Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 08 haziran 2005 Gönderilenler: 139
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
evet bende zaten Allah rizasi icin bütün ihtarlari tek tek incelemenizi isterim zaten!
Tardu sana msn'im herzaman acik, her istedigini sora bilirsin ne yazikki görüsmelerimizde hic acmak istemiyorsun kisisel sorular sormayi tercih ediyorsun. Buyur aksama gel msn'den her ne sorun varsa konusalim. Her sordugunun cevabi var merak etme! Tardu senin Kur'ana göre zaten yalniz tek hakkin kaldi bana anlattiklarina göre ve o Sahiz gercek mürsidse bunuda unutma, o son hakkinida harcarsan artik seni hickimse kurtaramaz, olay BITER!
Hadi Allah'a emanet olun!
(O güzel günlere az kaldi merak etmeyin, umarim sizide hidayet üzere olacaginizi birgün Rabbim görmeyi nasip eder)
Katılma Tarihi: 15 haziran 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 231
Taner gecenin saat dördünde ben seni nasıl anlayabilirim ? Uyku gözümden akıyorken ; uyku aklımı örtmek üzereyken ben beni yaradanın sözleri olan Quran üzerine nasıl sağlıklı düşünebilirim ki .
Ya niye son hakkım olsun ben onu anlamıyorum dostum. Gerçekten bu azab veya ölüm konusunu anlamıyorum. Ben Allah'ı inkar ediyor muyum ? Hayır. Ben Qurandan herhangi bir ayeti inkar ediyor muyum ? Hayır.
Ben Nebileri, ahiret gününü veya cennet ve cehennemi inkar ediyor muyum ? Hayır. AllaH'In sıfatlarında hatalı kabul ediyor muyum ? Haşa.
Peki Allah bana niye azab etsin ? Yani Nuh as'ın ,Salih ve Lut as'In kavimlerinden farklıyım ben dostum.
Günahkar olabilirim ama Allah Muhammed'e ne indirdiyse kabulum. Daha ötesi var mı taner ?
Taner kardeş ; o şahıs gerçek mürşidse ? Olabilir de olmayabilir de .
Ben Quranı anlamaya doğru bir yazı yazdım. Onu oku. Altında bir kaç izahatım var.
Bilmeyerek ayetleri kabul etmiyorsun! Henüz daha biz kendi uydurmusuz ayetleri gibi geliyor size buna diyecegim yok ama öyle degil dostum! Eger anlattiklarimiz dogruysa bir degil bilki bircok hayat sözkonusu olan ayetlere karsi cikiyorsun bu 1.
2. Kur'anda ilk bastan herkez fiskta (hüsran)... sonra tövbe edip yine fiska düsen ve sonra yine tövbe edip yine fiska düsene artik care yok Kur'ana göre. Ne yaparsa yapsin yeri cehennem dostum! 3 cesit tövbe var Kur'anda
Ali Imran 90)
İnnellezîne keferû ba
’de îmânihim summezdâdû kufran len tukbele tevbetuhum, ve ulâike humud dâllûn(dâllûne).
O kimseler ki; îmân ettikten sonra kâfir oldular ve sonra da küfürlerini art
ırdılar. Hiç şüphesiz onların (üçüncü defa fıska düşmelerinden sonra) tövbeleri kabul edilmeyecektir. İşte onlar, dalâlette olanlardır.
Simdi diyeceksin ben kafirmiyim. Ulasmayi dilemeyen birisi kafirdir. Ulasmayi dilerse zaten Kendini Allah'a ulastiracak vesileyi arar (mürsid) ve onun önünde tövbe eder ve kalbine iman yazilir ve ancak ozaman mümin olur!
1) Her insanin kendi kendine yaptigi tövbe, Allah burada dilersem af ederim diyor... Bu tövbeyi milyonlarca yapa bilirsin!
2) Mürsidin önünde yapilan tövbe. Bu hakkinda Allah Kur'anda degil günahlari af etmeyi magfiret ederim diyor. Yani "kesin" bir sekilde günahlarin af olunuyor birde yetmedi sevaba cevriliyor. Bunun sebebi ise hem senin dua'n kesin kabul oluyor hemde birde senin icin tövbe isteyen mürsidin duasi kabul oluyor, buyüzden magfiret adini aliyor yani günahlarin sevaba cevrilmesi.
3) 3. tövbe ise Sirati Mustakimin sonunda Allah'in huzurunda yapilan nasuh tövbesi (Tahrim 8) bu tövbeden sonra salihlerden oluyorsun ve basina Allah salah nurunu veriyor. Yerin ise Peygamberlere komsu olmak cennette en üst kat..Bu tövbeden sonra artik günah islemen mümkün degil cünkü Seytan muhlis kullara dokunamiyor. Muhlis, halis, ihlas hepsi ayni anlamda yani nefsini 100'de 100 arindirma olayi!
Durum bu tardu ister inan ister inanma dostum sana kalmis! Yalniz dedigim gibi mürsidin dogru iseydi ve sen suan iman ettikten sonra ilk fiska düsmüs bulunuyorsun, sadece tek hakkin kaldi dostum, onuda iyi degerlendir derim!
Dedigim gibi inanip inanmamak sana kalmis, hür iradeye sahipsin!
Ahmet Yesevi Hz. ise şöyle buyuruyor:
"Garip fakir yetimleri kılsen şamdan,
Parçalayıp aziz canın eyle kurban,
Yiyecek bulsan cemil ile kıl sen ihsan,
Abdülkadir Geylani Hz. SOHBETLER kitabında (Sayfa 578) şöyle buyuruyor.
Sayfa 578- Allah'ın gayrı şeylerden kopup ona yönelen ve meleklerle ünsiyeti neticesi onların sözlerini işitmeye ve muhtelif suretlerde kendilerini görmeye başlayan kişi, meleklerin sözlerine iyice alıştığı ve yüzlerini görmeye iştiyak duyduğu anda kendisi ile onlar arasında perde kaldırılır.
Kalp bu safhaya geldikten sonra tekrar Allah onu perdeler kendi yakınlığının ünsiyetine getirir. Burada ise sûkuttan sonra olanlar olur. Allah onun kalbine vahyedeceğini vahyeder. Tıpkı Musa A.S ın annesine vahyettiği gibi
Yunus şöyle buyuruyor:
Can gözü Onu gördü & nbsp; & nbsp; (yani kalp gözü)
Dil O'ndan haber verdi
Şu sözler de Yunus'a ait:
"Yunus imdi avunur,
Dostu gördü sevinir.
Eğer aşka erdin ise,
Canı gönül verdin ise
Dostun ayan gördün ise,
Bu varlığı bırak, nedir"
Eşref Rumi Hz. ise şöyle buyuruyor:
Her dem bakarız ol yüze,
Her gün bayram kadir bize
Biz dostu ayan görürüz
Düş değil bu görüşümüz
Ahmet yesevi Hz. Bu konuda şunları söylüyor:
Kul Hace Ahmet bilmişsin
Hak yoluna girmişsin
Hak yoluna girenler
Hak didarın görmüşler, (Yani Hak yüzünü görmüşler Allah'ın yüzünü görmüşler.)
Yunus ne diyor.
Çalaptır (Allah'tır) söylettirir.
Yunus bilmez kendi hâl.
Aşkın aşıklar öldürür
Aşk denizine daldırır
Tecelli ile doldurur
Bana seni gerek seni
mevlana beyitlerinde diyorduki
insan neye benzer
"ney"
ney yanık yanık çalmasını şundan dolayı yapar
kamışlık günlerini özler.
işte insanda ney gibidir.
Allahtan üfürülen ruh
yine ona vuslatı ister.vuslat ateşi onu yakar
ney gibi
dili farsça
Ayrica gelmis gecmis bütün Allah dostlari ruhun Allah'a ulasmasini anlatmistir, seyri sülük! fena-makami, beka-makami, zühd-makami, muhsinler-makami, ululElbab-makami,ihlas-makami, irsad-makami, salah-makami!
Bu zevat "bizim kitaplarımız Allah katından indirilmiş kitaplardır" demiş mi? Demişse neden aktarmıyorsun?
Herkesden ve herşeyden sadece işine gelenleri al işine gelmeyenleri görmezlikten gel. Sizin taktiğiniz bu.
Bu zevatın da yanılmış, aldanmış olabileceği bizi sadece Kur'anın bağladığı ve üstte yapmış olduğun alıntıların ne kadar Kur'ani olduğu konusunu tartışmıyorum. Sadece şu üstteki husularda önce Tardu'nun şimdi de benim (aynı olan) isteklerimi karşıla yeter.
Evet haydi üstte belirttiğim hususlar hakkında da alıntılar bekliyorum kardeşim.
Risale-i Nur'a hiç dokunmamışsın. Neden Said Nursiden alıntı yapmadın? işine mi gelmiyor yoksa???
Said Nursi de Huzur Namazı ve Hacet Namazından bahsetmiş mi? Ruyetullah Hakkında O ne diyor? O da görmüş mü Tanrıyı? O da mürşide tabi olup Ruhu Tanrıya ulaştırmaktan bahsetmiş mi? Bunun olmazsa olmaz olduğunu anlatmış mı ve insanlara hacet namazı kıldırıp kendisine intisab ettirmiş mi?
Said Nursi de Resul ya size göre o halde buyur aktar bakalım ondan da pasajlar. Beklemedeyim...
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 15 haziran 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 231
Tanercim yazdıklarının tenkidine girmeyeceğim. O apayrı bir konu ama şu kadarını söyleyeyim. Bu yazdıkların tasavvuftaki fenafillah hadisesidir. Vahdet-i vücuddur. Ama İmam-ı Rabbani ile beraber Nakşide vahdet-i vücud meselesinin nakıslık olduğu bunun bir üstünün vahdet-i şühud olduğu kabul edilmiştir. (İskender Beyin hocası Muhammed Raşid Hz.leri - ki Risalet Nurlarında yazıyor- Nakşidir)
Eğer sen bana diyorsan benim hidayetten kastım budur, İskender Bey dahi bunu anlatıyor o zaman bu apayrı bir konudur. Bütün tartışmaları baştan almak gerekir. Hem imam-ı rabbani mektubatında demiş ki tasavvuftan gaye iman hakikatlerinin inkişaf etmesidir, hem demiş ki velayet iki türlüdür birincisi tasavvuf yoluyla elde edilendir ki o velayet-i suğradır, bir de tasavvuf yoluna girmeden sünnet-i seniyye ittiba yoluyla olur ki o da velayeti- kübradır.
Hem sizin de devrinin imamı kabul ettiğiniz Said Nursi demiş ki tasavvufsuz tarikatsız cennete giden çoktur ama imansız cennete giden yoktur.
Hem umum ulema tasavvufa intisabın farz olmadığını beyan etmiş ; hem bunların arasında tasavvufla uğraşan hem de tefsir sahibi olan Ebuussuud Efendi gibi alimler var o zaman sizin fenafillah bulmayanı kafir ilan etmeniz ortaya abes kaçar.
Dediğim gibi forumdan gitmeyin. Nursebili gibi senin gibi konuşacaklarsa diğer arkadaşlar da kalsınlar. Fevkalade faydalı bir tartışma ortamı çıkıyor
Alperen abinin söyledikleri de haklı. Diğer soruların da cevaplarının olması lazım.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma