,kullandığı tüm kelimelerin lugat anlamlarını,bizzat kendisi verir ve kendine özgü bir dil tekniği vardır.Bundan dolayı da,arapların veya atalarımızın,hınzır kelimesine yüklediği anlam beni hiç mi,hiç ilgilendirmiyor
Semazen Yazdı.
Merhaba,
Bu başlık altında yazılanları mümkün olduğunca dışarıda kalarak tâkip etmeye çalıştım. Ancak, yukarıdaki satırları okuyunca minik bir katkı sağlayabilirim diye düşündüm.
Anlaşıldığı kadarıyla, Naci Bey bu son sözleri ile ele aldıkları konuların ortak inceleme zeminini 9 şiddetinde bir depreme feda etmiş görünüyor. Bu sözler, ilmi açıdan 9,10 şiddetinde deprem demek! Bu yıkımdan sonra ilim konuşmak, ilim üretmek imkânı kalmaz.. Bu tarz bilim (!) yapanların varlığından duyduğum derin endişeyi sıksık dile getirmiş olduğum için detaya girmeme hiç gerek yok..
Rabbimiz ilmimizi artırsın ancak böyle değil..
Manzara çok rencide edici!! Vahim, vahim, çok vahim!! :((
Özür dilerim..
Neyzen_Semazen
Naci Çelik yazdı.
Sevgili Semazen.Bende üzülmenize,çok üzüldüm.Sizde biliyorsunuz ki,yaptığım yorumların doğru olduğuna dair vahiy almıyorum.Ben,Kur"an"dan edindiğim,samimi kanaatlerimi yazıyorum.
Bana göre,dil olgusu,yağmurun yağması,güneşin doğması gibi insan iradesini aşan bir olgudur.Biz,Türkçe konuşmak istediğimiz için Türkçe konuşmuyoruz.Ebeveylerimiz,bizim Türkçe konuşmamızı istediği için de Türkçe konuşmuyoruz.Biz,ebeveylerimizin,birbirine meramını türkçe kelimelerle anlatmak zorunda olduğu için türkçe konuşuyoruz.Ebeveynlerimiz,isteseydi de,konuştukları kelimeleri bizden kaçıramazdı.Aynen bunun gibi,bir toplumda konuştuğu kelimeleri gelecek kuşaklara,gayri ihtiyari miras bırakar.Ve böylece,kelimeler kuşaktan kuşağa intikal eder.Ancak,bazı kelimelerin zaman içinde erozyona uğramak gibi büyük bir handikabı vardır.Bir çok kelime veya bazı kelimeler,zaman içinde,asıl ihtiva ettikleri anlamlarından kayabilirler ve kaymaktadırlar da.Kitap ehli,yani ehil insanlar,yani bir toplumun alim veya aydınları,kelimeleri yerlerinden kaydırmağa bayılırlar.Her halde,çocuklarımızın 50 yıl önceki kelimeleri anlamaması,bu tesbitimi doğrulamaktadır.Biz değil 50,100,yıl önceki kelimeleri,1400 yıl önceki kelimeleri tartışmaktayız.
Bana göre,Kur"an kelimeleri,hem şekilsel olarak,hem söz olarak,hem de anlam olarak korunmuştur.Ancak,lugatlar veya rivayetler tarafından değil,bizzat Kur"an ve yukarda anlattığım sosyolojik olgu tarafından korunmuştur.Fakat,islam dünyası,Kur"an kelimelerinin Kur"an tarafından nasıl korunduğunu bilmediği için,Kur"an kelimelerini lugatların verdiği anlamlarla anlamlandırmaktadır.Bundan dolayı,az da olsa,bazı kelimeler,anlam kaymasına uğramiş bulunmaktadır.
"Allah sözün en güzelini,birbirine benzer,mesani bir kitap olarak indirdi..."39/23
Kur"an"daki kelime anlamlarının nasıl korunduğunu,bilhassa yukarda verdiimiz ayet vurgulamaktadır.Ancak,islam alimleri,ayetin tasvir ettiği olayı,bana göre anlamamışlardır.
Bu ayet,Allah kelimesinden gayri,Kur"an"daki tüm kelimelerin,esas itibari ile,birbirinin benzeri,dördüz kelimler olduğunu vurgulamaktadır.
Örneğin: Muhsin,Maruf,Tahhir,Tayyip.Bu kelimeler,esas itibari ile eş anlamlıdırlar.Yani Kur"an,her bir kelime için,üç tane de yedek kelime kullanmaktadır.Kelimeler,birbirinin tıpa tıp aynisı değildirler.Aralarında nüanslar vardır.
Muhsin: İyi.
Maruf: Daha iyi.
Tahhir: Çok iyi.
Tayyip: En iyi,gibi.
Şimdi de,bu kelimelerin,zıtlarını görelim.
Rics,Necis,Hınzır,Habis.
Rics. Kötü.
Necis:daha kötü.
Hınzır:Çok kötü.
Habis:En kötü.
kelimelere,pis,fena,zararlı,bozuk,şeklinde de anlam verilebilir.
Görüldüğü gibi,hınzır kelimesi,zaman içinde anlam kaymasına uğrayarak,domuz anlamına bürünmüştür.
Tüm Kur"an kelimeleri,bu tür bir özelliğe sahiptir.Bu iddiamı test etmek için,bana herhangi bir kur"an kelimesini sunabilir ve benden,o kelimenin eşlerini tesbit etmemi isteyebilirsiniz.
Ancak,bir şartım var.Bana sunacağınız kelime,Kur"an"ın,en az dört ayri yerinde kullanılmış bir kelime olmalıdır.Aksi takdirde,sunacağınız kelimenin eşlerini tesbit etmem çok uzun zaman alabilir.
Sevgili Semazen.Ben o yorumu,çok uzun bir araştırma ve tefekkür sonunda yaptım.Ben o yorumu,bir anda ve iş olsun diye yapmadım.Samimi olarak vardığım bir sonucu açıkladım.Bu sonuca nasıl vardığıma dair,daha bir çok delil veya bir çok örnek sunabilirim size.Bunu,vardığım sonucun doğru olduğunu ispatlamak için söylemiyorum.Böyle bir sonuca varırken,samimi olduğumu vurgulamak için söylüyorum.Ayrica:Benim Kur"an anlayışıma göre,benim yaptığım yorum,%100 doğru olsa da,rivayetlerin doğruluğuna samimiyetle itibar edip,kabul eden hiç bir müslümanın imanına halel getirmez.Çünkü,ameller niyete göredir ve bu ifade,bana göre doğrudur.Çünkü,bu ifade,bana göre Kur"an ile örtüşmektedir.Aksini iddia edenler varsa,açıklayabilirim.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
kamer Uzman Uye
Katılma Tarihi: 06 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
|
|
|
|
Casiye/23:Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz?
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
|
Yukarı dön |
|
|
ZoZaN Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 08 ekim 2006 Gönderilenler: 51
|
|
|
|
Naci Çelik Yazdı
Eğer benim yakın dostum olsaydın ve de erkek olsaydın ve gene Türk toplumu içinde yaşiyor olsaydık ve sen hiç evlenmemiş bir genç olsaydın,sana,kız arkadaşlar edinmen gerekir derdim ve konumu müsait bayanlarla,mutlaka çinsel birliktelik yaşaman lazim derdim.İlerde yapacağın evliliğin daha sağlıklı olması için.Unutma ki, bir gencin etrafında her zaman evlenilecek kızlar vardır ve var olacaktır.Ama sen Hz.Yusuf"un izinden gitmek adına etrafında duvarlar örersen,etrafında evlenecek hiç kimseyi bulamazsın,bulduğunu zannedince de çoook hayal kırıklıkları yaşarsın,derdim.
Eğer bakire bir kız olsaydın,Türkiye şartlarını dikkate alarak,sana evleninceye kadar sabretmeyi ve mutlaka bekaretini korumayı tavsiye ederdim.
Eğer sen,Allah"a ve ahirete inanan bir hayat kadını veya bir homeseksüel olsaydın,sana,asla bir orosbu veya bir zaniye veya bir Lut"i gözüyle bakmazdım.Mümine bir kardeşim olarak bakardım.
selam
hanif sakinleri bazen kendinizden beklenmeyecek kadar sabırlı oluyorsunuz..nacin çelikin(halk arasında kabul ettiği görüşe göre xxx NACİ) yazdığı yazıların basit bir şeklini gelenekçi insanlar yazsaydı hepiniz olabildiğince saldıraya geçecek ve olmadık hakaraetlerde ve ithamlarda bulunacaktınız...hadisleri din edinmiş şeyhlere tapıyor gibi...Ama nedense naci çelik allaha apaçık iftiralarda bulunmasına rağmen bu kadar sabır göstermeniz üzücü...
ŞİMDİ NACİ EFENDİYE SORMAK İSTİYORUM
KENDİ KIZINADA EVLENMEDEN ÖNCE BAŞKA ERKEKLERLE SEX YAPMAYI TAVSİYE ETTİ Mİ? YADA KENDİ KIZININ İYİLİĞİ İÇİN BAŞKA ERKEKLER AYARLADI MI...ÇOK MERAK EDİYORUM...EĞER YAPMADIYSA KURANIN EMRİ(!)Nİ ÇİĞNEMİŞ OLACAK...EĞER KIZIN YOKSA BABAN VEFAT ETTİKTEN SONRA DUL KALAN ANNENE TAVSİYE ETTİN Mİ BAŞKA ERKEKLERLE SEX YAPMAYI...YADA HALANA YADA TEYZENE....
VAHİYLE KALIN
__________________ apaçık olan kitaba andolsun
|
Yukarı dön |
|
|
ibrahimim Uzman Uye
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
|
|
|
|
kamer Yazdı:
Casiye/23:Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz?
|
|
|
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Kamer Yazdı
Naci Çelik Yazdı
Sevgili Kamer.Ayetlerden, konu bütünlüğünü dikkate alarak esinlenmelisin.Verdiğin ayetin devamını okursan,ne demek istediğimi anlarsın.
"Dediler ki,ne varsa dünya hayatımızdadır,başka bir şey yoktur.Ölürüz,yaşarız.Bizi zamandan başka bir şey helak etmiyor..."Casiye/24
Ayet,Allah ve ahireti inkar edenlere,yani ateistlere dikkat çekiyor.Erkeksen,vicdanına bir sor.Ben senin vicdanına güveniyorum.Ben,ateist"miyim?
Göya Hanifler olacaksınız.Hz.İbrahim eline aldığı balta ile putları buduyordu.Siz baltaları elinize almış,ayetleri buduyorsunuz.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Semazen Ayrıldı
Katılma Tarihi: 26 ocak 2006 Gönderilenler: 679
|
|
|
|
naci celik Yazdı:
"Allah sözün en güzelini,birbirine benzer,mesani bir kitap olarak indirdi..."39/23
Kur"an"daki kelime anlamlarının nasıl korunduğunu,bilhassa yukarda verdiimiz ayet vurgulamaktadır.Ancak,islam alimleri,ayetin tasvir ettiği olayı,bana göre anlamamışlardır.
Bu ayet,Allah kelimesinden gayri,Kur"an"daki tüm kelimelerin,esas itibari ile,birbirinin benzeri,dördüz kelimler olduğunu vurgulamaktadır.
Örneğin: Muhsin,Maruf,Tahhir,Tayyip.Bu kelimeler,esas itibari ile eş anlamlıdırlar.Yani Kur"an,her bir kelime için,üç tane de yedek kelime kullanmaktadır.Kelimeler,birbirinin tıpa tıp aynisı değildirler.Aralarında nüanslar vardır.
Muhsin: İyi.
Maruf: Daha iyi.
Tahhir: Çok iyi.
Tayyip: En iyi,gibi.
Şimdi de,bu kelimelerin,zıtlarını görelim.
Rics,Necis,Hınzır,Habis.
Rics. Kötü.
Necis:daha kötü.
Hınzır:Çok kötü.
Habis:En kötü.
kelimelere,pis,fena,zararlı,bozuk,şeklinde de anlam verilebilir.
Görüldüğü gibi,hınzır kelimesi,zaman içinde anlam kaymasına uğrayarak,domuz anlamına bürünmüştür.
Tüm Kur"an kelimeleri,bu tür bir özelliğe sahiptir.Bu iddiamı test etmek için,bana herhangi bir kur"an kelimesini sunabilir ve benden,o kelimenin eşlerini tesbit etmemi isteyebilirsiniz.
Ancak,bir şartım var.Bana sunacağınız kelime,Kur"an"ın,en az dört ayri yerinde kullanılmış bir kelime olmalıdır.Aksi takdirde,sunacağınız kelimenin eşlerini tesbit etmem çok uzun zaman alabilir. |
|
|
Sn. Naci Çelik,
Üzgünüm; yanılgı içindesiniz.. Öyle sinsi ve kökleşmiş bir yanılgı ki bu sizin için sizin tabirinizle "samimi kanaat" olmuş.. :(
Kurân'ı anlama ve kavrama yolunda zihinsel (bilimsel değil) kurgular oluşturmuşsunuz.. Dolayısıyla, "samimi" kanaatleriniz Kurân hakkında olmakla beraber Kurân'a uygun değil; hatta Kurân dışında birçok şeye...
Herkes, sizin yönteminizle (?) "samimi kanaat" geliştirecek olursa, ortada Kurân kalmaz.. Din kalmaz.. İslâm kalmaz.. İlim kalmaz.. Ahlak kalmaz... Akıl kalmaz... Bir tek "samimiyet" (!?) kalır.. O da nasıl olur; ben bilmiyorum?
Şimdi, sizin örneğinizle "dördüzlere" dönelim.. Lugatları bir kenara bırakıp, "iyi-daha iyi-çok iyi- en iyi" anlam yüklemelerini Kurân'ın kendi kelimelerini korumasına dayandırarak nasıl delillendirdiğinizi soralım.. Sorumuzun delilli cevabında lütfen "rics-necis-hınzır-habis" de bulunsun lütfen...
Vereceğiniz cevap üzerine yorum yapmayacağım.. Çünkü, sizin "samimi kanaatiniz" olmaktan öteye geçmeyecek ve bizlerin de "samimi kanaati" olabilecek bir ilmî cevap veremeyeceksiniz...
Özür dilerim...
Neyzen_Semazen
Not: Zekeriya-Meryem-İsa-Yahya gibi diğer konuşulanlara temas bile etmedik...Bütün iddialarınız bir çırpıda çürütülecek cinsten... Rabbimizin Kitâbına sadâkat gereği açık seçik konuşmaya mecburum; özür dilerim..
|
Yukarı dön |
|
|
yaksoy Newbie
Katılma Tarihi: 27 subat 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 23
|
|
|
|
kardeşim adam ne dediğini biliyomu sanki .yok allaha ahirete inanan herkes cennetlikmişte bitek ateistler yancakmış al işte sana inkar eden ehli kitabın durumu "ehlinden ve müşriklerden inkar edenler, sürekli olarak cehennem ateşindedirler. Onlar halkın en şerlileridir."(98/6) heralde bunlar allahada ahiretede inanıyorlardır dimi?hani cennetliktiler? zaten allaha inanmadan ortak koşulurmu kafayımı yedin? hem allah gereksiz hüküm indirmez diyen sen değilmisin? peki yıllardır kimse senin dediğin gibi o ayetleri bozuk et diye anlamadı dimi peki varmı bozuk et yiyen bir allahın kulu? demekki (haşa)allah gereksiz bi hüküm indirmiş kardeşim sana daha ne diyim bilmiyorumki kalkmış bir de peygamberimiz allahı gözüyle gördü diyorsun musa peygambere ayıb olmuyormu biraz? yoksa peygamberimiz zamanında özel koruucu gözlüklermi icad edildi?
__________________ onlara allahın indirdiklerine uyun denildiği zaman onlar :"hayır biz sadece atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız" derler.peki ya ataları bir şeye akıl erdirememiş ve doğruyu bulamamış idilerse.
|
Yukarı dön |
|
|
kamer Uzman Uye
Katılma Tarihi: 06 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
|
|
|
|
Aleyküm Selam Naci Çelik;
Foruma yazdığınız yazıları baştan sona tekrar okur , Kur'an süzgecinden geçirirseniz , cevap yazan kardeşlerimizin çabalarını daha iyi anlayacağınızı ümit ediyorum.
Unutmayın ki yaklaşık bir buçuk milyar müslüman KİTABIMIZ KUR'AN'I KERİMDİR DİYOR.
naci celik Yazdı:
kamer Yazdı:
Casiye/23:Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz? |
|
|
Sevgili Kamer.Ayetlerden, konu bütünlüğünü dikkate alarak esinlenmelisin.Verdiğin ayetin devamını okursan,ne demek istediğimi anlarsın.
"Dediler ki,ne varsa dünya hayatımızdadır,başka bir şey yoktur.Ölürüz,yaşarız.Bizi zamandan başka bir şey helak etmiyor..."Casiye/24
Ayet,Allah ve ahireti inkar edenlere,yani ateistlere dikkat çekiyor.Erkeksen,vicdanına bir sor.Ben senin vicdanına güveniyorum.Ben,ateist"miyim?
|
|
|
Ayet ;" kendi hevasını ilah edinen" kullardan bahsediyor.Sorun ayetler de değil,ayetlere yüklenen anlamlarda.
"Erkeksen,vicdanına bir sor" cümlenizden;cesaretin varsa vicdanına bir sor diye anladım.Başka anlamda kullandıysanız lütfen belirtin.
naci celik Yazdı:
Eğer benim yakın dostum olsaydın ve de erkek olsaydın ve gene Türk toplumu içinde yaşiyor olsaydık ve sen hiç evlenmemiş bir genç olsaydın,sana,kız arkadaşlar edinmen gerekir derdim ve konumu müsait bayanlarla,mutlaka çinsel birliktelik yaşaman lazim derdim.İlerde yapacağın evliliğin daha sağlıklı olması için.Unutma ki, bir gencin etrafında her zaman evlenilecek kızlar vardır ve var olacaktır.Ama sen Hz.Yusuf"un izinden gitmek adına etrafında duvarlar örersen,etrafında evlenecek hiç kimseyi bulamazsın,bulduğunu zannedince de çoook hayal kırıklıkları yaşarsın,derdim.
Eğer bakire bir kız olsaydın,Türkiye şartlarını dikkate alarak,sana evleninceye kadar sabretmeyi ve mutlaka bekaretini korumayı tavsiye ederdim.
Eğer sen,Allah"a ve ahirete inanan bir hayat kadını veya bir homeseksüel olsaydın,sana,asla bir orosbu veya bir zaniye veya bir Lut"i gözüyle bakmazdım.Mümine bir kardeşim olarak bakardım.
|
|
|
Allah'a ve ahiret gününe inanan , MÜ'MİN VE MÜ'MİNE ÖZELLİKLERİNİ ÜZERİN DE taşıyanlarda HAYAT KADINI VE HOMOSEKSÜEL DAVRANIŞLAR BULAMAZSIN. Zinanın yasaklandığı bir din de , dinin mensubu olduğunu söyleyen bir kul ,insanları zinaya teşvik ediyorsa ,aklından zoru vardır diye düşünüyorum.
Ahzab/60:İkiyüzlüler, kalplerinde maraz bulunanlar, şehirde çirkin haberler yayanlar, bu yaptıklarına son vermezlerse, seni onların üzerine gitmeye elbette teşvik edeceğiz. Bundan sonra onlar, orada senin yakınında, çok az kalabilirler.
naci celik Yazdı:
Göya Hanifler olacaksınız.Hz.İbrahim eline aldığı balta ile putları buduyordu.Siz baltaları elinize almış,ayetleri buduyorsunuz.
Selam ile.
|
|
|
Bu sitede yazı yazan kardeşlerden Kuran ayetlerine itiraz edecek kimseyi bulamazsın.Ama Kulların kendi HEVA VE HEVESLERİNDEN AYETLERE VERDİKLERİ YANLIŞ ANLAMLARA tabi ki itiraz gelecektir.
Mücadele/22: Allah'a ve âhiret gününe inanan bir topluluğun, Allah'a ve resulüne karşı çıkanlarla sevgiye dayalı bir dostluk kurduğunu göremezsin. Bunlar onların ister babaları olsun, ister çocukları olsun, ister kardeşleri olsun, ister akrabaları olsun. Allah onların kalplerine imanı yazmış ve onları kendisinden bir ruhla desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır; sürekli kalacaklardır orada. Allah onlardan hoşnut olmuştur, onlar da Allah'tan hoşnut olmuşlardır. Allah'ın hizbi işte bunlardır. Dikkat edin, Allah'ın hizbi, başarıya ulaşanların ta kendileridir!
Rabb'im cümlemize OKUMAYI nasip etsin.
Mutlu ve esen kalın.
Not:Bu sayfada düzeltme yaptım.03.03.2007
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
|
Yukarı dön |
|
|
şeyma Uzman Uye
Katılma Tarihi: 03 subat 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 179
|
|
|
|
yaksoy Yazdı:
kardeşim adam ne dediğini biliyomu sanki .yok allaha ahirete inanan herkes cennetlikmişte bitek ateistler yancakmış al işte sana inkar eden ehli kitabın durumu "ehlinden ve müşriklerden inkar edenler, sürekli olarak cehennem ateşindedirler. Onlar halkın en şerlileridir."(98/6) heralde bunlar allahada ahiretede inanıyorlardır dimi?hani cennetliktiler?
|
|
|
İblis Ateist mi?O da Allaha inanıyor.
Madem bu konu bu kadar tartışılacaktı,aslında tartışmaya bile gerek yok.Naci bey in asılsız iddialarını görüldüğü gibi tek bir sözle,tek bir ayetle dahi çürütebiliyoruz.Bari konu başlığını değiştirseydik."Ben Hanif Müslüman Değilim"başlığı bu foruma hiç yakışmadı:(
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|